Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Καλημέρα σας φίλτατε κ. Νικόλαε Χαβιαράκη! (πρωινή συζήτηση σήμερα, για τον κωλόγερο Παΐσιο.)

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 
Panagiotis Michalopoulos
12 ώρεςπριν

Αρχειακό:
(Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014)
Η τάχα καλύβα του τάχα αγίου γέροντα Παΐσιου, ήταν ένα ωραίο κτίσμα από πέτρα, το εξοχικό του να πούμε, ή το αρχονταρίκι του, όπου και δεχόταν τους οπαδούς του και τους έκανε κατήχηση…
http://xairete.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2750.html
 

Panagiotis Michalopoulos
ΕΓΡΑΦΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ…
Περί Παϊσίου ο λόγος:
Πέθανε πριν λίγα χρόνια ένας κωλόγερος, μια σκατόφατσα, ένα φασιστόμουτρο, και από την επομένη κιόλας μέρα, ένας απίστευτος μηχανισμός χριστιανο-φασιστών και παρακρατικής εκκλησίας, ξεκίνησε έναν
λυσσαλέο αγώνα για την αγιοποίηση του! 
Και τούτο διότι στο αμπαλάζ αυτό, στο κωλόχαρτο γέροντας Παΐσιος, όλη η λέρα του παπαδικού και λαϊκού υπόκοσμου, τύλιξε για να μας την πασάρει… σαν παντεσπάνι, όλη την πατριδοκαπηλική και παραθρησκευτική κοπριά! 
Αυτά!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Νικόλαος Χαβιαράκης
Σορρυ, μπορει να εχετε κ δικιο, μπορει κ οχι. 
Αξιζει τοσο μισος για εναν γεροντα που εχει πεθανει? 
Ακομα και αν μας εχουν κοροιδεψει, αξιζει ? 
Δεν νομιζω και το ιδιο θα πεις και συ αν δεν.το δεις με πνευμα εγωισμου. 
Φιλικα
Panagiotis Michalopoulos 

Και ο Χίτλερ έχει πεθάνει! Τι θα πει λοιπον αυτό; Ότι θα τον αθωώσουμε, θα τον δικαιώσουμε; Η αλήθεια η ιστορική φίλε, είναι μια αλήθεια που δεν παραγράφεται δεν λησμονιέται.
Κάτι ανάλογο –τηρούμενων των αναλογιών, έχουμε και με τον γέροντα Παΐσιο, εχουμε να κάνουμε με εκκλησιαστική αλήθεια στην περίπτωση αύτη!
Panagiotis Michalopoulos 

Αναφερόμαστε σε αυτόν επικριτικά –όσοι γνωρίζουμε καλά το θέμα, και αυτό το κάνουμε από ιερό καθήκον, σαν έλεγχο στα κακώς κείμενα! Δεν πρόκειται για κανενα μίσος! Εκφράζουμε την αλήθεια χωρίς φόβο –παρά τις αισχρολογίες εναντίον μας, παρά και τις απειλές ακόμα κατά της ζωής μας από τους οπαδούς του πεθαμένου γέροντα… Εκφραζόμαστε και χωρίς πάθος, σαν εκκλησιαστικά πρόσωπα, από χριστιανικό χρέος και μόνο, και βέβαια χωρίς κανενα εγωισμό όπως λες.
Panagiotis Michalopoulos 

Εγώ δεν τον γνώρισα προσωπικά τον γέροντα αυτόν, δεν έχω προηγούμενα μαζί του, από τότε δηλαδη που ζούσε. Τον γνώρισα πρόσφατα, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του. Τον γνώρισα σαν αντικείμενο αισχρού θρησκεμπορίου… Σαν φορέα ανοησιών, ψευδο-προφητειών, και αιρετικών απόψεων… Σαν εκπρόσωπο των εν Ελλάδι χριστιανο-φασιστών.
Αυτό το γνώρισα έγκαιρα και σε βάθος… Και κάθε μέρα τα κατήγγειλα αυτά –όσα μάθαινα σταδιακά (έχω ήδη γράψει 1.000 σχετικά θέματα) και διαμαρτυρόμουν με οργή, ως έχων έννομο συμφέρον σαν διακεκριμένο μέλος της Εκκλησίας, σαν παλαίμαχος Κατηχητής και Χειροθετημένος Αναγνώστης (κληρικός),
Panagiotis Michalopoulos 

Βλέπετε λοιπον ότι αυτό το γεροντάκι που πέθανε, αυτήν την λέρα, κατάφεραν τελικά μέσα σε λίγα χρόνια, όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί, οι παρακρατικοί – οι παραθρησκευτικοί μηχανισμοί της πατρίδας μας –με την κατάλληλη προπαγάνδα, να το ανακηρύξουν και επίσημα άγιο!
Καταλάβατε;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑς!


Νικόλαος Χαβιαράκης 
Τουλαχιστον απο την πλευρα μου δεν σας χλευασα ουτε απειλησα. 
Απλα δεν συμφωνω με τον παραλληλισμο με τον χιτλερ ...
και τελος υπαρχει ο Θεος μας για την κριση. 
Ο Θεος μας που μας εχει διδαξει ... αγαπα τον πλησιον σου....και τον εχθρο σου... κλπ. 

Panagiotis Michalopoulos 
Καλησπέρα σας! 
Είναι προφανές, αγαπητέ Νικόλαε, ότι εσύ διαφέρεις. Δεν ανήκεις στους ελληνο-Ταλιμπάν και χριστιανο-Τζιχαντιστές, οπαδούς του γέροντα. Και γι αυτό σε σέβομαι και σε θεωρώ φίλο μου, αν και διαφωνώ κι εγώ με τη δική σου κρίση. 
Και βέβαια δεν είναι Χίτλερ ο Παΐσιος, αφού αυτός –αν και το ίδιο μωροφιλόδοξος, έδρασε σε διαφορετικό πεδίο… Αλλά ο παραλληλισμός πάει κυρίως στο ότι δεν θα λυπηθούμε να κρίνουμε κάποιον μόνο και μόνο διότι είναι πεθαμένος… 
Στην περίπτωση δε του γέροντα, δεν θα αφήσουμε κάποιους να τυμβωρυχούν ανενόχλητοι, και να μας παρουσιάζουν σαν τάχα μέγα άγιο ένα τελείως σάπιο πνευματικό πτώμα. 
Και ο θεός –που λες φίλε, μας έχει διδάξει να κρίνουμε σωστά, και μας προτρέπει σε αυτό, και μας επαινεί με ένα «σωστά έκρινες», όταν το επιτυγχάνουμε. 
Και εδώ η αγάπη –που λες φίλε, πάει πρώτα στην πίστη, στον αληθινό χριστιανισμό, στην ορθοδοξία, στην Εκκλησία. Πρώτη και πάνω από όλα αυτή, η μεγάλη μας φίλη, και η αιώνια αλήθεια της… Και μετά ακολουθεί η όποια συμπάθεια στον κάθε κολλητό μας, στο όποιο διαπλεκόμενο με την εκκλησία πρόσωπο… Και τελευταίο στη σειρά, το όποιο ξεμωραμένο χουντο-φασιστικό, γεροντάκι. 
Καλό σου βράδυ, φίλε!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1062899770439368&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: