Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

O Νέος Υπουργός Παιδείας, και η Εκκλησία.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ:
Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, είπε… 
Επιτέλους, και κάτι το παρήγορο στην νέα πολιτική σκηνή: Νέος Υπουργός Παιδείας, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φίλης! (θα τους «πηδήξει» όλους τους ρασοφορεμένους τράγους, όσους εμπορεύονται ιερά τάχα λείψανα, και όσους μας κουβαλάνε από τα Ιεροσόλυμα το «άγιο» κωλοφως με τιμές αρχηγού κράτους! Χα!)  

Ο Εκλεκτός Συνεργάτης μας, είπε… 
Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε, κατά την ταπεινή μου γνώμη πολύ καλά και ορθοδοξότατα τα έλεγε τότε με τα "ιερά λείψανα" ο νέος υπουργός. Όπως πολύ καλά τα γράφατε κι εσείς. Και τι μ΄αυτό; Το αποτέλεσμα ήταν ότι.. παρατάθηκαν οι μέρες που εκτέθηκαν για προσκύνηση, τα "ιερά οστά" (εκ του εξωτερικού, αμφίβολης γνησιότητας, λες και "στο κάτω της γραφής" δεν είχαμε παρόμοια ντόπια) μεταφερόταν με κάθε κρατική επισημότητα και ο "ευσεβής λαός" με τους πνευματικούς του ηγέτες σχημάτιζε τεράστιες ουρές για να τα προσκυνήσει! Αυτοί είμαστε.
Δηλαδή, όσο και να ελπίζουμε, και δικαιούμαστε να ελπίζουμε αφού ο νέος Υπουργός (καλή του επιτυχία) έδειξε να γνωρίζει την ευαγγελική διδασκαλία υπέρ της πίστεως και όχι θρησκοληψίας, της τιμής στους αγίους και όχι ειδωλολατρείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινοκτημοσύνης, της απλότητας, της αγνότητας, της ειλικρίνειας κ.λπ. δεν νομίζω ότι εν τέλει θα μπορέσει να πετύχει πράξεις ουσίας απέναντι σ΄ ένα μοναδικό κατεστημένο αιώνων θρησκευτικής εξουσίας με διαπλεκόμενες διεθνείς επιρροές, δύναμη και περιουσία, που μπορεί να επηρρεάζει και να κατευθύνει πνευματικά και έτσι να υποστηρίζεται φανατικά από έναν ακατήχητο θρησκόληπτο νεοειδωλολάτρη λαό, ο οποίος επιλέγει τις θρησκοληψίες των γεροντάδων, την καλογερίστικη διπλωματία και τους βερμπαλισμούς των ενδυομένων την Βυζαντινή Χρυσοποίκιλτη Αυτοκρατορική Στολή, παρά τον απλό Ιησού και το Ευαγγέλιό Του.

http://xairete.blogspot.gr/2015/09/blog-post_692.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: