Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Και τι μπορεί να κάνει μαζί μας η Παναγία, αν είναι χωρίς τον Χριστό; Τίποτε δεν μπορεί να κάνει!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Οι αλήθειες της ζωής πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
2 ώρες πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Και τι μπορεί να κάνει μαζί μας η Παναγία, αν είναι χωρίς τον Χριστό; 
Τίποτε δεν μπορεί να κάνει!
Οι αλήθειες της ζωής 
Καλημέρα Παναγιώτη. 
Πιθανόν θέλεις να κάνουμε συζήτηση θρησκευτικού περιεχομένου, αλλά εγώ έχω νομίζω δείξει την θέση μου σ΄αυτό τον τομέα. 
Θα σου πω μόνο ένα. Δεν θα υπήρχε Χριστός αν δεν υπήρχε Παναγία. Δεν θα υπήρχες εσύ αν δεν υπήρχε η μητέρα σου. 
Καλό Σαββ/κο να έχεις!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 

Καλημέρα σας, και σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Η αγία γραφή αγαπητέ, ο ίδιος ο Χριστός μας λέει, ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.
Άρα, αυτό ισχύει και για την Παναγία, η οποία κακώς παρουσιάζεται και λατρεύεται μόνη της, σαν αυτεξούσια, σαν θεά. Πρέπει λοιπον να αγιογραφείται μαζί με τον Χριστό, γι αυτό έκανα και το πιο πάνω σχόλιο.
Και βέβαια, δεν είναι ο Παναγία ισάξια και ισοδύναμη και ίση-θεά, όπως κακώς θέλουν να την παρουσιάσουν οι παπικοί.
Παράδειγμα 1.: Δεν είναι ανώτερη η καρέκλα από έναν άνθρωπο καθισμένο πάνω της, ούτε και ο άνθρωπος ο καθισμένος είναι εξάρτημα αυτής της καρέκλας. Και στους χαιρετισμούς της Παναγίας χθες το βράδυ, ακούσαμε να την εγκωμιάζουν σαν τον θρόνο του βασιλιά Χριστού. «Χαίρε Θρόνε βαστάζων τον βασιλέα της δόξης»!
Παράδειγμα 2.: Επίσης, δεν είναι ίσης αξίας ένα πολύτιμο μύρο με το μπουκαλάκι στο οποίο συσκευάζεται! Ακούσαμε πάλι στα εγκώμια να παρομοιάζεται με δοχείο η Παναγία, δοχείο με περιεχόμενο το πολύτιμο μύρο, τον Χριστό. (χαίρε δοχεῖον θείου μύρου»!
Και μια και δεν είναι θεά η Παναγία, θεά που γεννάει θεούς (τάχα «Θεοτόκος»), και μια και δεν σταυρώθηκε αυτή για τη σωτηρία μας, άρα δεν μας σώζει αυτή, μια αμαρτωλή (μόνον ο θεός είναι αναμάρτητος), κακώς ακούσαμε χθες να ψέλνουν και εκείνο το «υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς», αυτό το ανοσιούργημα που το επινόησαν οι ψάλτες, και με το οποίο αντικατέστησαν το «υπεραγία Θεοτόκε, πρέσβευε υπέρ ημών», για να τους βολεύει έτσι καλύτερα όπως λένε στο μουσικό μέτρο.
Και επαναλαμβάνω: Τι να σου κάνει μόνη της η Παναγία χωρίς τον Χριστό;
Όσο τον κανάκευε και τον εξουσίαζε όσο ήταν μωρό, αυτό ήταν στα πλαίσια των μητρικών της καθηκόντων. Άντε και που τον μανιπουλάρισε (καλώς ή κακώς) στο να κάνει και εκείνο το θαύμα στην Κανά. Μετά, ο ίδιος ο Χριστός την απομάκρυνε, όταν έπρεπε να είναι απρόσκοπτο το έργο του. Είναι εδώ η μάνα σου και τα αδέλφια σου, του είπαν κάποτε εκεί του κήρυττε, και Εκείνος απάντησε: Μάνα μου και αδέλφια μου είναι όσοι ακούνε τα λόγια μου και τα τηρούν.
Κάλο σαββατοκύριακο να εχεις και εσύ, φίλε!

https://www.facebook.com/678837908901601/photos/a.718598718258853.1073741837.678837908901601/937136946405028/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: