Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σάββας… Και φυσικά, δέχεται και επισκέψεις (φωτο). Άφθαρτος – ζωντανός… Κερνάει και καφέ… Όπως άλλωστε κάνει από την ώρα που τον ξέθαψαν (σύμφωνα με τον Καψάσκη) και ο δικός μας, ο μισολιωμένος παπα-Βησσαρίωνας, εδώ στη Φθιώτιδα.

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Ο Άγιος Σάββας, γεννήθηκε το 439, και πέθανε (σε ηλικία 95 ετών) το 534 μ.Χ.
 
 Της Βενετιάς, βελόνι!
Στη φωτο, το αυθεντικό λείψανο του, όπως το πιστοποιούν οι παπικοί, που το 1965 (τόσο πρόσφατα) το έκαναν πάσα, από τη Βενετία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τώρα αυτό, που είναι και το πιο μεγάλο κομμάτι λειψάνου του αγίου, βρίσκεται εκεί, στα Ιεροσόλυμα, στην ομώνυμη μονή.
Ένα δάχτυλο του όμως λείπει. Αυτό, βρίσκεται στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Γρίβας Κιλκίς.
Άλλο πάλι κομμάτι του αγίου (μια δεύτερη κεφαλή του, εισαγόμενη από το Βατικανό;), βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Όλα βέβαια αυτά τα διασπαρμένα κομμάτια του αγίου (χέρια πόδια, δάχτυλα, κεφαλές, κλπ) γιορτάζουν σήμερα (στον τόπο τους το καθένα κομμάτι –μικρό ή μεγάλο), και φυσικά δέχονται –κανονικά, και αντίστοιχες επισκέψεις!
Χρόνια πολλά, βοήθεια σας!

Στο πιο πάνω βίντεο, μαθαίνουμε -από το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, ότι οι παπικοί μάς έδωσαν την κάρα, δηλαδη το κεφάλι του αγίου Σάββα… Σε μια παραπλανητική όμως συσκευασία που να μοιάζει ότι μέσα στο πακέτο αυτό, βρίσκεται ολόκληρο το λείψανο του αγίου, ανέπαφο τάχα! 
Όπως έχουν κάνει –οι ίδιοι οι πονηροί οι παπικοί, και στο προσκύνημα για κάποιο κόκκαλο της αγίας Βαρβάρας, αυτό που μας δάνεισαν πρόσφατα –από τη Βενετία κι αυτό, που μας ήρθε τσιφ, μέσα σε ένα κουτί. 
Αυτή λοιπόν η κάρα του αγίου Σάββα –η έντεχνα μουμιοποιημένη αυτή νεκροκεφαλή, μεταφέρθηκε το 1965 στα Ιεροσόλυμα, και εκτίθεται πια εκεί για προσκύνηση, σαν… τάχα ατόφιο λείψανο, στο οποίο μάλιστα επιδεικνύουν και τα πόδια του αγίου (αυτά, πότε τα παραλάβαμε;), τα άκρα του, που φοράνε μάλιστα και παντόφλες! Χα! 
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Stelios Maltsos
(5 Δεκεμβρίου στις 7:22 μ.μ.)
Πολλοι ΑΓΙΟΙ πολλες καρες κυκλοφορουν...
τι γινεται? 
Αλλα οι εικονες βγηκαν στον δρομο και κανουν περοδεια σε ολη την Ελλαδα.
ολα με μετρο αλλα το εχουν παρακανει....... 
https://www.facebook.com/thasiths/posts/898525050235955

Δεν υπάρχουν σχόλια: