Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Σήμερα, συζητώ (έντονα, …λόγω «αγίου» Βαλεντίνου) με τον μέχρι σήμερα φίλο στο facebook, με τον Δήμαρχο μας, τον κ. Γιάννη.


Το Facebook, μου θύμισε σήμερα το πρωί, μια παλιά ανάρτηση μου… «σαν σήμερα» (14 Φεβρουαρίου 2012), και μου πρότεινε να την αναδημοσιεύσω, να την κοινοποιήσω ξανά!


Ίδιοι ειδωλολάτρες, έχουμε παραμείνει! Τότε –με το 12θεο, πιστεύαμε ότι οι θεοί (δαιμόνια μέσα από τα αγάλματα τους) τσακώνονταν μεταξύ τους… Τώρα οι χριστιανοί (ως παπικοί) πιστεύουμε ότι περιπατάνε αγάλματα της Παναγίας… Και ως ορθόδοξοι, ότι τσακώνεται ο Χριστός με την Παναγία, μέσα από φημισμένη εικόνα του αγίου Όρους! (Μιλάμε δηλαδη για μεγάλη γελοιότητα! Και μετά, φοβόμαστε μη μας χαλάσει τη θρησκεία μας, το Ισλάμ! Χα!)


Ένα κομμωτήριο – κουρείο για άντρες και γυναίκες, άνοιξε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου, κ. Γιάννη. Μοντέρνο θα το πεις, αφού έχει για σλόγκαν το… «αιώνες μπροστά». Είναι όμως διακοσμημένο με… αρχαιότητες, δηλαδή με αγάλματα των θέων του Ολύμπου! Πηγαίνουν εκεί, γείτονες εκκλησιαζόμενοι -φιλακόλουθοι, της ενορίας μας -της Αγίας Βαρβάρας (όπως η κ. Ελένη, ο κ. Μιχάλης, κλπ). Αν πάω και εγώ, θα με πουν αρχαιολάτρη; Τι λέτε;


Βάφτισαν «Μυτιληνιό» τον παπικό «Άγιο» Βαλεντίνο, και στο νησί (σύλλογοι και αρχές) ετοιμάζουν φεστιβάλ, για να τον… τιμήσουν! (ερώτηση: μετά από αυτές τις γελοιότητες, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι κινδυνεύουμε από τους μωαμεθανούς πρόσφυγες;)


Κυριακή, της παπαδικής Ορθοδοξίας, σήμερα! Χρόνια πολλά, στους εορτάζοντες –καλούς απογόνους!


Τίθεται το ερώτημα: «Ποιοι φίλαθλοι της Ελλάδος αμφισβητούν, και ποιοι τον παραδέχονται, τον γ. Παΐσιο;» Διότι ξαφνικά σήμερα, έχουμε, δυο αντικρουόμενες απόψεις (σε αφίσες -πόστερ) σχετικά με τις προφητικές (επί παντός του επιστητού) ικανότητες του γέροντα. Διαλέγετε λοιπον και παίρνετε: Ήταν πάντα «in», ή καμιά φορά και «out», ο σύγχρονος αυτός (από Τρίτη και 13 Ιανουαρίου 2015) άγιος της Εκκλησίας μας?


Πώς καλλιεργείται το προφητικό χάρισμα στους σύγχρονους γέροντες της ορθοδοξίας; (σχετικό: ο γέροντας Παΐσιος, καλλιεργούσε καπνά, με άδεια εξόδου από τη μονή του από το άγιο όρος, για να συγκεντρώσει χρήματα για την προίκα της αδελφής του! Τυχαίο;)


Δεν τα βλέπω να στέκουν καλά, τα στέμματα του μικρού Χριστού και της Παναγίας μητέρας του…


Έκτακτο, αποκλειστικό… Συμβαίνει τώρα, ρε πούστη, να πούμε: «Ουράνιο μήνυμα, του κωλόγερου Παΐσιου!»


Μια «καλή μέρα», και ένα «καλό σαββατοκύριακο», για κάθε καλό θεούσο ή θεούσα, πρέπει πάντα να αρχίζει… με την ευλογία! Το γνωστό, …δάχτυλο! (να πούμε δε και το σχετικό, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: