Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στο «facebook», λειτουργεί καθημερινά -εντατικά, ΚΑΙ ένα σύγχρονο βραδινό Κατηχητικό… Κανονικό παράρτημα, του ιστολογίου «xairete»… Ως φανερό φόρουμ, αλλά και ως ιδιαίτερο σχολείο, ανώτερης πάντα βαθμίδας! Τα μαθήματα, συνεχίζονται απρόσκοπτα! Χαίρετε!

ΕΛΑΒΑ...
Από: Facebook
Προς
Panagiotis Michalopoulos
Σήμερα στις 4:24 μ.μ.
ΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 

Angeliki 
Καλησπερα Παναγιώτη μου... 
Τις πλείστες φορές δεν πολυκαταλαβαίνω τα γραφόμενα σου... Θα σε ρωτήσω ευθέως ... Κοροϊδεύεις την εκκλησία κ τα Αγία πρόσωπα;;;
Ή απλά τα σατίριζεις;;;
Panagiotis 

Έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα, στο να αναδεικνύω το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα. 
Έχω άποψη, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας. 
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό. Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας… 
Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!

Απαντώ τμηματικά, σε νέο μήνυμα τής Αγγελικής, που έλαβα πριν από λίγο:
1. «Μ´αρεσεις!»
- Ευχαριστώ! Τα συναισθήματα, είναι αμοιβαία!
«Δλδ δεν εισαι το ατομο που πιστεύει να προσκυνά τις σαγιονάρες του Π. Παισιου...»
- «Ιερές παντόφλες, «αγίου» Παϊσίου…

(35 σχετικές αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/IERES-PANTOFLES-AGIOY-PAISIOY

2. «δεν πιστεύεις να προσκυνάμε του εκάστοτε Αγίου την κάρτα ή την ζώνης της Παναγίας μας κλπ...»
-  «Αγία Ζώνη Παναγίας»
(57 σχετικές αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/AGIA-ZONH-PANAGIAS

3. «ή τρελλά που κυκλοφορανε κατα καιρούς όπως δακρύζουνε εικόνες κ γίνεται θαύμα!»
- Γενικά, είναι αντιβλική η κάθε προσκύνηση. Μόνο στο θεό ταιριάζει η προσκύνηση.
Η ειδωλολατρική όμως πλευρά της Εκκλησίας μας, θέλει τα ξόανα, θέλει τα τοτέμ, όπως τα αποκαλούσε αυτά ο αείμνηστος μητροπολίτης Ιωαννίνων ο μακαριστός Θεόκλητος Σετάκης.
Για να ανατραπεί λοιπον ο λόγος του θεού που απαγορεύει την προσκύνηση τέτοιων ειδώλων, το παπαδαριό -για να ενισχύσει το παγκάρι του, αναγόρευσε τις εικόνες σε κάτι το υπερκόσμιο! Και για να μας πείσει να τρέχουμε στις εκκλησιές, στο «γωνιακό το μαγαζί» τους, και να τις προσκυνάμε, και να ανάβουμε κεριά, και να κρεμάμε και τάματα… Άλλη εικόνα είναι «φανερωμένη», άλλη είναι «αχειροποίητη» σαν τα κούτσουρο του Δία, άλλη «δακρύζει», άλλη «ματώνει», άλλη «κουνιέται», κλπ. κλπ. κλπ!
«Περάστε κόσμε! Δεν είναι βοάς, δεν είναι κροταλίας!» Χα!

4. «Θαθελα την άποψη σας στα πιο πάνω. Ειμαι θρησκευόμενο ατομο αλλα αυτα τα παρατραβηγμένα με βρισκουνε πλήρως αδιάφορη κ πολλες με εξοργιζουνε ορισμένα.
Σας ευχαριστώ.»

- Παρακαλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: