Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο Χριστός, της Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως αγιογραφείται και λατρεύεται στους ναούς της, προβάλλεται -αισχρά και βλάσφημα, σαν να ευλογεί όπως ο Βούδας (με το κωλοδάχτυλο), ή εμφανίζεται να έχει μορφή Γκουρού ινδουιστή, ή χίπη από τα Μάταλα της Κρήτης! (Δεν πιστεύω να ανήκετε και εσείς σε αυτήν την εκκλησία του κώλου, τη τόσο βλάσφημη και τόσο βρωμερή;)

- Είμαστε, ΤΟ, «γωνιακό το μαγαζί»! 

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, είπε: «Θέλοντας ο Βλάχος και μη θέλοντας ο Ζωγράφος, φόρεσε ο Χριστός τσαρούχια!»


Επισκέπτης, μας είπε...
Άσε δηλαδή τον απόστολο Πέτρο να λέει όχι μόνο στους συγχρόνους του Χριστιανούς αλλά και σε όλους τους Χριστιανούς στους αιώνες των αιώνων και σε εμάς, ότι, αν και ΔΕΝ είδαν τον Χριστό, στην όψη, τον αγαπούν (Α' Πέτρου α΄8) "ὃν οὐκ εἰδότες ἀγαπᾶτε", "εἰς ὃν ἄρτι μὴ ὁρῶντες"... "Τον Χριστόν, καίτοι δεν τον εγνωρίσατε και δεν τον είδατε προσωπικώς, όμως τον αγαπάτε, αν και τώρα δεν τον βλέπετε"...
Εκτός από την "ακριβή ερμηνεία", ας κάνουμε και την υπόθεση: Άσε επίσης και τους πρώτους Χριστιανούς να αγαπούν και να Πιστεύουν στον Χριστό χωρίς όμως να τον έχουν δει στην όψη (ούτε όσο ζούσε, ούτε φυσικά και σε εικόνες, επειδή στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, δεν υπήρχαν εικόνες) αλλά επειδή πιστεύουν σ' Αυτόν αγάλλονται, με χαρά ανεκλάλητη και τιμημένη γιατί από τώρα απολαμβάνουν το αποτέλεσμα της πίστης, την σωτηρία των ψυχών τους "πιστεύοντες δὲ ἀγαλλιᾶσθε χαρᾷ ἀνεκλαλήτῳ καὶ δεδοξασμένῃ κομιζόμενοι τὸ τέλος τῆς πίστεως ὑμῶν, σωτηρίαν ψυχῶν".
Εμείς οι ταλαίπωροι παρεπίδημοι στη Γη, χριστιανοί αυτοαποκαλούμενοι, 20 αιώνες μετά την επίγεια παρουσία του Χριστού και την Ανάστασή Του, "τον βλέπουμε"! στις εικόνες! με χίλιες δυο διαφορετικές και σαφώς όλες πλαστές, όψεις, δηλ. με ξανθά ή κόκκινα μακρυά σαν γυναικεία μαλλιά, γυριστά στους ώμους, με ξανθά γένια, με φωτοστέφανο, με γαλάζια μάτια, με στέμματα στο κεφάλι και με πολυτελή άμφια, με την ευλογία αυτή των δακτύλων που δεν ξέρω πως προήλθε...
Και μάλιστα όπως "τον βλέπουμε" να απεικονίζεται με χίλιες δυο διαφορετικές και ασφαλώς πλαστές μορφές πολύ πιθανώς το υποσυνείδητό μας που λειτουργεί σαν κομπιούτερ ακριβείας να βάζει θέμα αξιοπιστίας. Δεν είναι δυνατόν να είναι μια με κόκκινα, μια με μαύρα μαλλιά, μια με μπλε μάτια, μια με μαύρα, και να είναι αληθινός και όχι δημιούργημα φαντασίας. Και η αμφιβολία και η σοβαρότητα, να πηγαίνει στο εικονιζόμενο πρόσωπο! Του οποίου την εικόνα όχι μόνο "βλέπουμε" αλλά και φιλάμε και προσκυνούμε τιμητικά, και αγκαλιάζουμε και απονέμουμε τάματα, κεριά και καντήλια και χαιρετισμούς και παρακλήσεις και ακαθίστους ύμνους ("ε όχι όμως και στο βαθμό που τα κάνουμε αυτά στη μητέρα Του, αυτό έλειπε").
Πώς να χαρούμε λοιπόν τη χαρά που αναφέρει ο Απ. Πέτρος, όταν λείπει μερικώς η προϋπόθεση ότι δεν Τον είδαμε κατ΄όψη, εμείς τον είδαμε σε εικόνες, πολλές και με διαφορετικές πλαστές μορφές. Μήπως, ερωτώ μήπως, μήπως μας στερούν με τα πλαστά τους μπιχλιμπίδια ολοκληρωμένη την ανεκλάλητη αυτή χαρά; Ο Κύριος να τους ελεήσει! Κι εμάς.
P. MICHALOPOULOS είπε...
NAI... Ο Κύριος να τους ελεήσει! Κι εμάς.
AMHN !

http://xairete.blogspot.gr/2016/01/blog-post_42.html

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ: 
Panagiotis Michalopoulos
Ο Χριστός, της Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως αγιογραφείται και λατρεύεται στους ναούς της, προβάλλεται -αισχρά και βλάσφημα, σαν να ευλογεί όπως ο Βούδας (με το κωλοδάχτυλο), ή εμφανίζεται να έχει μορφή Γκουρού ινδουιστή, ή χίπη από τα Μάταλα της Κρήτης! 
(Δεν πιστεύω να ανήκετε και εσείς σε αυτήν την εκκλησία του κώλου, τη τόσο βλάσφημη και τόσο βρωμερή;)
Ηλίας ΓιουρούκοςΓ
Πρωτοψάλτης, 
Καθηγητής βυζαντινής μουσικής, 
Διευθυντής χορωδιών βυζαντινής εκκλησιαστικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, 
Πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων ιεροψαλτών Ελλάδος, 
Ιδρυτής και διευθυντή της βυζαντινής χορωδίας Αττικής και της «χορωδίας ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Ηλία Γιουρούκου»! 

Ασχετο με την αναρτηση ... 
αλλά ανηκω στην Εκκλησια μας την ορθοδοξη ..
Panagiotis Michalopoulos 

Στην παραδοσιακή ορθόδοξη εκκλησία, και βέβαια ανήκουμε όλοι εμείς… Εμείς που ψαχνόμαστε, και βλέπουμε ότι η εκκλησία της Ελλάδος (σε αυτήν αναφέρθηκα) έχει ξεφύγει! Και, στους γάμους που είπαμε πιο πάνω, και, στα νυφικά… 
 
Και κυρίως, σε αυτό που λέμε τώρα...
δηλαδη στη λατρεία γενικά, και ειδικά σε αυτή μέσω των εικόνων! 
Καμιά αγία γραφή και καμιά ιερά παράδοση δε λέει ότι ο Χριστός ήταν μακρυμάλλης σαν χίπης, σαν ινδουιστής γκουρού. Πουθενά δε λέει ότι αντέγραφε τον βούδα στην ευλογία του!

Panagiotis Michalopoulos 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο γεροξεκούτης ταχυδακτυλουργός, έχασε το ψηλό το μαγικό καπέλο του… Και τώρα στα σόου του, βγάζει τα περιστέρια από όπου του κάτσει κάθε φορά!
1. Από το μανίκι του δεξιού χεριού -δεξιά φωτο.
2. Από τα ανοιχτά μπατζάκια του -μεσαία φωτο. Και…
3. Από τα μακριά άσπρα γένια του -αριστερή φωτο.
(σ.σ. υπήρχε και μια τέταρτη περίπτωση, αυτή που αγιογραφείται στον θόλο του κεντρικού ναού του Βατικανού, όπου το περιστέρι βγαίνει ΚΑΙ από τα γυμνά οπίσθια του –ξεβράκωτου- τρελόγερου, αλλά αυτήν την η εκδοχή την λογοκρίναμε εδώ, ως σοβαρό και σεμνό ιστολόγιο.)
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/1-2-3.html


https://www.facebook.com/ilias.giouroukosC/posts/1673234252914639 

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εισαγόμενη κατά 100% -από την ειδωλολατρική Άπω Ανατολή, η Εκκλησία μας! Ακόμα και τα ιερατικά υφάσματα (μεταξωτά βέβαια), εισάγονται από την Ινδία! Επίσης εισαγόμενα -από τον ινδουισμό και τον βουδισμό, είναι: τα κεριά, τα λιβάνια, τα φωτοστέφανα, η προσκύνηση, το χειροφίλημα και το κομποσκοίνι… Αλλά και το κωλοδάχτυλο της ευλογίας των μητροπολιτών μας (και του Χριστού και των αγίων στις αγιογραφίες) που ήταν το σήμα του κίναιδου Βούδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: