Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κυπριακή σελίδα με ανέκδοτα και γελοιογραφίες: Δεν ξέρει ότι και η σάτιρα έχει τα όρια της;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=502244743282937&set=o.258732010872296&type=1&theater

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παναγιώτη,
γιατί διαμαρτύρεστε;
Σοβαρά τώρα διαμαρτύρεστε;
Δεν σας καταλαβαίνω! Δεν βλέπω δηλαδή τόσο κακή την εικόνα αυτή, τη σάτιρα αυτή με τον Χριστό να μεταφέρεται όχι με ένα γαϊδουράκι της εποχής του, άλλα με ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο…
Λιγότερο προκλητικό μάλιστα, από τις πολυτελείς πανάκριβες λιμουζίνες με τις οποίες μετακινούνται οι ρασοφόροι, οι λεγόμενοι αντιπρόσωποι του επί της γης!

Τι έχει δηλαδή αυτή η φωτο; Και εξηγούμε:
Τόσοι και τόσοι, λένε ότι τάχα βλέπουν τον Χριστό και την Παναγία στα οράματα τους, είτε ξύπνιοι, είτε και στον ύπνο τους. Ακόμα και ο Παΐσιος (σαν άλλη κυρα-Κατίνα κι αυτός) ισχυρίστηκε ότι τον είδε, και τον περιέγραψε!
Και πως άραγε τον είδαν και τον αναγνώρισαν όλοι αυτοί τον Χριστό;
Μάλλον από αυθυποβολή, ή από σατανική επιρροή, θα τον είδαν προφανώς να εμφανίζεται με εκείνη την πλαστή μορφή, όπως ακριβώς -αυθαίρετα ή και κακόβουλα, τον παρουσιάζουν στις κατά παραγγελία εικόνες τους, οι διάφοροι έμποροι της θρησκείας –επαγγελματίες ζωγράφοι –αγιογράφοι. Και όπως ξέρουμε, τον παρουσιάζουν πάντα να ευλογεί με το εκείνο το γνωστό το «κωλοδάχτυλο» -όπως συχνά επισημαίνετε… Τον παρουσιάζουν να είναι ξανθός, γαλανομάτης και μακρυμάλλης, σαν τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ στον ομώνυμο ρόλο… Τον παρουσιάζουν τέλος και να είναι ντυμένος (μασκαρεμένος) σαν βυζαντινός αυτοκράτορας, σαν… μητροπολίτης με τη λαμπρή -φαρισαϊκή στολή του!

Ποιοι λοιπόν σατιρίζουν περισσότερο τον Χριστό;