Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καλημέρα αστρονομικέ χειμώνα!.. που τυπικά μπαίνεις σήμερα -στο βόρειο ημισφαίριο της γης… Με τη μεγαλύτερη νύκτα του χρόνου… καθώς ο ήλιος φτάνει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του -που ονομάζεται χειμερινό ηλιοστάσιο. (στο μεταξύ, οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο μπλογκ, είναι…)

Νέα εκδοχή: Δεν ήταν τρεις μάγοι από την Περσία, αλλά τρεις μάγισσες …από την Σμύρνη! (την Παλιά, όχι τη Νέα.)


Θεούλη μου, δεν προσέχω στον φωτογράφο (μόνο και μόνο) για να βγω καλή, ενώ προσεύχομαι να προσέχεις όλο τον κόσμο! Αλλά βλέπεις, φοβάμαι να κοιτάζω από την άλλη μεριά, εκεί που είσαι εσύ στην εικόνα σου, γιατί στον τοίχο είναι κρεμασμένη και μια άλλη εικόνα… Αυτή με έναν δράκο, και κατουριέμαι επάνω μου όταν την βλέπω!


Βαλτάσαρ, τον έλεγαν; Και ήταν αυτός με τον χρυσό; Και ήταν ένας από τους τρεις, -αν ήταν τρεις; Και οι άλλοι δυο λέγονταν Μεχλιόρ και Γκασπάρ; Και υπήρχε και ένας τέταρτος -καθυστερημένος στο ραντεβού, που τον έλεγαν Αρταβάν; Χα! Πάντως το ευαγγέλιο, δεν λέει τέτοια παραμύθια!


Τι κάνουν; Παρακολουθούν, την θεατρική παράσταση «Αμήν»;


Τότε, στην εποχή του Δημήτρη Χορν, πριν λίγα χρόνια δηλαδη… Έτσι ντυνόταν η γυναίκα των ελαφρών ηθών, η θαμώνας των καταγωγίων της Αθήνας. Σήμερα, έτσι -και πιο αποκαλυπτικά ακόμα, ντύνονται οι χριστιανές σαν νύφες και (για την ξετσιπωσιά τους αυτή) στεφανώνονται –με δόξα και τιμή, από ορθόδοξο παπά!


Νέο-ειδωλολατρικές δοξασίες περί ψυχής… Κεριά καντήλια και λιβάνια βουδιστικά… Μνημόσυνα –συνέχεια του 12θεϊσμού… Γελοιογραφίες παπικές -με πεθαμένους αγγελάκια… Κ.λπ., κ.λπ.!


Video - Παράκληση στον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο Λέσβου: Σκέτη σολομωνική, και μαύρη μαγεία; Αλέ-βου-πας;


Ειδοποίηση από facebook, προς τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο: Το σχόλιο σας (πριν 5 λεπτά), αρέσει στον πατέρα Νικόλαο Τσάκο, στη σελίδα του, στη δημοσίευση του!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Είστε ρατσιστές, ρε! Γιατί αυτός ο ανθρωπάκος, να μην μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι;;; Θα πρέπει να ντρέπεστε παλιο-φασίστες!


Τι και ποιος μπορεί να γελοιοποιήσει, ή να ξεφτιλίσει –ταπεινώσει, ή ακόμα και να βασανίζει σήμερα έναν χριστιανό, μια χριστιανή;


Αποκλειστικό: Θαύμα – θαύμα! Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα… Εμφανίστηκε ολοζώντανος (φωτο) στην οδό Αίολου ο γ. Παΐσιος… Είχε ένα τραπεζάκι, και παρίστανε τον πλανόδιο πωλητή εικόνων (είχε και μοσχολίβανο και καρβουνάκια, και λουμίνια για το καντήλι, κομποσκοίνια κλπ). …Σε δυο αστυνομικούς που δεν τον γνώρισαν αρχικά, και τον πλησίασαν για να τον ελέγξουν αν είχε άδεια, τους είπε: Είμαι ο Άγιος Παΐσιος (από Τρίτη και 13/2/2015). Προφητεύω λοιπόν, ότι από εδώ και πέρα… «θα έχετε Χριστούγεννα, και θα είναι σαν να μην έχετε!» (και εξαφανίστηκε από τα μάτια τους)


Σήμερα, συζητώ με τον γέροντα (φωτο) Παλαμά Καλλιπετρίτη…


Σχετικά με τα κεριά που ανάβουμε στην εκκλησία… Πόσο βλαβερά είναι για την υγεία μας; Είναι και καρκινογόνα; (Σημερινός διάλογος, σε σελίδα του Facebook, σχετική με τα διακοσμητικά- εορταστικά κεριά.)


Βλέποντας αυτήν την δήθεν ορθόδοξη εικόνα (δήθεν, της αγίας τριάδας) αναρωτιέμαι:


Μητροπολίτης Πειραιώς: «Παύω οποιαδήποτε σχέση, με όποιον ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης!»


Ελληνισμός, δηλαδη 12θεϊσμός, σημαίνει... χέσε μέσα Πολυχρόνη!


Ο γ.Παΐσιος, οι δήθεν προφητείες του, και το ρητό: «συν Αθηνά, και χείρα κίνει»!


Είστε υπέρ, του να κάνουμε τάματα στον άγιο; Ντροπή σας!


Ερμαφρόδιτη συγκυβέρνηση: Ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, που θα περιλαμβάνει τώρα, και πούστηδες (με κολομπαράδες), και λέσβιες. Στήριξη στην κυβέρνηση, δίνει περιχαρής ο Βασίλης Λεβέντης διότι λέει του το ζήτησε ο γερμανός πρέσβης! Χα!


Όχι ρε πούστη! Στην Κύπρο, λόγω οικονομικής κρίσης, υπάρχουν παιδιά που μένουν αβάπτιστα! Τι κάνει η Εκκλησία εκεί, αυτή που τις προάλλες αφόρισε τον θεολόγο της τον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, επειδή αποκάλεσε λαμόγιο τον Αρχιεπίσκοπο;


Λάκης Λαζόπουλος (πρόσφατη φωτο): Ο αμφιλεγόμενος διασκεδαστής, ψέλνει επί σκηνής το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ, και του προσωπικού του φίλου κ. Τσίπρα… Ενώ παράλληλα, ευλογεί τους παρευρισκόμενους, σαν… μητροπολίτης! (Να είναι άραγε ένας συμβολισμός αυτός, για τις αγαθές σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας;)


Αν είστε χριστιανοί: Παίξτε το –παίξτε το, όσο πιο δυνατά μπορείτε… Γιατί (αλλιώς) …χανόμαστε!


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;


ΔΙΑΒΑΖΩ: Ιερέας, πέθανε την ώρα της λειτουργίας! (Την τελευταία του πνοή άφησε ένας ιερέας, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.)


Καλημέρα, και…

Δεν υπάρχουν σχόλια: