Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο μπλογκ, ήταν…)

- «Θοδώρα, Θοδώρα, πού είναι ο Θοδωρής;» - «Στο δάσος, στο δάσος, να πας να τον εβρείς!» (Των Αγίων Θεοδώρων, σήμερα. Ε, ρε γλέντια! Χρόνια πολλά!)

Τι μήνυμα στέλνει το μουστάκι προς τα επάνω (πάνω φωτο), και τι το μουστάκι προς τα κάτω (κάτω εικόνα).

Αυτό το ξέρατε; Ο σημερινός εσχατόγηρος πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, ετών 21 τότε… Κυκλοφόρησε δίσκο 45 στροφών, από τη δισκογραφική εταιρεία «Hellas Records»… Τραγουδάει, ως… «το κορίτσι του λιμανιού», του Πειραιά!

OLA SKATA («Στέφεται» και επίσημα, η γνωστή ως Μαρία - Παναγία… Και αναλαμβάνει πάραυτα «υπηρεσία», Μαίρης Παναγιωταρά… Σαν πρώτη τη τάξει «δούλη του θεού»… Για να γεροκομάει καθημερινά (να ξεσκατίζει κλπ) τον παππούλη με το Alzheimer, και να καθαρίζει συνέχεια τις πανταχού παρούσες κουτουλιές από το βρωμο-περίστερο του!)

Ο χρήστης Ανώνυμος ιερωμένος, έγραψε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση μου: «Γέροντας Παΐσιος, ο μέγας ψευδοπροφήτης!»

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ

Στην υμνολογία της Εκκλησίας μας, τιμώντας τους αγίους ομολογούμε ότι τα θαύματα τους προέρχονται από τον Χριστό! Το ίδιο (εμμέσως θαυματουργή) πρέπει –κατά συνέπεια να είναι και η Παναγία, η πρώτη ανάμεσα στους αγίους. Εκτός κι αν αυτή έχει αυτονομηθεί από μαγκιά, κάνει του κεφαλιού της, και θαυματουργεί αυτοβούλως! Στο τσίρκο της τότε –αυτό το μεγάλο, βγάζει θαύματα από τις εικόνες της (όπως ο μάγος λαγούς από το καπέλο του), οι δε εικόνες της είναι πλέον είδωλα, ταυτίζονται μαγικά με αυτήν, και όποιος έχει μια τέτοια εικόνα, γίνεται μάγος κι αυτός που βγάζει λαγούς… με πετραχήλια! Χα!

Η Αλβανία μετέτρεψε ορθόδοξες εκκλησίες σε πασαρέλες

Τυχαίες –άσχετες, εικόνες: 1. Το σεντόνι με το οποίο αναστήθηκε ο Χριστός (πριν από 2.000 χρόνια περίπου). 2. Ο Χάρης Ζάβαλος, της βίλλας των οργίων (Φίνος Φιλμ, 1964)

Ωραία και επίκαιρη αμφίεση, αν και το καρναβάλι των μασκαράδων μόλις πέρασε!

Και μετά από όλα αυτά, τίθεται το ερώτημα: Ποιος θα είναι αυτός που με ήσυχη συνείδηση, με ελαφρά την καρδία, θα τολμήσει πλέον να κακολογήσει ή να αρνηθεί μια τέτοια θρησκεία, μια τόσο χαρούμενη εικόνα, μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα, όπως αυτή που τόσο γλαφυρά περιγράφεται στην ορθόδοξη αγιογράφηση; Ποιος;

Το σημάδι των Νίτζα, και το αστέρι στο μέτωπο της Παναγίας: Τυχαία;

Επίκαιροι διάλογοι: 1. Έλληνες ριψάσπιδες στα παράλια της Σμύρνης... 2. Μα γιατί δεν κάθονταν εκεί να πολεμήσουν και μας κουβαλήθηκαν εδώ;

Προχθές από τον Πειραιά, έγινε επιλογή χριστιανών φυγάδων από τη Συρία, -ανάμεσα τους και Αλαουίτες, και προωθήθηκαν σε κάμπινγκ στον νέο καταυλισμό σε πρώην στρατόπεδο της πολεμικής αεροπορίας στη Ριτσώνα στην Εύβοια...

Το σημάδι των Νίτζα, και το αστέρι στο μέτωπο της Παναγίας: Τυχαία;

Cartoon – Caricature:Ακριβή μου εσύ, Παναγία Οδηγήτρια (Διάλογος: - «Θα προσκυνούσατε είδωλα;» - «Αποκλείεται! Ποτέ! Με καμιά κυβέρνηση! Με καμιά… Παναγία!»

Καλημέρα… Στην υγειά σας… Κοπιάστε, ό,τι ώρα θέλετε! (ελάτε να δείτε ότι οι τελευταίες αναρτήσεις μας, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: