Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα, καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Ενωμένοι σήμερα οι έλληνες… Τόσο οι παλαιο-ημερολογίτες, όσο και νεο-ημερολογίτες… Γιορτάζουμε (εκτός από την διαφορά μας για την άγαμη Μαρία, ή για τον Μιχάλη και τον Γαβρήλη), τα ελληνικά Στρατά! Χρόνια πολλά!


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Αλλά… (Δεν πάμε καθόλου καλά! Γι αυτό, …η ιερή πλαστική παντόφλα του γέροντα Παΐσιου, να βάλει το… πόδι της! Αμήν!)


Η τραβεστί θρησκεία μας, σε όλο της το μεγαλείο: Ο Δημήτρης, έφυγε απόψε, για αγρυπνία… Παρέα με τον Παΐσιο (χωρίς την παντόφλα του), και με τον Πορφύριο τον Μαλακασιανό! Λατρεύει δε και την Παναγία την Ιεροσολιμίτισσα (το καρτούν αυτό του Disney), και καταριέται όποιον δεν την προσκυνάει σαν γνήσιος βουδιστής!


Πού κολλάει η εορτή «Εισόδια», με την γιορτή για… «τα στρατά»;


Διαβάζω σήμερα, παραμονή της εορτής των ενόπλων δυνάμεων: «Νέα διορθωτική προφητεία Παΐσιου: το καστανό, και όχι το ξανθό το γένος θα μας σώσει!» (μια μικρή συνομιλία που έμενε κρυμμένη…)


Αναρωτιέται κανείς: Πότε γιορτάζουν όλα τα στρατά; Του άη Γιωργη, με τον δράκο; Της αγίας Βαρβάρας με τους βάρβαρους; Του αγίου Δημητρίου με τον βούλγαρο; Του αγίου Μηνά; Του αγίου Αρτεμίου -οδού Φιλολάου; Της αγίας σκέπης (το τσεμπέρι της Παναγίας); Σήμερα λοιπόν μαθαίνω, ότι οι «ένοπλες δυνάμεις» γιορτάζουν αύριο, που είναι η γιορτή για τα… Εισόδια (όχι ασόδυα) της «Θεο-τόκου»! Τον πανηγυρικό δε στην μητρόπολη, θα εκφωνήσει ο κ. Ηλίας Ψινάκης, αρχίζοντας με τον ψαλμό «είσαι θεά»!


Εσείς, δεν ανάψατε ακόμα τα λαμπάκια σας; Τα χαρούμενα πολύχρωμα εορταστικά φωτάκια… Στην αυλή σας, στον κήπο σας, στο μπαλκόνι σας… Στο χώρο τής «κατ’ οίκον εκκλησίας», που λέμε…


Ποιο είναι αυτό το… «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», του Αϊ – Βασίλη;


Μονή, αγίου Ραφαήλ (ονειρικού «αγίου»), στη Λέσβο: Ένα ξενοδοχείο, πολυτελείας;


Ιερές αλλαξοκωλιές, και ιερό κωλοδάχτυλο!


Αλληλούια! Έχω μήνυμα από το facebook: "Η Xristina Pablou θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook."


Καλημέρα, στη νέα μου ζωή! Χα!


Ο φίλος κ. Ioannis Igglesis, έγραψε πριν από λίγο: «Σήμερα, πάο στο άγιο όρος γεια προσκύνημα, και… και… και…»


Λέγεται «Παναγία η οικονόμισσα», το καύχημα αυτό της μονής μεγίστης λαύρας του αγίου Όρους… Και τέτοια φαίνεται πως είναι. Να έχει δηλαδη κάτι το σχετικό με την οικονόμα! Την είδατε; Πρέπει αρχικά να τα οικονόμησαν καλά, αυτοί που έφτιαξαν αυτήν την τόσο ακριβή εικόνα, όταν την πούλησαν. Διότι τι βλέπουμε; Βλέπουμε λιγότερη ζωγραφική, και περισσότερη χαρακτική τέχνη. Λιγότερο χρώμα, και περισσότερο ασήμι! Περισσότερο προς το άγαλμα (ανάγλυφο) να φέρνει, και λιγότερο προς ορθόδοξη αγιογραφία.


Τα αποβράσματα της κοινωνίας μας, οι αισχρόστομοι, οι αντίχριστοι -βλάσφημοι, και το… «κατέβασμα των καντηλιών»!


Τέτοια παρατεταμένη καλοκαιρία! Λες και δεν έρχονται Χριστούγεννα, αλλά θα δούμε όπου νάναι να ανοίγει και το… Τριώδιο! (φωτο)


1. Χριστιανική Ορθοδοξία, και 2. Μουσουλμανικό Ισλάμ: Ποια είναι τα μεγάλα κοινά που μας ενώνουν, και ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν; (π.χ. Κοινό: Παραδέχονται κι αυτοί τον Χριστό και την Παναγία! Π.χ. Διαφορά: Αυτοί, δεν βλασφημούν Χριστό και Παναγία!)


Ο Σταυρός


Και τότε -καλά μου παιδιά (σύμφωνα με τους βίους των αγίων), ο Άγιος Γεώργιος έσπευσε με το άλογο του, και σκότωσε πάραυτα τον δράκο… Πριν αυτός προλάβει να φάει την πριγκίπισσα του Μαρόκου, στην οποία είχε πέσει ο κλήρος -αυτήν την φορά… (όπως γινόταν και με τον μινώταυρο) Έτσι ο βασιλιάς, του την έδωσε για γυναίκα του, και του φόρεσε και το στέμμα (φωτο)


Εσείς την ξέρετε, την τεχνική… Ξέρετε άραγε, το πώς να το τραβάτε σωστά, κάθε βράδυ; Αν όχι, τότε ακούστε λοιπόν τι λένε πάνω σε αυτό οι ειδικοί: Το σωστό λέει, είναι, …πάντα με το αριστερό σας το χέρι!


Μπράβο του! Είναι να πούμε, και πολύ τσίφτης -ο άνθρωπος! Και, πολύ θαυματουργός… Και, πολύ ντελικάτος! Με τα ωραία τα κρινοδαχτυλάκια του… Ντερμπεντέρης, με τα όλα του! Μπράβο – μπράβο!


Η συνέχεια του προχθεσινού διαλόγου που είχα (σχετικά με την σιχαμένη εκκλησία), με τον παπα-Στέφανο Τσακίρη -εφημέριο του μητροπολιτικού ναού αγ. Δημητρίου – Κ. Νευροκοπίου. (Νέα σχόλια: Χτες και σήμερα, τα είπαμε ξανά, χωρίς αυτόν -διότι αποχώρησε κατησχυμένος, αλλά κυρίως με τη φίλη μου την Ελένη.)


Το εξοχικό του… Για αναψυχή, για τις Κυριακές και εορτές… Με ένα μικρό κτίσμα στην αρχή, αυθαίρετο βέβαια, που μοιάζει –παραπλανητικά, με το σπιτάκι για τα εργαλεία του κήπου… Κάποια στιγμή όμως, έτσι ξαφνικά (πριν από κάποιες εκλογές, όπως γίνεται συνήθως) θα το κάνει και κανονικό σπίτι, μέσα σε μια νύχτα, με τη βοήθεια από μερικούς καλούς αλβανούς χτίστες!


Τελικά, δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει μια πιο αηδιαστική θρησκεία από τη δική μας (αυτήν την λεγομένη ελληνορθόδοξη), σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρόκειται για μια αποκρουστική θρησκεία, με βίτσια (θρησκευτικά αυτά) εφάμιλλα των μεγαλύτερων σεξουαλικών διαστροφών!


Συζητούσα χθες, με τον ιερέα π. Στέφανο Τσακίρη (εφημέριο του μητροπολιτικού ναού αγ. Δημητρίου – Κ. Νευροκοπίου), ο οποίος καλούσε τους πιστούς σε επανάσταση...


Η επίθεση των ισλαμιστών -Τζιχαντιστών στο Παρίσι, και η δική μας ελληνορθόδοξη Σαρακοστή.


Τι είναι αυτό το πράγμα;


«Πατήρ Στέφανος Τσακίρης»: Μια ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε».


Ο πατηρ Στέφανος Τσακίρης, είπε: Σκέφτομαι άραγε έμεινε κάτι ελληνικό και ορθόδοξο σε αυτόν τον τόπο;


Πώς το κάνουν; Δύσκολες φιγούρες… 1. Με χέρια –δάχτυλα, και 2. Με χέρια και με πόδια… (Η μεν πρώτη, από ταχυδακτυλουργό μητροπολίτη… Η δεύτερη δε, από ακροβάτισσα μπαλαρίνα!) Είναι να απορεί κανείς!


Ένας παλαιός διάλογος του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, με την Mairi Tsilveli (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012), για τον γ. Παΐσιο, και μια σημερινή αλληλογραφία -Μαίρης και Παναγιώτη, σχετική με το θέμα αυτό.


Αγιο-Graffiti


Η «Παναγία η τριχερούσα» (διάσημη εικόνα), το παιχνίδι «πάνω χέρι, κάτω χέρι, τίνος είναι το πιο πάνω;», και άλλες σχετικές θεότητες και φαιδρότητες!


3 τυχαίες, εικόνες, για να σας πω: Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα, και καλό σαββατοκύριακο!


Κόμιξ, νέα αμερικανική σειρά: Η καλή κυρία Μηρθού, και το καλό το κοριτσάκι της με τις ξανθές του τις πλεξούδες.


Άνθιμος προς Άδωνι: Σ’ αγαπώ γιατί τιμάς την Εκκλησία, είσαι η ελπίδα για την πορεία της Ελλάδας


Ο Panagiotis Michalopoulos, και ο Kyriakos Mitsotakis.


«Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα!» Το facebook με πληροφορεί ότι ο χρήστης «Π.Γεωργιος Ι.Ν. αγ.ιωαννου τυρναβου», και ο χρήστης «Valentino Tou» (του οποίου «Valentino», η πιο πάνω εικόνα, είναι το φόντο στη σελίδα του), είναι μεταξύ τους «φίλοι» στην συγκεκριμένη κοινότητα! Απίστευτο!


Καλημέρα σας! Τα νέα από τον κήπο μου είναι ότι άνθισαν και τα χρυσάνθεμα μου! Βέβαια, κυριαρχούν τα άνθη από το γιασεμί μου, που έχει απλωθεί παντού! Ανθισμένες είναι και οι τριανταφυλλιές μου, τόσο αυτές με τα εκατοντάφυλλα, όσο και αυτές με τα μίνι τριαντάφυλλα. Διατηρούνται δε ολάνθιστες, ακόμα και οι πικροδάφνες μου, τόσο οι θαμνώδεις, όσο και οι δενδρώδεις! (να σας πω δε ακόμα, ότι οι 14 νέες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: