Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα! (φωτο: «Κανίβαλοι, καλοί μου άνθρωποι!», που έλεγε και ο Βέγγος.)

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Άκουσα προ ετών από έναν θεολόγο (τον κ. Νικόλαο Νευράκη), στο κήρυγμα του σε ένα πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου σε μοναστηριακό ναό της Κυπαρισσίας (Επιτάλιο), να λέει ότι πρέπει να προσέχουμε που ακριβώς ασπαζόμαστε τον Χριστό και την Παναγία στην εικόνα της…


Πως γιόρτασα χθες, τα (72α) γενέθλια μου, στο προφίλ μου, στο facebook.


Γεια σας! Είμαι ο Σνούπυ, αλλά καλύτερα να μη λέτε ονόματα! Μόλις τώρα δε, δημοσίευσα και κάτι στο facebook, στο δημόσιο προφίλ μου… Αλλά προσοχή παρακαλώ: Μη το διαβάζετε φωναχτά! Είναι… απόρρητο προσωπικό μου δεδομένο, και δεν θέλω να ακουστεί και παραπέρα, γιατί ντρέπομαι! Χα!


Εδώ, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος! Εδώ, από 14 Ιανουαρίου 1945… Έτη 72, πλήρη! Ακόμα εδώ! Χα! (σ.σ. μην το πείτε, ούτε του παπά!)


Εσείς, τι πακέτο «διακοπών» -αυτής της ζωής, προτιμάτε; Αιώνια Κόλαση (μετά την κοινή Ανάσταση και κρίση), ή Αιώνιο Παράδεισο;


Τέρας, διορατικότητας: Ο πατήρ Μάξιμος -Κωνσταντίνος Βαρβαρής (φωτο) ΜΠΟΡΕΙ να προβλέπει από σήμερα, τι καιρό θα έχουμε στην Ελλάδα, το… 2018 !!!.. (δείτε τον σχετικό χάρτη)


Δεν ξέρω αν είναι πάντα ιερός ο αριθμός «3», και πόσο ιερά είναι αυτά τα «τρία μήλα» της αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου… Λένε όμως ότι και ο αριθμός «7», είναι το ίδιο ιερός. Εδώ, η φίλη μου Kamelia Christina Spanou (ζωγράφος – αγιογράφος), με ένα κλαδί από την μανταρινιά της. (σημερινή φωτο, πριν 3 ώρες)


Ε, όχι να το δούμε κι αυτό! «Του πούστη, ρε», που λένε! (Η αγία Αικατερίνη -αν και πεθαμένη, φοράει -στο χέρι της, τόσα στολίδια, όσα και όλες οι τσιγγάνες-τουρκογύφτισσες, μαζί!)


Εκκλησία – το μεγάλο μας τσίρκο, σε μια αφίσα -αγιογραφία -διαφημιστική τής μεγάλης παράστασης: Στο κέντρο, ο μέγας μάγος –ταχυδακτυλουργός, προθερμαίνει τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού… Πάνω, το μεγάλο Πνεύμα, το γνωστό περιστέρι που αυτόματα εμφανίζεται και εξαφανίζεται, λιάζεται λίγο πριν μπει στο ψηλό το καπέλο… Και σε άλλα σημεία περιμετρικά της αφίσας, βλέπετε διάφορα ζώα που συμμετέχουν στο φαντασμαγορικό σόου!..


Θυμάστε τον «Καπετάν Μιχάλη» τον αρχάγγελο - Χάρο στην ταινία με τον Βέγγο («όλα είναι ατμός»); Αυτός ο Μιχάλης λοιπόν, είναι στη Λέσβο, και σήμερα βαφτίστηκε… «ΜεγαλόΧαρος»!


Κυκλοφόρησε ένα σκίτσο του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, που μοιάζει με εκείνο του γνωστού αοιδού Τέρη Χρυσού!


Διάλογος δυο προτάσεων, ανάμεσα σε έναν πιστό χριστιανό, και σε έναν άθεο… Ποιος κέρδισε;


Ερώτηση: Πώς προέκυψε το παρατσούκλι «Θεοτόκος», για την Παναγία; (Απάντηση από τον κ. Ιωάννη Καρδάση: «Ίσως είναι δυτικός επηρεασμός από την παπική Μαριολατρεία, όπου εμφαίνεται ότι η Παναγία έτεκε Θεόν, άρα και αυτή είναι θεά!»)


Το ακούσαμε κι αυτό: «Σωστά λέγεται «Θεομήτωρ» η Παναγία, και «Μήτηρ Θεού», και «Θεογεννήτρια», διότι είναι... «η Μάνα του Θεού ως ανθρώπου!»


Σήμερα, συζητώ με τον θεσσαλονικιό χρήστη του facebook, τον κ. Sakis Trentis (φωτο) στην ομάδα «Θεού Κατοικητήριο – Αιώνια Πόλη – Μήτηρ Των Εκκλησιών».


Καλημέρα αγαπητοί μου χριστιανοί! Και καλή Κυριακή… απελευθερωμένη! (από πολυελαίους, κεριά, λαμπάδες, λιβάνια, ψευτο-οράματα και αποχαυνωτικά κομποσκοίνια!)


Συμβαίνει τώρα: Με κοινοτική οδηγία, λένε, καταργούνται τα περίπτερα! Τι θα κάνουν τώρα οι περιπτερούχοι; Τι θα απογίνει και ο Ταξιάρχης (Αρχάγγελος Μιχαήλ) στο Μανταμάδο της Λέσβου; Θα του χαλάσουν κι αυτού το κιόσκι (φωτο), ή θα εξαιρεθεί θαυματουργικά;


Τί είναι το κομποσκοίνι; Πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά; Ποιοί το χρησιμοποιούσαν; Σε τι χρησίμευε...


Η ανωμαλία τους δε, φτάνει στο σημείο να αγιογραφούν την Παναγία, ως… Γοργόνα, και να την αποκαλούν: «Παναγία, η Γοργόνα»!


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (Σήμερα, συζητώ με την χρήστη «Iliana Manousaki Othonos», σε μια θρησκευτική ομάδα στο facebook, στην οποία είμαστε μέλη.)


Ο Πατήρ Χρήστος - Εφημέριος Μανταμάδου -χρήστης του facebook, μόλις τώρα πρόσθεσε νέες φωτογραφίες στη σελίδα του: 1. Σώβρακο -μοντελάκι εκείνης της εποχής, κατάλληλο για βαφτίσεις στον Ιορδάνη ποταμό. 2. Το περιστέρι του Νώε -με το κλαδάκι στο στόμα, που ή θα σε φωτίσει, ή θα σε κουτσουλίσει!


Καλή επάνοδο, παιδάκια! Καλή συνέχεια! Καλή πρόοδο! Και εις ανωτέρα!


Πάρτο χαμπάρι! Δεν σε σώζει κανένας Μίθρας, ούτε κανένας άλλος αρσενικός θεός… Παρά μόνον ένας…. Θηλυκός τοιούτος: Η «ΜΗΡ – ΘΟΥ»! Χα!


Η θρησκευτική αναβάθμιση του κ. Τσίπρα, με την ευκαιρία της τελετής του αγιασμού των υδάτων… Δώρο της επίσημης Εκκλησίας, για την ψήφιση του νόμου για την συμβίωση των ομοφυλοφίλων. Πέρσι -σαν απλός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μόνο στον Πειραιά, και πέταξε μόνο περιστέρια, Φέτος -σαν πρωθυπουργός πλέον, ήταν στην Πρωτεύουσα, στην Αθήνα, και πέταξε ο ίδιος τον σταυρό στο νερό! Χα!


Σήμερα, γιορτάζουμε μόνο τη «Σύναξη», του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου! Το… «πάμε πακέτο» με το κομμένο του το κεφάλι (στη Χάλκη), το γιορτάζουμε άλλη μέρα!


Μην το ξεστολίσετε ακόμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κι ας πέρασαν οι εορτές με το νέο ημερολόγιο. Περιμένετε δυο εβδομάδες ακόμα να περάσουν τα Θεοφάνια, και, με το παλαιό… Και μετά τα μαζεύουμε τα φωτάκια μας και όλον αυτόν το σχετικό διάκοσμο, και ευχόμαστε πια «και του χρόνου»!


Είπεν ο Γέρων Τεμπέλχιος…


Η Ορθοδοξία, αυτή και μόνον αυτή, έχει τη λύση για να ξεπεράσουμε την όποια σκληρή οικονομική κρίση! Μας προβάλει σήμερα, τον Μάρκο τον Αθηναίο -παράδειγμα προς μίμηση...


Με την «Καλημέρα» μου σήμερα, να πω και τα «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες. Πρώτον δε, έχω τον φίλτατο μου κ. Ιωάννη Καρδάση… Τον έναν από τους τρεις πυλώνες του ιστολόγου μου αυτού -του «χαίρετε», ο οποίος πάντα μας στηρίζει!.. (…μαζί με την Σταυρούλα, και τον «Επισκέπτη» μας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: