Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το τραγούδι –στο ρεφραίν, λέει: «άνοιξε ο τάφος, και βγήκε ο Χριστός»!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Αλεξανδρος παππας, κοινοποίησε
(1 ώρα πριν)
στην δημόσια ομάδα "ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΜΕ ΤΑ ΛΥΜΝΙΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ"...
ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΨΕ
(Χριστιανικoί ύμνοι-χριστιανικά τραγούδια-χριστιανικά βίντεο) Υμνολόγιο / "Να ψάχνεις πάψε, είναι ο τάφος κενός. Να κλαις σταμάτα, είναι Αυτός ζωντανός......."

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Το τραγούδι -στο ρεφραίν, λέει: «άνοιξε ο τάφος, και βγήκε ο Χριστός»!
Βέβαια, δεν χρειαζόταν ανοιχτό τάφο για να βγει ο αναστημένος Χριστός! Δεν τον εμπόδιζε καθόλου ο λίθος, που είχε σφραγίσει την είσοδο του τάφου! Άλλωστε, «κεκλεισμένων των θυρών» παρουσιάστηκε -αναστημένος στους μαθητές του, που μετά την Σταύρωση του, ήταν αμπαρωμένοι –κλεισμένοι εκεί, σε εκείνο το υπερώο, τρέμοντες από «τον φόβο των ιουδαίων»!
Σε τελική δε ανάλυση, δεν ήταν ούτε ζόμπι, ούτε βρικόλακας ο Χριστός, που κάποιοι μάλιστα τον θέλουν να βγαίνει ακριβώς τα μεσάνυχτα (η ώρα του «Χριστός Ανέστη»), την ώρα δηλαδή που -σύμφωνα με τους θρύλους, βγαίνουν και τα φαντάσματα! Άλλο τώρα αν στα Ιεροσόλυμα ο πατριάρχης εκεί, τον ανασταίνει μεσημέρι (υπάρχουν και τα «μεσημβρινά δαιμόνια»), για να προλάβει να γίνει και η εξαγωγή του «αγίου φωτός» στην Ελλάδα με αεροπλάνο, και η υποδοχή του στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους! Ποιου κράτους; Χα!
Έτσι ένας παπάς στην ανάσταση, μπερδεύτηκε μια φορά, και αντί να ψάλει το «Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες», είπε… «Ανέστη Χριστός, και… πεντακόσιοι δαίμονες»!
Τον ζωγραφίζουν λοιπόν τον Χριστό, να βγαίνει τυλιγμένος και με ένα σεντόνι (το είδαμε και στο βίντεο κλιπ με το τραγούδι), με ένα σεντόνι ασύμμετρα ριγμένο επάνω του, έτσι ώστε (κατά τον σκηνοθέτη) να φαίνεται και η πληγή από τη λόγχη στο ένα του το στήθος… Ντυμένο δηλαδή, σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα (τον γνωστό και ως Λαμπρούκο) – στον κωμικό ρόλο του ως εκείνον τον μοιχό που συνελήφθη επ’αυτοφώρω, στην ταινία «η βίλα των οργιών». 

Και βέβαια η Γραφή δεν λέει ότι στην Ανάσταση του Χριστού ήταν παραστάτες και δυο Άγγελοι, όπως συνήθως βλέπουμε στις παπικές αγιογραφίες! Ούτε πάλι μέσα στον τάφο είχε κουρνιάσει ένα περιστέρι, το άγιο πνεύμα τάχα! 
Άλλες δε αγιογραφίες, τον παρουσιάζουν να πετάγεται σαν ελατήριο από τον τάφο, και να κρατάει και μια… σημαία! Ο Χριστός… σημαιοφόρος! Χα!
https://www.facebook.com/groups/743001719124294/permalink/1007979045959892/

Δεν υπάρχουν σχόλια: