Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… το βιολί μας! (καλημέρα, καλή Κυριακή!)

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Δεν πάει άλλο… Κρίση παντού, σε όλη την ελληνική επικράτεια! Ακόμα και τους αγίους μας, τους παρουσιάζουν σαν να φιλοσοφούν τάχα, σαν να εσχατολογούν σχετικά… Παράλληλα δε, και να… αθυροστομούνε ασύστολα! Έλεος!


Tι έδειξαν οι πρώτες αναλύσεις για το δυστύχημα του Παντελίδη (Ο τραγουδιστής δεν πάτησε καθόλου φρένο)


Αντίδωρο: Δεν θα ήταν πιο υγιεινό, να το παίρναμε με μια χαρτοπετσέτα;


Ένα καλό από όλη αυτήν την ιστορία με το νέο αυτό μεταναστευτικό, είναι ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός μας, πολύ περισσότερο από όσο είχε αυξηθεί με τους αλβανούς, βούλγαρους, πολωνούς κλπ, προηγουμένως.


Δεν προκύπτει από την περιγραφή του νέου νόμου, ότι κάποιος που θα αποφασίσει να καεί, θα μπορεί να επιβάλει σε ορθόδοξο ιερέα να του κάνει και θρησκευτική –χριστιανική κηδεία!


Επάγγελμα: Περιπτεράς στο Τριώδιο!


Ενας τέτοιος «ειδικός τρόπος», είναι και το «πέσιμο» -ή εναλλακτικά το «χέσιμο», για άτομα της γεροντικής κυρίως ηλικίας! Τους δε σύγχρονους γέροντες της ορθοδοξίας, αυτούς που πρόσφατα αγιοποιήθηκαν, όπως τον Παΐσιο και τον Πορφύριο, τους πήρε όταν η μαλάκυνση ΚΑΙ του εγκεφάλου τους, τους έκανε να παράγουν περισσότερες προφητείες, περισσότερα οράματα… Σωστά ερείπια πια… από τον καρκίνο -ο ένας, και φρικτά παραμορφωμένος από πληγές -ο άλλος!


Είναι κεφάτη, δουλεύει στου Ξαπλόπουλου… (δηλαδη, απλά κάααθεται -με το μωρό αγκαλιά, και έρχονται οι θαυμαστές της, και τη γεμίζουν με ακριβά δώρα!)


Είχε και οικόσημο η Παναγία; Αυτό το μεγάλο αστέρι, στην μαντήλα της μπροστά;


ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ.. (ΜΑΣΚΑΡΑ, ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ)


Τι είναι όλο αυτό το έκτρωμα, στο κεφάλι της Παναγίας;


Είναι κι αυτό, μια άλλη πια μορφή βλασφημίας της Παναγίας. Την παρομοιάζουν με το πιο άχρηστο ον, στον κόσμο: με την μυθική γοργόνα. Που ούτε ψάρι είναι για να μπορείς να το φας, ούτε και γυναίκα είναι για να μπορείς να την γαμήσεις!


Κι αυτή, …το βιολί της! (…προσεχώς, με λατέρνα και με ντέφι!)


Βάστα στύλε το κλωνάρι, να μην πέσει το δέντρο και δούμε μετά και το εκκλησάκι σωριασμένο, ξαπλωμένο… τ’ ανάσκελα!


Μπράβο ρε! Πώς το σκέφτηκε αυτό! Μόνος του, ή μετά από επιφοίτηση; Και τον έκαναν μόνο άγιο; Και νόμπελ σοφίας έπρεπε να του δώσουν! Χα!


Οι παπάδες μας, και τα έξτρα (χάρμα οφθαλμών) τυχερά τους, δηλαδή πέρα από αυτά τα οικονομικά!.. (η χαρά τους δε, δεν διακρίνεται εύκολα! Την κρύβουν τα φαρδιά τα ράσα!..)


Θεολογικές έννοιες, που συγχέονται στο νου των ποιμένων της Εκκλησίας, και που –κατά συνέπεια μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού: 1. Άλλο «τριώδιο και νηστεία» και άλλο «καρναβάλι» μασκαράδων… 2. και άλλο «το πουλάκι τσίου» (μέσα σε ρόμβο ή τετράγωνο) μεταμφιεσμένο σε άγιο πνεύμα. 3. Άλλο επίσης να λέμε «τα τρία δυο», και άλλο αυτός είναι ο «τριαδικός θεός», όπου στην εικόνα βλέπουμε δυο τύπους -ένα γέρο και ένα νέο, να ευλογούν -με το κωλοδάχτυλο, σαν μητροπολίτες! Ο γέρος μάλιστα, αντί για το στρογγυλό (βουδιστικό) φωτοστέφανο, φοράει συνήθως ένα άλλο, σε σχήμα τριγωνικό, που θυμίζει το καπέλο του Μεγάλου Ναπολέοντα! Χα!


Τον μακαρίτη τον Παντελή: Τον είπαν και προφήτη τον είπαν και αρχάγγελο… Και σαν τέτοιον τον αγιογραφούν! Του έγραψαν μάλιστα και το σχετικό τροπάριο!!!.. (Αναμένουμε τώρα -σύντομα, σήμερα κιόλας, και την επίσημη αγιοποίηση του -από τον Βαρθολομαίο, ένα χρόνο ακριβώς μετά τον γέροντα Παστίτσιο!


Στο «facebook», λειτουργεί καθημερινά -εντατικά, ΚΑΙ ένα σύγχρονο βραδινό Κατηχητικό… Κανονικό παράρτημα, του ιστολογίου «xairete»… Ως φανερό φόρουμ, αλλά και ως ιδιαίτερο σχολείο, ανώτερης πάντα βαθμίδας! Τα μαθήματα, συνεχίζονται απρόσκοπτα! Χαίρετε!


Παντελής Παντελίδης: Στην κηδεία του προχθές, χοροστάτησε τιμητικά ο τοπικός μητροπολίτης, ο «άγιος» Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος και στεντορεία τη φωνή, εξεφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, πλέκοντας το εγκώμιο του διάσημου μακαρίτη τραγουδιστή, ενώ -αντί για χορωδία ψαλτών, η μπάντα του Παντελή, έπαιζε την μουσική επιτυχίας του, το «είχα κάποτε μια αγάπη». (ήταν η «γκόμενα στα κατεχόμενα», της Κύπρου;)


Βίοι και διδαχές, συγχρόνων γεροντο-αγίων: «Αν δεν την βαστάει την κόλαση στα χέρια… Τότε, πού την βαστάει; Στα …κωλομέρια;»


Θαύμα – θαύμα: Εδώ ο Χριστούλης μας, εικονίζεται να έχει μόλις πριν διαβάσει το μπλογκ «χαίρετε», να έχει προβληματιστεί από αυτό, να το σκέπτεται το θέμα, και τελικά να δηλώνει χαρακτηριστικά με την αποστροφή του (γλώσσα του σώματος) την άρνηση του να συνεχίζει πλέον να ευλογεί σαν μητροπολίτης, με εκείνο το τόσο παρεξηγημένο «δάχτυλο»!


Πρώτη Κυριακή του Τριωδίου χθες! Ευχηθήκαμε προσευχή και μετάνοια, και… ορισμένοι φίλοι μας στο facebook, έσπευσαν και ανταποκρίθηκαν, με ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών: Άνθρωποι και άγγελοι, σε ανάλογη… στάση!


Καλημέρα! Στην υγειά σας! Κοπιάστε! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Να ευχηθουμε καλο μηνα επισης :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλό μήνα, Σταυρούλα μας!