Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Καλημέρα! (Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε», είναι…)

Το είδαμε ξανά το έργο αυτό, προχθές στην τηλεόραση: «Σούζυ, τρως!». (Ποια είναι η ηθοποιός «Πελαγία», που ενσάρκωσε τη θρυλική Σούζυ στην ταινία «η Παριζάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου;)


Και ακόμα, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι αυτές ακριβώς οι διαδόσεις για τέρατα και σημεία στο βίο του γ. Παΐσιου (οι προφητείες, η πάλη -σώμα με σώμα με δαίμονες, το να εξαφανίζεται εδώ και να εμφανίζεται σε άλλη ήπειρο, ή να είναι ταυτόχρονα -ζωντανός ακόμα, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, το να μιλάει με ζώα –φίδια, σαύρες και βατράχια, κλπ), τον έκαναν αυτόν άγιο τόσο σύντομα, αν όλα αυτά ήταν απλά φήμες;


Και κατά σύμπτωση, η εκκλησία της αγίας (ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΒΑΣΤΑ), βαστά δέντρα στην οροφή της, και δεν πέφτει! Τι τα βαστάζει λοιπόν αυτά τα δέντρα εκεί πάνω;


Η μητέρα του Μεγάλου Ψαρά: Έπιασε ένα, …τοοοόσο μεγάλο!!!..


Άλλη είναι η Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα, και άλλη η Παναγία η Αγιοταφίτισσα, εικόνες που μας κουβαλιούνται εδώ κάθε τόσο, και που τις υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους; Και ποιος τα έχει ζωγραφίσει αυτά τα «θαυματουργά» καρτούν; Μοιάζουν, με τα σκίτσα από το Αναγνωστικό (του 1955) της Α΄ Δημοτικού… Το «Αλφαβητάριον», που είχε τίτλο … «τα καλά παιδιά»!


Η Αγία Τριάδα στη Βίβλο


Και εδώ, το παπικό κωλοπερίστερο!


Ο Χριστός, ορκίζεται πρόσκοπος!


Ο Χριστός μικρός, πήγαινε σε βουδιστικό παιδικό σταθμό; Και εκεί έμαθε, και, το «δάχτυλο»;


Αποκλειστικό: Η ώρα (μεσάνυχτα ακριβώς) που ο γέροντας Παΐσιος… βγαίνει από τον τάφο του… Και ασχολείται με τον στολισμό του μνήματος… Με ανθοδοχεία, γλάστρες και λουλούδια! (Φώτο)


LEGO - LEGO - LEGO - LEGO... (Αγιογραφίες)


Αποκλειστικό: Το παλιό κόλπο, αυτό με το σεντόνι… Το μαγικό σεντόνι, που εξαφάνισε τον Χριστό από τον τάφο… Και, καπάκι, εμφάνισε εκεί μέσα… ένα περιστέρι! (Φώτο)


ΣΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ... Κι άλλος σεμνός γάμος… Πάλι σε Δημαρχείο φυσικά, κι αυτός… Εκεί, και μόνον εκεί! (Στην εκκλησία, γίνεται σχεδόν πάντα, …«της που@@τάνας»)


Χαρούμενα ( παιχνιδιάρικα - εκπαιδευτικά), ψηφιδωτά: Πώς κάνουμε σκιές (π.χ. το λαγουδάκι) με τον κατάλληλο σχηματισμό των δαχτύλων του χεριού!


Άραγε, και, του πισωκολλητού, η Αποθέωση; (Στην ουρά, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.)


BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε!.. (…καλημέρα, καλή εβδομάδα! Χαίρετε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: