Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα τα κεριά, δεν είναι αγνά όπως παλιά! Είναι από παραφίνη που καίγεται και τσούζουν τα μάτια, φέρνει ζάλη, είναι και καρκινογόνος ουσία! Το κερί σήμερα δεν φωτίζει, αφού υπάρχει ηλεκτρισμός στην εκκλησία, αλλά συντηρείται σαν τάχα χριστιανικό έθιμο (αν και έχει καθαρά βουδιστική –ειδωλολατρική προέλευση) και προβάλλεται -από τους εμπόρους της πίστης και της θρησκείας μας, σαν είδος απαραίτητο για τη σωτηρία τάχα της ψυχής μας, ενώ στην πραγματικότητα είναι ωφέλιμο μόνο για το παγκάρι, για τις φαρδιές τσέπες των παπάδων μας!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Ανθη Απαιχτη κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Έλα να με τελειώσεις ஐ.
11 λεπτά πριν

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Τώρα τα κεριά, δεν είναι αγνά όπως παλιά! Είναι από παραφίνη που καίγεται και τσούζουν τα μάτια, φέρνει ζάλη, είναι και καρκινογόνος ουσία! 
Το κερί σήμερα δεν φωτίζει, αφού υπάρχει ηλεκτρισμός στην εκκλησία, αλλά συντηρείται σαν τάχα χριστιανικό έθιμο (αν και έχει καθαρά βουδιστική –ειδωλολατρική προέλευση) και προβάλλεται -από τους εμπόρους της πίστης και της θρησκείας μας, σαν είδος απαραίτητο για τη σωτηρία τάχα της ψυχής μας, ενώ στην πραγματικότητα είναι ωφέλιμο μόνο για το παγκάρι, για τις φαρδιές τσέπες των παπάδων μας!
Ανθη Απαιχτη
εν μερη εχεις δικαιο...αλλα εγω προσωπικα το κερι το αναβω για την δικη μου ψυχη και για αυτες που εχασα... ετσι ητανε απο παλια ετσι και κανω... αν τα περνουν οι παπαδες λιγο με νιαζει.. αν παω με τη δικη σου λογικη δεν θα πρεπει να πηγαινω και στην εκλησια... συγνωμη κιολας την αποψη μου λεω... 
Panagiotis Michalopoulos 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αγαπητή Άνθη, και για το ότι μου δίνεις κάποιο δίκιο! Καλοσύνη σου! 
Και βέβαια σου δίνω συγγνώμη για το ότι θέλεις να πηγαίνεις όπως μπορείς στην εκκλησία! 
Δεν είμαι βέβαια εξομολόγος παπάς, αλλά έχω κι εγώ μια ιεροσύνη -ως Χειροθετημένος Αναγνώστης της ορθόδοξης Εκκλησίας! 
Πρέπει όμως και εσύ να μετανοήσεις και να εξομολογηθείς κανονικά σε πρεσβύτερο εξομολόγο πνευματικό για αυτήν την πλάνη σου, το να θεωρείς δηλαδη ότι το κερί έχει κάτι το μαγικό, κάτι που σου κάνει καλό στην ψύχη σου και στις άλλες χαμένες ψυχές που λες! Καληνύχτα καλή μου φίλη!
https://www.facebook.com/Ela.na.me.teleioseis/photos/a.308141785928423.69810.259220077487261/871012346308028/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: