Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αν αποκαλέσεις «μάγισσα», μια νέα γυναίκα, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί και σαν κομπλιμέντο! Αν όμως πεις «μάγισσα» και μια γηραιά κυρία -όπως εγώ προηγουμένως, τη γιαγιά της φίλης μου της Μαρίας, που σήμερα γιορτάζει τα Θεοφάνεια… Τότε μπορεί να πεταχτεί σαν «κ@λοβούλωμα» καμιά φίλη της εγγονής (π.χ. μια κάποια Ιωάννα), και να σε μαλώσει! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μαρια Δαλακογλου
9 ώρες πριν
Píthion, Evros, Greece
- Oταν ημουνα μικρη, η γιαγια μου, -αυτη η σοφη γυναικα...

ΒΙΝΤΕΟ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ
Αγαπημενα μου φιλαρακια, με το παλεο ημερολογιο, ξημερωνουν τα Αγια Θεοφανεια!!! 
οταν ημουνα μικρη, η γιαγια μου, (αυτη η σοφη γυναικα,) αυτην την νυχτα, μετα τα μεσανυχτα, με επιανε απο το χερι, βγαιναμε στην αυλη, κοιτουσε τον ουρανο κ μου ελεγε, Ζητα οτι θες.... Σημερα τα ουρανια ειναι ανοιχτα!!!!! 
εκανε τον σταυρο της, κατι ψιθυριζε, με επαιρνε στην αγκαλια της κ πηγαιναμε μεσα...
Δεν θα το ξεχασω.... Αυτο γινοταν καθε χρονο..... Ενιωσα την αναγκη να το μοιραστω μαζι σας... Ας ευχηθουμε Υγεια, Αγαπη,να να μην υπαρχει τοσος πονος.. τοσα δακρυα... τοση ανισοτητα... Ας γινουμε πιο Ανθρωποι..!! Καλο ξημερωμα!!!
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

1. «Όταν τα ουράνια είναι ανοιχτά»! 
Αλήθεια, ποια και πόσα είναι αυτά;
«Ζητάς, ό,τι θέλεις!». 

Εσείς τι ζητάτε από τα ουράνια; Χα!
Αυτή η σοφή γυναίκα, που έβγαινε σαν μάγισσα μετά τα μεσάνυχτα, δεν ήταν μια σοφή γριά, αλλά μια προληπτική, άσχετη και δεισιδαίμων γυναικούλα!
2. Α, να σας πω ακόμα ότι και το βίντεο με τον Ιορδάνη ποταμό, είναι πατάτα! Δεν γυρίζουν τίποτε νερά πίσω! 

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ιορδάνης Ποταμός - Το... "Θαύμα".

Άσε που τα νερά αυτά στα οποία κάποιοι πάνε και βαφτίζονται δεν είναι πια καθαρά όπως τότε, αλλά μολυσμένα -σωστά βοθρολήμματα! Χα!
Ioanna Vlasakidou 
Λες να μη το ξέρει η Μαρία? 
Την νοσταλγία και τη μαγεία των παιδικών της αναμνήσεων μας μεταφέρει! 
Πολύ άσχημο και κακό το μήνυμα σου..
Panagiotis Michalopoulos
Αν αποκαλέσεις «μάγισσα», μια νέα γυναίκα, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί και σαν κομπλιμέντο! Αν όμως πεις «μάγισσα» και μια γηραιά κυρία -όπως εγώ προηγουμένως, τη γιαγιά της φίλης μου της Μαρίας, που σήμερα γιορτάζει τα Θεοφάνεια… Τότε μπορεί να πεταχτεί σαν «κ@λοβούλωμα» καμιά φίλη της εγγονής (π.χ. μια κάποια Ιωάννα), και να σε μαλώσει! Χα! 
Ioanna Vlasakidou 
Η ευγένεια σου τσακίζει κόκκαλα.. Εγώ συγκινήθηκα απο το ήθος σου.. Μού ήρθε μια ανατριχίλλα! 
Panagiotis Michalopoulos
Ανατριχίλα, Ιωάννα; Να το προσέξεις αυτό! 
Μήπως έχεις καμιά ίωση, μήπως έχεις κρυώσει; 
Πόσο κρύο έχετε σήμερα εκεί στον Έβρο;
https://www.facebook.com/dalakogloumaria/posts/553412781501785

 
 Ioanna Vlasakidou... 
Orestiáda, Evros, Greece
(ένα ομορφο... «κ@λοβούλωμα»!)

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Και όμως, μπορεί ο Ιορδάνης να γυρίσει πίσω, αλλά από ένα απλό φυσικό φαινόμενο, που συνέβη, όπως περιγράφεται στην Π.Δ. κατά το πέρασμα των Εβραίων στη γη της Επαγγελίας.
Τα νερά του Ιορδάνη προέρχονται από δυο πηγές, την Ιόρ και την Δαν. Ορισμένες φορές μια από τις πηγές ή και οι δυο δεν έχουν πολύ νερό και έτσι το νερό έχει την τάση να επιστρέψει στις πηγές.

Ως προς το αν σήμερα είναι Θεοφάνεια, δηλ. 6 Ιανουαρίου, αυτό είναι μια καθαρή βλακεία.
Δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε (λόγω έλλειψης κόκκου μυαλού), ότι το τι ημερομηνία έχουμε είναι αρμοδιότητα της Αστρονομίας και όχι της Εκκλησίας, το δε τι εορτή έχουμε είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας και όχι της Αστρονομίας.
Παράδειγμα: Στις 21 Δεκεμβρίου (κατά την Αστρονομία) έχουμε χειμερινό ηλιοστάσιο, θέλουμε δεν θέλουμε (γιατί αυτό το κανονίζει ο ίδιος ο Θεός). Έτσι, δεν μπορούμε να λέμε, ότι χειμερινό ηλιοστάσιο έχουμε μετά από 13 ημέρες, γιατί εκτός του ότι είναι καθαρή βλακεία, είναι και ύβρις προς τον Δημιουργό του Σύμπαντος Κόσμου.
Αλλά, τέτοια πράγματα γίνονται κατανοητά στους έχοντες μυαλό και δυστυχώς, μέχρι τώρα μυαλά δεν πωλούνται!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά!
Καλημέρα σας! Να χαίρεστε την σημερινή ηλιόλουστη μέρα!
Χθες μόνο –όλως ξαφνικά αισθανθήκαμε κάπως χειμωνιάτικη την ημέρα, και κάναμε ένα αναγκαστικό διάλειμμα στον καλλωπισμό του κήπου!
Σήμερα, συνεχίζουμε ξανά, σιγά –σιγά, και με την βοήθεια του θεού… Και σας περιμένουμε να έλθετε –με πρώτη ευκαιρία, για να μας δείτε και να μας βαθμολογήσετε… Και να μας πείτε αν καλώς σπάσαμε πριν 5 χρόνια στην αυλή, εκείνα τα τσιμέντα του παρκινγκ του αυτοκίνητου της κ. Ελένης! Χα!
Η οποία, πάρα την προφητική οπτασία, δεν εθεάθει τελικά, και, στην πραγματικότητα, για να μας φέρει από το διπλανό το σπίτι (μεσοτοιχία) της φίλης της, της κ. Ασπασίας, εκείνα τα θρυλικά πια τα μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, έστω και με το παλαιό!
Δεν πειράζει όμως! Ας είναι καλά! Χα!