Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εδώ Αθήναι, εδώ ιστολόγιο «Xairete». Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Μια φορά κι έναν καιρό… «Ο γέρος και η γραία» – ένα ευσεβές παραμύθι: …..Ιωακείμ και Άννα λοιπόν...


Αρχειακό: Όταν ήταν να βαφτίσω την κόρη μου τη Ζωή…


Το θαύμα με το αριστερό πόδι της Αγίας Άννας… Αυτό με τους κιρσούς, που βρίσκεται στο άγιον όρος. Πώς όταν ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασία του ποδιού, οι κιρσοί εμφανίζονται και εξαφανίζονται αυτόματα; Η ιατρική επιστήμη (ακόμα και ο ίδιος ο λειψανολόγος κ. Καψάσκης), σηκώνει τα πόδια ψηλά!


Μέσα στην διαχρονική του μαστούρα ο (μη χέσω) «άγιος» Παΐσιος (εργαζόταν βλέπεται στα καπνά και είχε διαποτιστεί όλο του το σώμα και το μυαλό του), έβλεπε πολλά και διάφορα… Ως νέος, έβλεπε τον Χριστό να είναι ίδιος ο Ρόμπερτ Πάουελ στον Σταυρό (με το τσιγάρο στο στόμα και το ποτήρι με ουίσκι στο χέρι). Ως γέροντας δε, έβλεπε τον Χριστό να γεννιέται μέσα σε μια σπηλιά (όπως δηλαδη μυθωδώς περιγράφεται το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιακώβου). Αυτόν λοιπόν τον μαλακοπίτουρα, η (επίσης) Μαλακισμένη Εκκλησία μας, τον ανακήρυξε σαν άγιο! Φέτος, τον Φεβρουάριο, και ήταν Τρίτη και 13… Βαρθολομαίε, …να την φας και να πρηστείς!


«Αχ, Αννούλα του χιονιά»: Νύχτες οργίων για 150 ζευγάρια -με ανταλλαγές συντρόφων, στο «Portaria Hotel and Spa», στο Πήλιο!


Ερώτηση, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής: Ποιος το λέει, με ποια πηγή πληροφόρησης, και με ποιο κύρος, ότι οι γονείς της Παναγίας λέγονταν Ιωακείμ και Άννα;


Αυτό το μοντελάκι, ποιος θα το πάρει;


Εκκλησία της Ελλάδος: Είναι μόνο για τα πανηγύρια! (Με απαραίτητα αξεσουάρ: εικόνες, λείψανα, άγιο φως, τίμια ξύλα, αγιοι άρτοι, κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ!)


Περάστε κόσμε… Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας… Δεν είναι η γυναίκα με τα γένια, ούτε η ασώματος κεφαλή που μιλάει! Είναι, η ιερή λατέρνα στον, Μανταμάδο στης Λέσβου!


«Το άφθαρτο σκήνωμα, του αγίου Σάββα». (Το άλλο το ανέκδοτο, αυτό με τον Τοτό, το ξέρετε;)


Και βέβαια, δεν υπάρχει κανενα τίμιο ξύλο για προσκύνηση, δεν υπάρχει Σταυρός που να έχει κοπεί σε δισεκατομμύρια μικρά κομμάτια (και να υπάρχει ακόμα και σαν... κειμήλιο) και να περιφέρεται έτσι σαν ξόρκι, και να λατρεύεται έτσι ειδωλολατρικά, κομματάκι – κομματάκι, μικρό ή μεγάλο!


Stan Silver (Ελληνο-Καναδορθόδοξος), με τα παγωμένα του μυαλά στα κάγκελα, είπε πριν από λίγο– μαύρα μεσάνυχτα εκεί που μένει: «Ο Χριστός, δεν ήταν άνθρωπος! Η Παναγία γέννησε τον θεό, το δεύτερο πρόσωπο της αγίας τριάδας!»


Βεβήλωσαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη???


«Κουβέντα να γίνεται»! Και… «δίνε αφορμή σε σοφό, για να γίνεις σοφότερος»! Πάμε λοιπόν!


Μαλακίας (αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη;), το Ανάγνωσμα! (περί της λατρείας και της θεοποίησης, του… κεριού -από το παγκάρι της παπαδικής εκκλησίας!)


Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα! Χαίρετε!


Να αρχίσουν τα τύμπανα, παρακαλώ! Θέλω τον ρυθμό! Θα επιχειρήσω ένα καταπληκτικό ακροβατικό… Θα ανέβω στο σκαμνί, θα προσέξω μη κουτουλίσω στο προστατευτικό τζάμι του κάδρου… Θα προσπαθήσω μετά -στη στιγμή, να βρω που δεν έχει ασημένιο προφυλακτικό η εικόνα… θα βρω ακάλυπτα τα πρόσωπα του Χριστού και της Παναγίας… Θα τιναχτώ -σαν αίλουρος, για να τα ασπαστώ… Και καπάκι μετά –στο τσακ, θα προσγειωθώ ξανά εδώ, με ασφάλεια στη θέση που με βλέπετε! Πάμε λοιπόν….


Πάει και αυτή η γιορτή του αγίου Νικολάου! Που στην Ρόδο, βλέπουμε μια τεράστια εικόνα του αγίου… Που την σήκωσαν δυο ναυτάκια –τα καημένα… Που με σχετική βέβαια διαταγή («Άγε» και «εμπρός, μαρς» ή «πρόσω άγε»), την έβγαλαν στη γύρα! Σίγουρα, θα έπεσαν αμέτρητα καντήλια με αφορμή που τα κοψομέσιασαν τα παιδιά αυτά οι άνετοι (ελεύθεροι και ωραίοι) αξιωματικοί τους… Και η Χριστο-παναγία, σίγουρα θα πήγε σύννεφο, σε όλη τη διάρκεια της λιτανείας!


Ο χρήστης π. Νικόλαος Μανώλης, είναι φίλος μου στο facebook. Σήμερα λοιπόν, πριν από λίγο, έδωσε την ευχή του σε όσους του είπαν «χρόνια πολλά» για τη γιορτή του… Και τους υποσχέθηκε, ότι θα προσευχηθεί στον άγιο Νικόλαο, για να μπουν όλοι μαζί (αυτός και οι διαδικτυακοί φίλοι του), στον… Παράδεισο! (Δεύτερα και Τέταρτη, λαϊκή -απογευματινή παράσταση, και με εισιτήρια της Εργατικής Εστίας!)


Panagiotis Michalopoulos: Η Νίκη, είναι η μια και μοναδική, η πιο καλή μου φίλη, εκτός διαδικτύου! Χα!


Συμβαίνει τώρα: Συζητώ με τον διαδικτυακό φίλο κ. Δημήτριο Π. Λυκούδη (θεολόγο – φιλόλογο. ΜΑ., ΜΑ., θεολογίας. Υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Αθηνών), για την περίπτωση της βάφτισης της κόρης μου (9-7-1991), στην οποία ήμουν εγώ ο Ανάδοχος.


Ένα κορίτσι, εις τον λαιμό του, είχε φορέσει χρυσό σταυρό…


Συμβαίνει τώρα: Ένας επίκαιρος (λόγω και της σημερινής εορτής) διάλογος μου, με την διαδικτυακή φίλη μου, την κ. Γεωργία Παρασκευοπούλου.


Αποκαλύπτεται τώρα, ένα καλά κρυμμένο -παλιό Ορθόδοξο μοναστηριακό, μυστικό …Για το «πώς θα ξεπαγώσουμε τα λάδια της μηχανής της ψυχής μας»… Κάτι δηλαδη το πολύ απαραίτητο, για ένα γερό μαρσάρισμα, στην ανηφόρα της ζωής, στις κρύες νύχτες του πνευματικού χειμώνα! (Για την κατ ιδίαν όμως αποκάλυψη του μυστικού αυτού, σαν προϋπόθεση, αλλά και για να πιάσει καλά αυτό το μοναστηριακό ξόρκι, πρέπει πρώτα –συμβολικά βέβαια, να πληρωθεί ανάλογα ο ηγούμενος –γκουρού… Να αμειφτεί για να σου κάνει ένα σπέσιαλ, ένα πολύ καλό μνημόσυνο -για να συγχωρεθούν για τα καλά, …τα πεθαμένα σου!!!..)


Αμαρτίες αγίων: Ούτε και ο Άγιος Νικόλαος ήταν τελικά αναμάρτητος! Σύμφωνα με την ιστορία του, τις απόκριες –λένε αυτόπτες μάρτυρες, συμμετείχε κανονικά σε όλα τα τρελά καρναβαλικά όργια! (ΕΔΩ: αποκλειστική φωτο -από τον Θανάση Βέγγο, εκείνης της εποχής, με τον άγιο Νικόλαο -μασκαρά, μεταμφιεσμένο σε… λατέρνα!)


Καλησπέρα σας, αλλά… (Δεν πάμε καθόλου καλά! Η ιερή πλαστική παντόφλα του γέροντα Παΐσιου, να βάλει το… πόδι της!)


Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σάββας… Και φυσικά, δέχεται και επισκέψεις (φωτο). Άφθαρτος – ζωντανός… Κερνάει και καφέ… Όπως άλλωστε κάνει από την ώρα που τον ξέθαψαν (σύμφωνα με τον Καψάσκη) και ο δικός μας, ο μισολιωμένος παπα-Βησσαρίωνας, εδώ στη Φθιώτιδα.


Ο «άγιος» μάγος-Πορφύριος, ο Μαλακασιανός: Στα τελευταία του (όταν πια έλιωνε –σάπιζε ζωντανός, από τις διάφορες αρρώστιες), μεταφέρθηκε από τους οπαδούς του (από το κτήμα του και το παλάτι του στη Μαλακάσα), για να πεθάνει (μετά από λίγο - 2 Δεκεμβρίου 1991) στο άγιο βουνό, στα Καυσοκαλύβια… Για να ονομαστεί έτσι, και… «Καυσοκαλυβίτης» γέροντας! Τον έθαψαν εκεί (φωτο), έγινε μετά εκταφή (δεν έχουμε φωτο), και αμέσως μετά… εξαφανίστηκε (ούτε τέτοια φωτο έχουμε). Θαυματουργικά, μαγικά, …σαν τον άλλο διάσημο συνάδελφο του, τον Χάρι Χουντίνι! Ω, το μεγαλείο σου, Ορθοδοξία μου! Ω και τι μεγάλη η Χάρις των γεροντο-αγίων σου!


Κάτω στον Πειραιά… Ρεμπέτικοι καημοί: «Όπα, να πούμε… Ω, και μα τα γένια μου, και μα τα άγρια φίδια που βγαίνουν από το ραβδί μου… Ωωωωώ!» (ρεφραίν: «Ρε, τι το θέλω – τι το θέλω!... Το καπέλο – το καπέλο!.. Ωωωωώ!»


Γιορτάζει σήμερα και η διάσημη ετικέτα μας (ιστολόγιο «χαίρετε»), αυτή με το τιμητικό όνομα «SANTA-BARBARA-ARGYROYPOLH» (50 αναρτήσεων)


Εμείς δεν τον ξέραμε καθόλου τον μακαρίτη ηθοποιό Μηνά Χατζησάββα, και πολλοί, δεν γνώριζαν καν και το ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;), ο νεαρός Κώστας Φαλελάκης, για την προβολή του ίσως, αλλά και μαινόμενος που ο νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια! Στο μεταξύ η φίλη του Μηνά, ηθοποιός και πολιτικός Άννα Βαγενά, έκανε δήλωση «στη μνήμη του», ότι θα τον φτιάξει τον σχετικό νόμο…


Μπορεί να έρχονται Χριστούγεννα -σε λίγες μέρες… Αλλά ο φίλος Nikolaos Giannakopoulos, θυμήθηκε ξανά σήμερα την γέννηση της Παναγίας (που την γιορτάσαμε στις 8 Σεπτεμβρίου). Και με την ευκαιρία αυτή, τα είπαμε πάλι και όλα τα σχετικά με την… «θεά-Παναγία»! Σαν φίλοι βέβαια, μέσα σε μια… «ωραία ατμόσφαιρα»!


Του πούστη ρε! Η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος (ηλεκτρονική έκδοση), μου έστειλε νέο μήνυμα, με αποκλειστική προβολή τη φορά αυτή, το πάρτι με τα ξεγυμνώματα (PRE –XMAS PARTY) που θα γίνει στο νησί, για… «φιλανθρωπικούς σκοπούς»! (δεν δίνει όμως περισσότερες λεπτομέρειες αν στο χάπενινγκ αυτό θα συμμετέχει -με στριπτίζ, και, η πενταμελής επιτροπή της ιεράς συνόδου της Κύπρου, αυτή που με εντολή του Αρχιεπισκόπου αφόρισε πριν από ένα μήνα τον θεολόγο της, τον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη.)


Πέθανε στα 67 του από εγκεφαλικό, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας. Κηδεύτηκε χθες πολιτικά –σύμφωνα με την επιθυμία του, στο Α΄ νεκροταφείο (ήταν όλοι οι συνάδελφοι του, εκεί), και στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό για αποτέφρωση. (στη φωτο, ο νεαρός, είναι ο τελευταίος σύντροφος του Μηνά, ο Κώστας Φαλελάκης.)


He looks, like an American Indian (redskin) Native American -Chief!


Απίστευτο! Γέροντες ποιμένες, και τα πιπίνια τεκνα τους, συνεννοούνται μεταξύ τους, με χειρονομίες -υπονοούμενα, με μυστικά «ευλογημένα» νοήματα -μηνύματα!


Δεν είναι άνθρωπος του υποκόσμου, που να κρύβεται πίσω από διάφορα παραπλανητικά ονόματα -παρατσούκλια (όπως π.χ. Μπούκουρας, ή Ποντικομαμής, κλπ). Είναι η Παναγία με τα… 500 ονόματα στις διάφορες εικόνες της! (Κατά τη γνώμη μου δε, αυτά τα διαφορετικά ονόματα, έχουν σαν αιτία την παπαδίστικη πονηριά, τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα παγκάρια… Έχουν σαν αιτία, τις φαρδιές τσέπες του ράσου...)


Μαντέψτε: Ποια από αυτές τις δυο όμορφες κοπέλες, είναι η αγιογράφος του «αγίου» Πορφύριου του Μαλακασιανού, η Dimitrina Stoyanova???


Panagiotis Michalopoulos: Καλημέρα Σοφία μου, καλή μου φίλη -και γειτόνισσα! Καλό μήνα, καλό χειμώνα, καλές γιορτές να έχουμε! Αν περάσεις δε κανένα βράδυ από το σπίτι μου, στην οδό Ξάνθου, στον αριθμό 66, τότε θα δεις…


Ώστε κοιμούνται και οι Άγγελοι; Και μάλιστα σαν… ζευγάρι στο ίδιο κρεβάτι; Και αν ναι, τότε πώς κοιμούνται; Να πέφτουν άραγε, έτσι όπως είναι; Ή ξεντύνονται κανονικά, και αφήνουν μάλιστα και τα μεγάλα φτερά τους -εκεί δίπλα, πάνω στο κομοδίνο, για να μπορούν έτσι να αλλάζουν πιο άνετα πλευρό, τη νύχτα;


Πολλοί Άγγελοι, μεγάλα φτερά… Ποιος κανονίζει τα δρομολόγια, τις πτήσεις; Πώς και δεν μπλέκονται μεταξύ τους –φτερό με φτερό, οι Άγγελοι; Εκτός κι αν στην πραγματικότητα δεν έχουν αληθινά φτερά, και όλα αυτά είναι εικονικά, αλληγορικά!


«Σοφία ορθή»! Πιστεύουμε σε αυτό… Και το σηκώνουμε ψηλά! Όχι στο περιεχόμενο που το αγνοούμε, που δεν το καταλαβαίνουμε ή που δεν μας συμφέρει να το πιστέψουμε… Αλλά στο σοφιστικέ εξώφυλλο, στην επένδυση με πολύτιμο μέταλλο… Που μας πάει ασορτί… Όπως πολύτιμη δηλαδη είναι και η φορεσιά μας, η επιδεικτική –φαρισαϊκή… Που καμιά σχέση δεν έχει με την αμφίεση του Χριστού, του ταπεινού Ναζωραίου!


Μαγική εικόνα: Τι είναι; 1. Δεν είναι λατέρνα στο Μοναστηράκι… 2. Δεν είναι η μούμια του παπα-Βησσαρίωνα στη μητρόπολη Φθιώτιδας… 3. Είναι η εικόνα «Παναγία η Πορταΐτισσα», της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους!


Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Χαίρετε!


Διαβάζω, στο ladytimes. com. cy: Με μια τολμηρή ανάρτηση της -στο instagram, η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, σατιρίζει την Παναγία των παπικών (αυτήν την διάσημη, τη σχετική με το άγαλμα της το γνωστό ως «η Παναγία της Λούρδης»), με μια φωτογραφία που παραπέμπει σε γυναικείο (και όχι ανδρικό) αιδοίο!


Ερώτηση: Τι είναι το λεγόμενο «σαρανταλείτουργο», την περίοδο αυτή την νηστείας των Χριστουγέννων; Απάντηση: Είναι η βαριά βιομηχανία του παπαδαριού… Είναι το μεγάλο εμπόριο με τα συγχωροχάρτια – Είναι το χοντρό παιχνίδι, ο μπεζαχτάς, παράλληλα με το ψιλό παιχνίδι που είναι τα πρόσφορα, τα τρισάγια και τα μνημόσυνα!


BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα, καλή Κυριακή! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: