Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Βεβήλωσαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη???

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Agonas tis Kritis, έγραψε...
(10 ώρες πριν)
Βεβήλωσαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη – Έτριψαν τη φράση πάνω στο τάφο

Τη φράση “Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος” 
Ο ξύλινος σταυρός που υπήρχε στην κορυφή του τάφου δεν υπάρχει πιά. Από τα δύο ξύλα έχει μείνει μόνο το ένα να στέκει σαν ξερό κοντάρι στο χώρο. Αν κάποιος δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το χώρο, δεν μπορεί να καταλάβει τί εξυπηρετεί αυτό το κοντάρι εκεί!
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Ποπό, τι του έκαναν του Χριστιανού! 
Του έξυσαν λοιπόν -του Καζαντζάκη, την επιγραφή στον τάφο του, του χάλασαν και τον Σταυρό! 
Γιατί; Ούτε αφορισμένος να ήταν! Ούτε ο μεγαλύτερος βλάσφημος του Χριστού να ήταν, ή ο μεγαλύτερος Αντίχριστος, ή και βουδιστής ακόμα, ή και μασόνος!
Αντίθετα ξέρουμε, ότι στην κηδεία του -που έγινε τότε στον μητροπολιτικό ναό, τον τίμησε ακόμα και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης!
Ξέρουμε ακόμα, ότι πριν από μερικές δεκαετίες το περιοδικό Ταχυδρόμος, για να αποδείξει το πόσο ένθεος ήταν ο Καζαντζάκης, δημοσίευσε την αλληλογραφία του με κάποιον ελληνορθόδοξο παπά στην Αμερική, και αποκαλυπτόταν έτσι ότι είχαν τουλάχιστον μια οργιώδη νύχτα μεταξύ τους σε μια βίλα στην Κηφισιά!
Ξέρουμε τέλος, ότι επιγραφές του Καζαντζάκη έξυνε και έσβηνε -όταν ζούσε, ο μακαρίτης ο γέροντας Παΐσιος, ο αγιορείτης! 

Λέτε λοιπόν, να είναι αυτό ένα ακόμα θαύμα του σύγχρονου άγιου, του γέροντα Παΐσιου, αυτό δηλαδή το σαμποτάζ που έγινε τώρα στον τάφο του μεγάλου αυτού «άντρα», του Καζαντζάκη;
Ποιος ξέρει!
https://www.facebook.com/agonaskritis/posts/1079903788688649

Δεν υπάρχουν σχόλια: