Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η «Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός», προς τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο: «Ίδια γλώσσα μιλάμε, και από την ίδια πλευρά παλεύουμε!»

 Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Επιτέλους, και κάτι το παρήγορο στην νέα πολιτική σκηνή: Νέος Υπουργός Παιδείας, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φίλης! (θα τους «πηδήξει» όλους τους ρασοφορεμένους τράγους, όσους εμπορεύονται ιερά τάχα λείψανα, και όσους μας κουβαλάνε από τα Ιεροσόλυμα το «άγιο» κωλοφως με τιμές αρχηγού κράτους! Χα!)
http://xairete.blogspot.gr/2015/09/blog-post_692.html

Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός 

Για καποιους -περαν της πολιτικης διαστασης- καποια πραγματα εχουν τη σημειολογια τους...
Θα ηθελα να ειμαστε προσεκτικοι στις εκφρασεις μας οταν θιγονται θρησκευτικα θεματα
 

Panagiotis Michalopoulos
Oταν θίγονται θρησκευτικά θέματα αγαπητή Ελισάβετ, όπως εκείνα που έθιξε με το φραγγέλιο ο Χριστός, με την αγανάκτηση του δηλαδη για το ότι μεταβαλλόταν ο ναός, ο οίκος της προσευχής σε σπήλαιο ληστών και οίκο εμπορίου… Τότε ξεσηκώνονται σύσσωμοι –αντιδραστικά, όσοι αποδίδουν στα θέματα αυτά τη δική τους την σημειολογία… Και πάνω στο μίσος τους, φτάνουν μέχρι την εκδίκηση, τη σταύρωση!
Τέτοια θιγομένη είσαι και εσύ καλή μου φίλη, σαν εκείνο το θρησκευτικό κατεστημένο (τους γραμματείς και τους φαρισαίους) εκείνης της εποχής;

Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός 
μιλησα γενικα...
Ειναι αβασιμο να συναγεις τετοια συμπερασματα και να προσαπτεις χαρακτηρισμους, επειδη απλως ειπα να ειμαστε προσεκτικοι στις εκφρασεις. 
Αλλωστε πλαι στο κατεστημενο κ εναντια αυτου υπαρχουν αθορυβοι λειτουργοι της αγαπης, ιερεις πραγματικοι, σαν τον πατερα Πυρουνακη πχ- που ταυτισαν τον Ιησου με το δικαιο των φτωχων κ την προσφορα στον Πασχοντα -γνησιοι φορεις αυτου που ονομαστηκε στη Λατινικη Αμερικη Θεολογια της Απελευθερωσης κ ανεδειξε πληθος μαρτυρων.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Panagiotis Michalopoulos 
Εγώ τα ισοπέδωσα όλα, μόνο και μόνο με ένα ολιγόλογο σχόλιο μου; Πώς τα κατάφερα; Χα!
Τον πατέρα Πιρουνάκη, το έχω γνωρίσει προσωπικά, από τα νιάτα μου, 20 ετών σπουδαστής τότε, και τον είχα βοηθήσει ουσιαστικά στο έργο του, και τον είχα υποστηρίξει έμπρακτα, ενάντια σε αυτούς που τον δίωκαν που τον διέβαλαν!
Και ο αγώνας μου γενικά, είναι να υποστηρίζω τέτοιους αγνούς κληρικούς… Διαχρονικά, από τότε -από τον Καντιώτη και τον Πυρουνάκη, μέχρι και σήμερα, υποστηρίζοντας και τον άγιο αυτόν άνθρωπο, τον αείμνηστο μητροπολίτη Πρεβέζης Μελέτιο, κλπ, κλπ!
Άλλωστε, είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και κληρικός -κατά κάποιον τρόπο, αφού έχω χειροθετηθεί και Αναγνώστης της ορθόδοξης Εκκλησίας, σε λαμπρή τελετή –το 1969, στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας!
Δεν ισοπεδώνω λοιπόν κάτι το καλό, αλλά οικοδομώ κι εγώ με τον τρόπο μου ως ενεργό μέλος της Εκκλησίας… Απομακρύνοντας δηλαδη πρώτα – πρώτα τα μπάζα, και γκρεμίζοντας τα άσχημα, τα ετοιμόρροπα, τα ερειπωμένα και επικίνδυνα παλιά κτίσματα, πριν από την ανέγερση του κάθε νέου και ωραίου κτηρίου -σε γερά πάντα θεμέλια! 

Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός
χαιρομαι κι ενθουσιαζομαι πραγματικα με αυτα που διαβαζω...
Αφου λοιπον εχεις αυτη τη διαδρομη νομιζω πρεπει να καταλαβαινεις καλα τι εννοω και με ποιους συντασσομαι.
"Καταλαβαινομαστε τωρα,δεν χρειαζονται περσοτερα...", που λεει κι ο ποιητης.
Ιδια γλωσσα μιλαμε και απο την ιδια πλευρα παλευουμε...

https://www.facebook.com/Titika1862/posts/10207773432319393

Δεν υπάρχουν σχόλια: