Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα σας! Τα νέα από τον κήπο μου είναι ότι άνθισαν και τα χρυσάνθεμα μου! Βέβαια, κυριαρχούν τα άνθη από το γιασεμί μου, που έχει απλωθεί παντού! Ανθισμένες είναι και οι τριανταφυλλιές μου, τόσο αυτές με τα εκατοντάφυλλα, όσο και αυτές με τα μίνι τριαντάφυλλα. Διατηρούνται δε ολάνθιστες, ακόμα και οι πικροδάφνες μου, τόσο οι θαμνώδεις, όσο και οι δενδρώδεις! (να σας πω δε ακόμα, ότι οι 14 νέες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε, είναι…)

Πρέπει να είναι τόσο εξεζητημένα περίτεχνα (με τέτοια εντυπωσιακά σκαλίσματα) και κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα (ασημένια και χρυσά) τα ιερά δισκοπότηρα, με τα οποία κοινωνούν τους πιστούς οι ιερείς μας;


Η Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, έγραψε (πριν από 1 ώρα στο facebook) για τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το κάλεσμα του στη σημερινή απεργία, για να ενισχύσει ο λαός την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης… (Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης: ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.)


Σχόλιο σχετικό με την εικόνα φόντου, στη σελίδα της φίλης «Οσμή Ευωδίας», στο λογαριασμό της στο facebook.


Μεγάλη η χάρη του, και ακόμα πιο μεγάλη η εικόνα του! Πόσοι πιστοί άραγε, θα μπορέσουν να τον φτάσουν εκεί ψηλά, και να ασπαστούν τον ίδιο, και όχι τα καπούλια του αλόγου του, ή (στην πιο καλή περίπτωση) την… γουνάτη μπότα του;


«Τω καιρώ εκείνω», το… καρναβάλι εκείνο!


O ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά κατά των μέτρων που λαμβάνει


1. Ο ανορθόγραφος χρήστης «Ιερός Ναός Μεταμ. Σωτήρος Γαλήνης Σαλαμίνας» (με το παλαιό) 2. Ο χρήστης «Mitropolitis Pentapoleos» (με το παλαιό κι αυτός) 3. Και οι ποικιλόμορφες (οι αεράτες, οι ζουμερές, οι σιτεμένες, οι τροφαντές, κ.λπ. είδη) κυρίες της αυλής του. (φωτο, από το πανηγύρι του ναού στις 6/8/2015, σε σημερινή ανάρτηση.)


Μου αρέσουν οι Άγιοι που δεν είναι παπάδες. Κρατούν ένα σταυρό, που είναι κάτι το κόσμιο. Δεν αγιογραφούνται με εκείνο το δάχτυλο ευλογίας των μητροπολιτών μας, που το έχουμε αντιγράψει κι αυτό από τον κιναιδισμό, από τον βουδισμό!


Η Κοίμηση και ο ενταφιασμός του Αγίου Νεκταρίου: Πράγματα, που θυμίζουν ξενόφερτα θρησκευτικά θρίλερ με ζόμπι (Halloween), και όχι βέβαια θρησκεία –αληθινή πίστη τής Εκκλησίας του Χριστού!


Βλέπω ότι η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του αγίου Νεκταρίου, έγινε με ξεχωριστή βουδιστική μεγαλοπρέπεια, και με άκρως Απο-Ανατολίτικη ειδωλολατρική λαμπρότητα!


Τα λέμε, και στο facebook!


Ο Χριστός καθιστός στην κοιλιά και όχι στα γόνατα της Παναγίας… Σαν παιδάκι, με μάξι φόρεμα, με μανδύα με χιτώνα, και… με κοιλίτσα. Και αν σηκωθεί όρθιος, θα είναι 3 μέτρα ψηλός! Και ευλογεί και σαν μητροπολίτης! Ποιος αγιογραφεί τέτοιες γελοιογραφίες; Ε;


Μπράβο! Πολύ το χάρηκα αυτό! Η Κολωνακιώτικη «Εκκλησία» του κ. Ιερώνυμου Λιάπη, ήταν αυτή τη φορά σεμνή, όσο το δυνατόν λιγότερο ξεσκισμένη! Στο απειροελάχιστο μπορούμε να πούμε! (μιλάμε για το γάμο –χθες Κυριακή, του ηθοποιού Θανάση Βισκαδουράκη, με την κυρία Κατερίνα Γιώτα.)


Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! (και οι 20 πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο μπλογκ «χαίρετε», είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: