Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Με την «Καλημέρα» μου σήμερα, να πω και τα «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες. Πρώτον δε, έχω τον φίλτατο μου κ. Ιωάννη Καρδάση… Τον έναν από τους τρεις πυλώνες του ιστολόγου μου αυτού -του «χαίρετε», ο οποίος πάντα μας στηρίζει!.. (…μαζί με την Σταυρούλα, και τον «Επισκέπτη» μας.)


Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Και Βαπτιστής 
(Εορτάζεται σήμερα η σύναξη)

Με την ευκαιρία να πούμε, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…


Υπενθύμιση, με την ευκαιρία της εορτής που μόλις πέρασε… Μη ξεχνάτε τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίον… «Οφείλετε να σέβεστε σαν ιερή την "ορθόδοξη" πίστη… Αυτή, των καλικατζάρων, της λαμπαδούρας του παγκαριού, και της αγιαστούρας τού τουρλόπαπα!»


Αποκλειστικό: Παπάδες -διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι, αναλαμβάνουν δωρεάν όλες τις εργασίες για τον πλήρη φωτισμό των σπιτιών σας!


Η αυθεντική ιστορία, μιας πολύ γνωστής λατέρνας –αναγνωρισμένης βέβαια ως πολύ παλιά αντίκα, της «Παναγίας της Γερόντισσας» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:


Ο θεός Πατέρας, στα «Θεοφάνεια» του «Charlie Hebdo», δεν ακούγεται μόνο, αλλά εμφανίζεται κιόλας! Σαν γέρος βέβαια -όπως και στις παπικές απεικονίσεις της Αγίας Τριάδας! Γιατί όμως σαν… τρομοκράτης;


ΤΑ ΦΩΤΑ


Ποιον θεόν είδαμε στα «Θεοφάνεια»


«Σήμερα τα Φώτα» Και φούμα – φούμα… (Κάλαντα μαστούρας!)


Υπάρχει μια δημόσια ομάδα στο facebook, η ονομαζόμενη «Θεού Κατοικητήριο – Αιώνια Πόλη – Μήτηρ Των Εκκλησιών», όπου ο κ. Tonio Dasmorte…


Τα κάλαντα με τους κώλους των καλικαντζάρων, τα ξέρετε; Ακούστε τα, να τα ψέλνει ένας ειδικός, ο κ. Ηλίας Γιουρούκος. (Πρωτοψάλτης, Καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Διευθυντής χορωδιών βυζαντινής εκκλησιαστικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων ιεροψαλτών Ελλάδος, Ιδρυτής και διευθυντή της βυζαντινής χορωδίας Αττικής και της «χορωδίας ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Ηλία Γιουρούκου».) ΕΔΩ:


Η βιτρίνα της Εκκλησίας μας! Του γνωστού γωνιακού μαγαζιού! Για περάστε! Άρχισαν οι εκπτώσεις! Χα!


Panagiotis Michalopoulos: Ή «Θεομήτωρ» σου, αγαπητή Σταυρούλα, η και «θεογεννήτρια», η και «μήτηρ θεού», είναι «γλυκιά», είναι «βούτυρο στο ψωμί τους», μόνο για τους μονοφυσίτες… Για αυτούς, που δέχονται μόνο την θεία φύση του Χριστού! Η ορθόδοξη άποψη είναι ότι η Παναγία γέννησε τον Χριστό, που ήταν και θεός και άνθρωπος, άρα έπρεπε να λέγεται ή Χριστοτόκος ή Θεανθρωποτόκος.


Παναγία: ΚΑΙ Γοργοϋπήκοος, ΚΑΙ Γοργοεπήκοος… Δυο -σε ένα! (στην οικονομική συσκευασία, της μιας εικόνας!) Χα!


Αποκλειστικό: Μεγάλη εφημερίδα των Αθηνών, από αυτές που κάθε εβδομάδα βάζουν και κάποιο αγιωτικό ένθετο (εικόνα ή προφητείες Παΐσιου κλπ), θα διοργανώσει λίαν προσεχώς σε κεντρικό ξενοδοχείο, καλλιστεία με τίτλο… «Μις Φτερού»!... Στα οποία, θα βραβευτεί η καλύτερη εικόνα της Παναγίας… Αυτή δηλαδη με φωτοστέφανο που να μοιάζει -όσο το δυνατόν περισσότερο, με καπέλο από… φτερά αρχηγού ινδιάνικης φυλής. (δείτε μερικές από τις μέχρι τη στιγμή αυτή υποψηφιότητες, και αρχίσετε να ψηφίζετε.)


BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! (καλημέρα σας, καλή Κυριακή!)

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη

Ευχαριστώ θερμότατα για τις ονομαστήριες ευχές.

Φιλικά
ΙΚ