Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Καλημέρα σας! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε», είναι…

Η θεά Αφροδίτη λένε, αναδύθηκε από τη θάλασσα! Η πρώην κυρία μου όμως, όχι!


Σαν σύμβολο της πίστεως, δεν φορά κάνεις έναν τεράστιο χρυσό και αδαμαντοστολισμένο σταυρό, όπως είναι αυτός που φορούν οι αρχιμανδρίτες μας και οι δεσποτάδες μας.


Πάσχα παπικό, και Πάσχα ορθόδοξο: Μια σχετική συζήτηση στο facebook.


Εορτάζει σήμερα (10 Απριλίου), ο Άγιος Γρηγόριος Ε', Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.


Μωβ κρίνοι;


Και τι μπορεί να κάνει μαζί μας η Παναγία, αν είναι χωρίς τον Χριστό; Τίποτε δεν μπορεί να κάνει!


Μια χώρα (η Ελλάδα), δεν είναι αμπέλι ξέφραγο, να πει ο άλλος βρήκα ανοικτά τα σύνορα σας και πέρασα από εδώ για να πάω κάπου αλλού, και μπλοκαρίστηκα και έμεινα εδώ, άρα υπηρέτησε με, και βγάλε και το σκασμό...


Να, μια ακόμα καλλιτεχνική άποψη -ζωγραφική απόδοση, του θρησκευτικού όρου «η γειτονιά των αγγέλων», ή και του αντίστοιχου –μουσικού… «στου παραδείσου τα μπουζούκια»!


Φωτο αρχείου: Η εικονογράφηση του εξώφυλλου (θήκη), του δίσκου που περιέχει τα κλασικά τραγούδια: 1. «Η γειτονιά των αγγέλων», και 2. «Στου παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας…»


ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ, ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ.


Δόξα τω θεώ! Παρατηρείται μια σημαντική βελτίωση του καιρού, τις μέρες αυτές! Μύρισε καλοκαιράκι! Η πρόβλεψη δε για σήμερα, είναι λιακάδα αρχικά, και αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι… Κατά τόπους, ίσως να ψιχαλίσει κιόλας! Αλλά εντάξει… δεν θα ρίξει και παπάδες ο ουρανός!


Ερώτηση: Θα φάτε αρνάκι, το Πάσχα; (Ρεφρέν: «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι, θα σου αγοράσω κι ένα δρακάκι»… για το γιορτινό τραπέζι!.. Που ταιριάζει, και με τη γιορτή του Άη Γιώργη του δρακοκτόνου!)


Τι άλλο εναλλακτικό υπάρχει για το Πάσχα, εκτός από το αρνάκι, ή το κατσικάκι;


Είχε και προβατάκια, η Παναγία; Ή ήταν εσώκλειστη στο ναό, και περίμενε τον κρίνο;


Στους ορθόδοξους γάμους, ούτε να το χέσουν –που λέει ο λόγος, το ιερό ευαγγέλιο! Εκείνο που κυρίως αξίζει και έχει την τιμητική του, είναι το… ρύζι!


Πού κοιτάζει ο παπάς;


Πολύ ασήμι, βρε παιδιά! Θυμίζει κάπως και εκείνον τον ήρωα τον… εξολοθρευτή («The Terminator»), στην ταινία δράσης/επιστημονικής φαντασίας του 1984, με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ!


ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ;


Ερώτηση 1η:«Πότε μπαίνουμε στην κόλαση ή στον παράδεισο; Όταν πεθαίνουμε, ή αργότερα;» Απάντηση: στις 40 μέρες, λένε οι παπάδες! (Όποτε, τρέξτε μαλάκες για να προλάβετε τα συγχωροχάρτια με τα μνημόσυνα! Χα!) Ερώτηση 2η: Και τότε, ποια Κρίση θα γίνει από τον Κύριο στην Δευτέρα Παρουσία Του, που λέει και το Σύμβολο της Πίστεως; Απάντηση: Καμιά κρίση, μπουρμπούτσαλα δηλαδη, αφού έχουν φροντίσει για όλα οι παπάδες, με τα κόλλυβα, τα μνημόσυνα, τα τρισάγια, το λάδι και τα πρόσφορα, τα κομποσκοίνια τους, τα κεριά και τα λιβάνια τους! (δηλαδη, με όλα τα παπαδίστικα τυχερά τους! Χα!)


Καλημέρα σας φίλτατε κ. Νικόλαε Χαβιαράκη! (πρωινή συζήτηση σήμερα, για τον κωλόγερο Παΐσιο.)


Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κεφαλληνίας κκ. Δημήτριος, σε μοντέρνο τρόπο επικοινωνίας με το ποίμνιο. Τώρα, σε τηλεδιάσκεψη με μια πιστή Κεφαλλονίτισσα. Αρχίζουν, με ένα χαιρετισμό μέσω νοημάτων…


Καλημέρα, καλή εβδομάδα… Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο blog μου το «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: