Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα, συνομιλώ με την εκλεκτή φίλη μου στο facebook, την διάσημη δόκτορα κ. Αρετή Δημοσθένους, θρησκειολόγο –ισλαμολόγο, με θέμα τις προφητείες, τον γέροντα Παΐσιο, τον παπα-ροκά Μουλατσιώτη, κ.λπ., κ.λπ!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Areti Demosthenous
23 ώρες πριν

Χτες έλαβα μέρος στην εκπομπή της κ. Ελήτας Μιχαηλίδου "Μαζί στο Ρικ", στο ΡΙΚ 1 με θέμα "Προφητείες, μύθοι και πραγματικότητες". 
Στην εκπομπή μίλησε με Skype σύνδεση ο Π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης λόγιος Γέροντας από τη Μητρόπολη Φωκίδος.
Ήταν μια αρκετά καλή εκπομπή στην οποία δόθηκαν απαντήσεις σε αρκετά θέματα της επικαιρότητας. Και εγώ έλυσα κάποιες απορίες μου! Την συνιστώ για ψυχαγωγική παρακολούθηση από το video demand του CYBC το Σαββατοκυρίακο. 

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Στην εκπομπή, μίλησε με Skype σύνδεση ...ένα κάρο με πατάτες! Χα!
Areti Demosthenous 

Τί εννοείτε;
Panagiotis Michalopoulos 

Εννοώ τον παπα-ροκά συνομιλητή σας! 
Αν εσείς έχετε καλύτερη γνώμη (από κάρο με πατάτες) για το πρόσωπο του, πείτε μας αν μπορείτε -με δυο λόγια, ποια ήταν η συμμέτοχη του στο θέμα σας. Τι το σοβαρό δηλαδή μπόρεσε και σας είπε ένας τέτοιος φαιδρός τύπος, ένας τόσο διαβόητος ρασοφόρος όπως αυτός, ο γνωστός μας και από τα πάνελ -στα ξέκωλα πρωϊνάδικα, εδώ στην Αθήνα, που τώρα σας παρουσιάζεται και σαν σοφός γέροντας, εκεί στην Κύπρο;
Areti Demosthenous 

Μας εξήγησε τί θα πει ερμηνεία των λεγομένων των Γερόντων. 
Έμαθα αρκετά πράγματα που δεν ήξερα. Δείτε την εκπομπή. 
Ο άνθρωπος έχει χάρη Θεού. Εσείς πιστεύετε στο Θεό; Εγώ πιστεύω. 
Η έλλειψη αληθινής πίστης και σεβασμού μας οδήγησε σε άλλους δρόμους με πραγματικά δολοφονίες και φύμωση πνευματική. 
Δείτε την εκπομπή και πείτε μου τί λάθος είπε. 
Οι περισσότεροι φίλοι μου δεν είναι θρησκόληπτοι και εξεφράστηκαν με μεγάλη ικανοποίηση γι αυτή την εκπομπή. Είπε ο Γέροντας, για παράδειγμα, ότι το πως θα έρχονταν οι Ρώσοι (το ξανθό γένος) να σώσουν την Ελλάδα από τα βάσανα, ως "προφητεία" υπάρχει εδώ και 300 χρόνια και περισσότερο. Αν οι Έλληνες έμεναν σαυτό και δεν έκαναν την επανάσταση ΔΕΝ θα είχαμε ελεύθερο κράτος - Ελλάδα. Αυτό είναι ορθότατο. Εγώ δεν το είχα σκεφτεί. Και πολλά άλλα. 
Δείτε την εκπομπή. Εγώ δέχομαι καλόβουλη κριτική. Ίσως βέβαια οι Ρώσοι να μας βοηθήσουν στο μέλλον. Δεν το αμφισβητήσαμε!
Panagiotis Michalopoulos

Δεν ξέρω πώς μπορώ να δω την εκπομπή, αλλά μου είναι αρκετά αυτά που μου είπατε, όπως το ότι ο πάτερ Νεκτάριος «εξήγησε τί θα πει ερμηνεία των λεγομένων των Γερόντων». Και ο νους μας πάει στον Παΐσιο που φέρεται ότι αναπαρήγαγε μια προφητεία του αγίου κόσμα του Αιτωλού, για το ξανθό το γένος και τα έξι μίλια, κλπ.
Θυμήθηκα δε, ότι πριν από λίγο καιρό, είχα δει μια παρόμοια εκπομπή -στο ΡΙΚ πάλι, όπου υπήρχε και εκεί σχετική παρέμβαση του πατρός Νεκταρίου, ο οποίος έκανε μάλιστα και μια αποκάλυψη ότι στενός συνεργάτης του Παΐσιου του έλεγε πως ο γέροντας έκανε αστεία με τις προφητείες… Ότι για παράδειγμα, σε όποιον αξιωματικό τον επισκεπτόταν στο κελί του, του έλεγε «εμπιστευτικά» ότι τον βλέπει σε όραμα, να μπαίνει ΑΥΤΟΣ πρώτος -τροπαιοφόρος, στην απελευθερωμένη από τον ελληνικό στρατό Κωνσταντινούπολη!
Και αυτόν τον «σοβαρό» γέροντα, τον Παΐσιο με αυτά τα «λεγόμενα» του, ο «λεγόμενος» γέροντας Νεκτάριος, «σοβαρός» κι αυτός (γνωστός και ως χαφιές της αστυνομίας -από όσα μαθαίνει στην εξομολόγηση), τον αναγνωρίζει ως άγιο, με υπογραφή βέβαια του Βαρθολομαίου, από 13/2/2015 !
Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντηση! Χάρηκα που τα είπαμε! Χαίρετε!
Areti Demosthenous

Τι να σας πω; 
Αν μπείτε ΡΙΚ, video on demand, Μαζί στο ΡΙΚ, 11/12/15 βρίσκετε την εκπομπή. 
Προσωπικά πιστεύω ότι η πίστη στο Θεό και η παρουσία των Γερόντων βοηθά τον Ελληνισμό σήμερα και δίνει κουράγιο στον άνθρωπο του τώρα. Η πίστη είναι και εμπειρία. Νομίζετε ότι μπορούμε να καθόμαστε και να κρίνουμε εκ του ασφαλούς; Αν η παρουσία κάποιου κάνει περισσότερο θετική συμβολή παρά αρνητική, γιατί να μην τη δεχτούμε; Μιλώ συνήθως με άθεους μουσουλμάνους, υλιστές κομμουνιστές, ζάμπλουτους καπιταλιστές, τζιχατιστές εν δυνάμει, αποπροσανατολισμένους φανατικούς συμπατριώτες, κ.λπ. Γιατί να μην μιλήσω έστω και τηλεοπτικά με έναν Γέροντα; 
Ουσιαστικά εμένα προσωπικά μόνο ο εαυτός μου μπορεί να μου κάνει κακό, ίσως με τον εγωισμό του και την δήθεν σιγουριά του για κάποια θέματα. 
Καλά Χριστούγεννα! 
Είθε ο Χριστός να φέρει ειρήνη, φώτιση και αγάπη στην καρδιά μας.
Panagiotis Michalopoulos 

Καλημέρα σας, καλή μου φίλη!
Καλά κάνατε και τον καλέσατε τον Καντιωτικό αρχιμανδρίτη Μουλατσιώτη, για να τα πείτε μαζί (αυτός στο τηλέφωνο από την Ελλάδα, και εσείς από το στούντιο εκεί στην Κύπρο) όλα αυτά τα σχετικά με το θέμα των λεγόμενων προφητειών από τον Παΐσιο.
Την είδα την εκπομπή που παρουσιάζει αυτή η γλυκύτατη κυρία του ΡΙΚ, και άκουσα ότι ο Παΐσιος έλεγε διάφορα για τα εθνικά θερμότατα, όχι σαν προφητείες αλλά με την ευαισθησία του επειδή είχε καταγωγή από τις «χαμένες πατρίδες» (κάτι που δεν έκανε ο σύγχρονος του πατήρ Πορφύριος ο οποίος μάλιστα τον μάλωνε γι αυτό), ότι δηλαδη έλεγε διάφορα για να ενισχύσει το πατριωτικό φρόνημα (σ.σ. λόγια σκληρά ακόμα, όπως για τα «κόλλυβα» στους τούρκους, ακριβώς όπως έλεγε ο θεολόγος του Καντιώτη Νίκος Σωτηρόπουλος, ακροδεξιός –εθνικιστής κι αυτός… «να μη μείνει ποδάρι από τούρκο»), αλλά τα έλεγε ο γέροντας έχοντας και πληροφορίες από πολλούς πολιτικούς και ανώτερους στρατιωτικούς που τον επισκέπτονταν, τους οποίους όμως δεν ήθελε να αποκαλύψει, και γι αυτό εμφανιζόταν σαν να ξέρει κάτι που του το αποκάλυψε ο θεός. Ο ίδιος μάλιστα γέροντας (για να ενισχύει το κύρος του στους οπαδούς του) διαφήμιζε τον εαυτό του ότι είδε τον ίδιο το Χριστό, ότι ακόμα και μια αγία τον επισκεπτόταν στο κελί του, ότι ερχόταν και ο πεθαμένος γέροντας του ο παπα-Τύχονας, και ότι έδινε μάχες σώμα με σώμα (το ξύλο της αρκούδας) με τους διαβόλους και τριβόλους, που τους αποκαλούσε χαϊδευτικά… «ταγκαλάκια»!
Αυτά!
Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συζήτηση, για την τιμή που μου κάνατε να μου απαντήσετε, και σας εύχομαι και εγώ τα ίδια:
Καλά Χριστούγεννα! 

Είθε ο Χριστός να φέρει ειρήνη, φώτιση και αγάπη στην καρδιά μας.
https://www.facebook.com/ademo.papa/posts/698308316970795

Δεν υπάρχουν σχόλια: