Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! (και οι 20 πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο μπλογκ «χαίρετε», είναι…)

Μου κάνει εντύπωση το ότι κυκλοφορούν παντού λείψανα του αγίου Νεκταρίου (η κάρα του, το δεξί του χέρι, πολλά και διάφορα άλλα λείψανα του), ενώ στο μοναστήρι στην Αίγινα ο κόσμος προσκυνάει τον τάφο του, μέσα από τον οποίον λένε ότι κάθε τόσο ακούγονται και κάποιοι κρότοι! Τι έχει μέσα ο τάφος; Έχει μήπως παραπέσει, έχει ξεχαστεί θαμμένο, κανένα δάχτυλο του αγίου, με το οποίο προσπαθεί –και υπογείως να ευλογήσει σαν δεσπότης;


Ασημένια δισκοπότηρα… Λεφτά, υπάρχουν στο παγκάρι… Αλλά ο Σταυρός, έχει καθυστέρηση!


Χριστιανισμός – ελληνορθόδοξη Εκκλησία: Ένα συνονθύλευμα από μαμωνά, ψευτιά, απάτη και μαύρη μαγεία, έχει καταντήσει η Εκκλησία του Χριστού! Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι μουσουλμάνοι, και να πετάξουμε με κλωτσιές όλο το παπαδαριό στη θάλασσα; Ε;


Παραπλανείτε, αποπροσανατολίζετε, και εισάγετε τον κόσμο σε αίρεση -σε πλάνη, με αυτές τις αφίσες! «Παναγία μου», είπε ο Κανάρης! Όχι «Θεοτόκε» μου! Το «Θεοτόκε», είναι τσόντα δική σας! Αίσχος!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Σήμερα γιορτάζει ο Μιχάλης, της νήσου Λέσβου, γνωστός ως ο ολοζώντανος! Θα πάτε να τον ασπαστείτε σταυρωτά; (προσοχή: η ανάρτηση αυτή, περιλαμβάνει και τον οδικό χάρτη για τον Μανταμάδο.) Εναλλακτικός δε προορισμός, η Σύμη - ο Πανορμίτης αν θέλετε!


«Εικόνες με κουρτίνες»: Μια ετικέτα του ιστολογίου «xairete». (12 αναρτήσεις)


Oι Άγιοι Αρχιστρατήγοι, και οι λοιπές Ουράνιες Δυνάμεις.


Πολύ όμορφη εικόνα! Χωρίς εκείνα τα στέμματα και τα φωτοστέφανα! Μπράβο!


Αποκάλυψη τώρα: Μια εικονική επίδειξη (και απόδειξη) του μυστικού τρόπου με τον οποίον έβγαινε μέχρι σήμερα το άγιο φως. Τόσο απλό! Με ένα κλακ μεταξύ αντίχειρα και μέσου δαχτύλου (όπως κάνουμε στο ζεμπέκικο μαζί με τα παλαμάκια), και νάτο – νάτο άστραψε το άγιο φως! Το ίδιο κόλπο έκανε και ο Λιγνός και απορούσε ο Χοντρός, στην ταινία «εύθυμοι ατσίγγανοι» όπου το δάχτυλο του Λιγνού (ο αντίχειρας) έβγαζε και φλόγα σαν αναπτήρας! Χα!


Αυτός είναι ο χρήστης «Πατήρ Δημήτριος Αργύρης», φίλος μου στο facebook. Αν και γελαστός στο προφίλ του, σήμερα βγήκε στη σελίδα του και δηλώνει (με επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις του), ότι αισθάνεται «έξω φρενών» με κάποιους, λέει, κάπου, κάποτε! Και έρχονται μετά σωρηδόν οι οπαδοί του με σχόλια τους, και τον παρηγορούν και τον θεοποιούν, ενώ παράλληλα βρίζουν και καταριούνται αυτούς (τους άγνωστους μας) που τον τρέλαναν χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς! Τι να του συμβαίνει άραγε; Μασημένα μας τα λέει!


Υποθετικός ο λόγος: Αν η καλή αυτή κυρία, δεν είχε γεννήσει το γνωστό αγόρι… Αν είχε γεννήσει κοριτσάκι (π.χ. φωτο). …Θα το είχαν κάνει κι αυτό σαν τα μούτρα τους οι Δεσποτάδες… Τέτοιο, ώστε να ευλογεί κι αυτό με το γνωστό κωλοδάχτυλο όπως κάνουν κι αυτοί;


Έλα να πάρεις! Μόνο 5 ευρώ! Μιλάμε για φυλακτά! Κατάλληλα για την τσέπη (όχι την πίσω), κατάλληλα και για το πορτοφόλι με τα ευρά σας!.. Κατάλληλα, και για όπου αλλού (!!! ???) επιθυμείτε!.. Εγγυημένα φυλακτά! Προσοχή: Αν δεν σας φυλάξουν επαρκώς, τότε (αν ζείτε ακόμα) έχετε την δυνατότητα να μας το φέρετε πίσω, και εμείς θα σας επιστρέψουμε όλο το ποσόν!


Όλα με χριστιανική τάξη, στον Ταξιάρχη Λέσβου (ξέρετε, στο νησί που εκβράζονται τα πνιγμένα προσφυγόπουλα -μουσουλμανάκια, αυτά που δεν τα έσωσε με κάποιο θαύμα ο Αρχάγγελος!): 1. Αριστερά λοιπόν, ανάβεις με τάξη τις λαμπάδες σου (κανονικό έθιμο βουδιστικής λατρείας). 2. Στο κέντρο δε, η εικόνα που θα προσκυνήσεις (έθιμο που και αυτό το κλέψαμε από τους βουδιστές!).


Μπορώ άραγε κι εγώ (π.χ. ως «πάτερ» Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, να πούμε) να εύχομαι υπέρ υγείας και άλλων τινών… Αρχικά, υπέρ της Σταματίνας, του Ευάγγελου, του Παύλου, της Βασιλικής, της Γεωργίας, του Στυλιανού, και της Μακαρίας της μοναχής… Και να το συνεχίσω μετά αυτό και με άλλους που θα μου στέλνουν ονόματα;


Εσείς, αδελφοί και αδελφές, πόσες φορές το «τραβήξατε» σήμερα;


Ο χοντρός κ. Νίκος Φίλης, οι διαμαρτυρόμενοι Πόντιοι, οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής, το θύμα -ο κ. Κουμουτσάκος, και οι κλακαδόροι της Ιεράς Κατάχεσης!


...κάποιοι που νομίζουν ότι τάχα έχουν θεό μέσα τους επειδή είναι ρασοφόροι, επειδή ντύνονται με εντυπωσιακά άμφια και παριστάνουν τους βυζαντινούς αυτοκράτορες! Χα!


Ο πάτερ, και η κορασίς…


«Έφυγε» το βράδυ που μας πέρασε, σε ηλικία 72 ετών, ο καλός μου γείτονας, ο ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας! Αιωνία του η μνήμη!


Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: