Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ξημερώματα Δευτέρας, και έχω μια πολύ σοβαρή θεολογική συζήτηση, με τη φίλη μου Xrysa Oikonomou.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Xrysa Oikonomou
4 ώρες πριν

Είπε γέρων: "Μην κρίνεις τον πόρνο, εάν εσύ είσαι σώφρων. Κι εσύ είσαι παραβάτης του νόμου όπως κι εκείνος. Γιατί Αυτός που είπε να μην πορνεύσεις (Ματθ. 5,27), είπε και να μην κρίνεις (Ματθ.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Και ποιος μας ζήτησε να τον κρίνουμε εμείς τον πόρνο; Τον κρίνει ο θεός που λέει -στην αγία γραφή, ότι η θέση του πόρνου -του αμετανόητου, είναι στην κόλαση, στη λίμνη από πυρακτωμένο θειάφι!
Και βέβαια, πού να ξέρουμε εμείς τι κάνει ο άλλος κρυφά, για να τον κρίνουμε και να τον χαρακτηρίσουμε ως πόρνο;
Εκτός κι αν ο πόρνος αυτός είναι δημόσιο πρόσωπο, και σκανδαλίζει δημόσια -θρασύτητα και ξεδιάντροπα! Έναν πόρνο πολιτικό, για παράδειγμα, θα τον αμνηστεύσεις, και θα τον κάνεις και πρωθυπουργό, με το επιχείρημα ότι τάχα εμείς δεν πρέπει κρίνουμε κανέναν;
Αν μάλιστα ο πόρνος αυτός κατέχει και υψίστη θέση στην εκκλησιαστική ιεραρχία, τότε τα πράγματα αλλάζουν! Για αυτούς που σκανδαλίζουν το ποίμνιο, είπε ο Χριστός ότι θα ήταν καλύτερα να πάνε να πνιγούν!
Xrysa Oikonomou 

όλους μας χωράει το ποταμι Παναγιωτη
Panagiotis Michalopoulos 

Όλους, σε όσους έχει μπει ο διάβολος μέσα τους… Εξαιρετική περίπτωση ο Ιούδας που κρεμάστηκε… Όπως επίσης και οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της εποχής του Χριστού, που δεν άντεξαν την κρίση του, σε εκείνα τα «ουαί» που τους απεύθυνε ο Κύριος, δεν μετανόησαν, και έσπευσαν άρον – άρον να τον σταυρώσουν για να απαλλαγούν από αυτόν!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1631530103797315&set=a.1463919233891737.1073741831.100008210231797&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: