Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Καλημέρα! Χριστός Ανέστη! Καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Τι θα πει «τρυχομένη»; Ότι η Παναγία τραβούσε τα μαλλιά της;


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια χριστιανική θρησκεία. Φτωχή η κακομοίρα στην αρχή. Γι αυτό και έκλεψε τα πάντα από την Ανατολή, από την ινδουιστική και βουδιστική ειδωλολατρική λατρεία! Έκλεψε την προσκύνηση των εικόνων και τους ασπασμούς. Έκλεψε τα κεριά και τα λιβάνια. Έκλεψε τα φωτοστέφανα, τα κομποσκοίνια και το κωλοδάχτυλο ευλογίας του βούδα… Έκλεψε και τον δράκο, ρε πούστη!


Ασπασμός εικόνων


Καλώς σας βρήκα λοιπόν!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Αυτό είναι το κόλπο με το οποίο ανάβει το Άγιο Φως (Ούτε ο Πατριάρχης δεν ισχυρίζεται πως πρόκειται για θαύμα)


Ορθόδοξα βαφτίσια, ρε πούστη… και γυναικεία σάρκα, σε δημόσια θέα! (Σχετικό, σε γάμο: Στο γαμήλιο γλέντι, φάτε και τον παπά… Βραστό –με μπόλικο πιλάφι, για να ριζώσει το ζευγάρι! Χα!)


Διαβάζω σήμερα, Μ. Παρασκευή: «Γιατί τα τζιν μας παντελόνια έχουν τρία μεταλλικά κουμπιά;» (Επίκαιρο –σχετικό: «Γιατί το οριζόντιο ξύλο από τον Σταυρό του Κυρίου, έχει τρία άσχετα καρφιά στο μέσον του;)


Με ποια θρησκεία τα έχω βάλει, αγαπητέ Νίκο;


Διαβάζω: «Απαγορεύεται να ψάλλετε και να μιλάτε.. γυναίκες.»


Ο Χριστός –άνθρωπος, πέθανε και έφυγε… Και ήρθε ο θεός-πουλί, και έκατσε πάνω στο Σταυρό!


Σημεία και τέρατα: 1. Ο θεάνθρωπος… και… 2. Ο πουλόθεος, ή θεοπούλι! (3. Υπάρχει και ο τρίτος της παρέας… Ένας συνταξιούχος… Ένας γέρος και άσημος –κοινώς Γεράσιμος!)


Το «Μοιρολόι της Παναγίας» (Φούφουτου του μελωδού): Θα ψαλεί αυτό το βράδυ, στην εκκλησία της αγίας Άννας, στην Κατερίνη.


Ποια είναι τα απαραίτητα σύνεργα για ένα ευχέλαιο;


Το τραγούδι –στο ρεφραίν, λέει: «άνοιξε ο τάφος, και βγήκε ο Χριστός»!


Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011: «Πάντως ο κ. Καρδάσης, έχει περάσει με επιτυχία -μέχρι τώρα, όλες τις εξετάσεις αντοχής καρδιάς που κάθε φορά τον υποβάλω με τα πειράγματα μου! Να είναι πάντα έτσι, σιδερένιος, ο άνθρωπος!» (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)


Φύσηξε Βοριάς, Μαΐστρος, Τραμουντάνα


Είναι τιμωρία η νηστεία; Είναι αγγαρεία η νηστεία; Αν κάνουμε ένα καλό, παίρνουμε… απαλλαγή από τη νηστεία; Έτσι… τιμητικά, όπως στο στρατό;


Σατανικό (;) σύμβολο! Τρεις τυχαίες εικόνες…


Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, ότι δεν υπάρχει εικονογραφημένη αναφορά σε κάποιο ιερό γεγονός, ποσταρισμένο στο facebook, που να μη μπαίνει μαζί, ξεκάρφωτο -σαν τσόντα, και…


Η «Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Κουραμάδες», προειδοποιεί τους πιστούς χριστιανούς: 1. Προσοχή στο λιβάνι! Μπορεί να έχει μαγαριστεί με… Κουράδες, από το εργαστήριο κατασκευής του! 2. Προσοχή στα κομποσκοίνια! Μπορεί να έχουν αυνανιστεί συφιλιδικοί καλόγεροι επάνω τους!


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: