Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Όχι, ρε γαμώτο! Πέθανε ο Αριστοτέλης Φιλιππότης! (ο κοτσονάτος γέρος, ο δεξιά στη φωτο) Θα τον θάψουν αύριο το μεσημέρι (12 ακριβώς) στο Κορωπί, σε ειδυλλιακό ύψωμα, σε σούπερ τάφο με υπέροχη θέα προς τα Μεσόγεια.

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο πρώτος μητροπολίτης της νεοσυσταθείσης το 1974 Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την ομώνυμη Ιερά Μητρόπολη. Ο μακαρίτης είχε παραιτηθεί και στη θέση του εξέλεξαν τότε τον νυν μητροπολίτη Νικόλαο Χατζηνικολάου. (ο αριστερά στη φωτο)
Η κηδεία του μακαρίτη ιεράρχη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία μητροπολίτη (με τιμές Στρατηγού, δηλαδη;) την Πέμπτη στις 12, κοντά στο αεροδρόμιο της Χοχτίφ, στα Σπάτα, για την ακρίβεια στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, εκεί δηλαδη που ανθεί η βιομηχανία αγιασμού κινητήρων αυτοκίνητων.
Θα ακολουθήσει η ταφή του στην σουπερ λουξ  Ιερά Μονή Βηθλεέμ (της οργάνωσης «ο Σωτήρ»;) στο Κορωπί, και μιλάμε για τάφο με υπέροχη θέα προς τα Μεσόγεια. Το πτώμα του δε, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (αγκαλιές, φιλιά, και ότι άλλο) από τις 10.00, σήμερα Τετάρτη έως και το θάψιμο του.
O πεθαμένος Μητροπολίτης πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έφερε το εκκλησιαστικό ψευδώνυμο «Αγαθόνικος» (ενώ το κανονικό του όνομα ήταν Αριστοτέλης Φιλιππότης) γεννήθηκε στην Τήνο το 1918.

Δεν υπάρχουν σχόλια: