Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! (καλησπέρα σας!)

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Βαριά, η καλογερική! Αν μάλιστα είσαι και κοπέλα, και χρειάζεται να κουβαλάς και αυτό το κομποσκοίνι, σε αυτό το ανηφορικό το καλντερίμι!


Σύμφωνα με την κανονική παράδοση (την ολοκληρωμένη), η πριγκίπισσα από το Μαρόκο (φωτο), πολέμησε τον δράκο, ο οποίος νωρίτερα μόλις είχε φάει τον ηττημένο από το τέρας άγιο Γεώργιο… Η κοπέλα (φωτο) σκότωσε εύκολα τον -ζαλισμένο από την προηγούμενη μάχη, δράκο (φωτο), του άνοιξε την κοιλιά, και έβγαλε τον άγιο ζωντανό (δεν έχουμε φωτο γι αυτό)! Μετά, πήραν αυτήν την αληθινή χριστιανική ιστορία –αυτό το μέγα θαύμα, κάποιοι επιτήδειοι, και έφτιαξαν το κακόγουστο παραμύθι με την κοκκινοσκουφίτσα που τάχα ο λύκος έφαγε τη γιαγιά της, κλπ.!


Προσκυνούμε εικόνες του Χριστού, με κρυφό σατανικό συμβολισμό;


Διαβάζω: Ο κωλόγερος Παΐσιος ο Αγιορείτης, στην Αυστραλία... (για ένα μήνα, κατά το έτος 1977)


Συνταγή, Φανουρόπιτας: Την πιάνει πρώτα η κυρία με τα χέρια της, και την πάει στην εκκλησία. Την πιάνει μετά και ο παπάς, και τη σηκώνει και την ευλογεί. Την πιάνουν ακόμα και άλλοι -ο νεωκόρος κλπ, και την κόβουν σε μερίδες. Την πιάνεις τέλος και εσύ, αφού πρώτα έχεις φτύσει τη χούφτα σου, για να έχεις καθαρά χέρια, κλπ!…


Τέσσερα εξώφυλλα παλαιών τευχών, του περιοδικού «Ζωή του Παιδιού», την εποχή που το διεύθυνε η φίλη μου κ. Πανταζοπούλου : Ο μικρός Χριστός, με την μητέρα του. (προσέξτε τα χέρια του παιδιού: διαφορετικά σε κάθε εξώφυλλο)


Ποιο είναι το σωστό στον σταυρό που τιμούμε στη λατρεία μας; Το βλάσφημο και περιπαικτικό ΙΝΒΙ, σαν επιγραφή, ή το ευσεβές: ο Κύριος της Δόξης, που ταιριάζει και με την ορθόδοξη υμνολογία;


Σόκιν ανέκδοτο: η… «πατσαβούρα»!


Μια διαπίστωση, παρατηρώντας την εικόνα: Το παιδί, δεν μοιάζει για εβραιόπουλο, για Γαλιλαίος, για Ναζαρινός, για Παλαιστίνιος! Γιατί;


Διάλογος με την Λιουντμίλα (όχι αυτήν του Πούτιν) που προσκυνάει ξόανα και αιρετικές εικόνες της αγίας τριάδας, που έχει πηγές ακροδεξιά παραθρησκευτική οργάνωση, και που γενικά έχει βουδιστικές τάσεις στην… ορθόδοξη λατρεία της.


Το ξέρετε ότι υπάρχει και Παναγία η Ηλιόκαλλος; Την είδαμε στη φωτο, από το χθεσινό πανηγύρι (με δεσπότη, με ναυτικό και στρατό) στη μονή της Φανερωμένης, στη Σαλαμίνα, στην Κούλουρη! Υπάρχει και στη Σαλαμίνα της Κύπρου! (υπάρχει και σχετικό τραγούδι, το «Λιόχαρη Μεγαλόχαρη») Μοιάζει δε στη φωτο η εικόνα της Παναγίας, αλλοιωμένη στο πρόσωπο. Σαν να την έκαψε ο Ήλιος!


Η θεωρία του μπερντέ του καραγκιόζη: Αφού ένας Άγιος βάφτισε τον Παΐσιο (δεξιά του μπερντέ), έπρεπε να αγιοποιηθεί και το βαφτιστήρι (αριστερά του μπερντέ)! Χα! (ο Παΐσιος όμως, είχε έναν γέροντα, τον παπά-Τυχώνα, για τον οποίον έγραψε και ολόκληρο βιβλίο! Αυτός όμως, παρά τα θαύματα που έκανε, όπως τον περιγράφει ο Παΐσιος, δεν είχε την τύχη –τα γρόσια προς τον Πασά Βαρθολομαίο, να αγιοποιηθεί! Χα!)


Σχολιάζοντας την εικόνα –φόντο, στη πρώτη σελίδα του λογαριασμού του χρήστη Ευάγγελος Κουτρουμπέλης, στο facebook:


Πόσους δράκους σκότωσε ο Άγιος Γεώργιος;


Τι συμβαίνει με τον κ. Πρωθυπουργό; (επιστολή που έλαβα σήμερα, «με το καλημέρα»)


ΣΗΜΕΡΑ (πολιτικός) ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...


Συνωστισμός (χωρίς σεξουαλική παρενόχληση –φαντάζομαι, των πίσω προς τους μπρος -στην ουρά), με τον κόσμο στη σειρά –ο ένας πίσω από τον άλλον… Σαν στραβοί οδηγούμενοι και οδηγώντας εαυτούς και αλλήλους στον Άδη… Για να προσκυνήσουν μια… «μη εικόνα» της Παναγίας!... Αφού από τα ανοίγματα του ασημένιου πουκαμίσου, δεν διακρίνονται πρόσωπα πάρα μόνο το ξύλο! Λέγεται δε, και «μικρή Τήνος, της Θράκης»! Όπως λέμε, …η μικρή της αδελφή!


Βουβή συνομιλία ιερέα, με την εικόνα του αγίου.


«Παναγία η Κεριώτισσα», ή …φωτιά στα μπατζάκια μας! (Γιατί η Γιούλη, έπρεπε να ανεβάσει ένα κεράκι;)


Κλέφτες και αμαρτωλοί...


Αγιογραφίες


Κάτι σαν διάλογος με υπονοούμενα, με τα χέρια των αγίων στις εικόνες… Έχουμε το «δάχτυλο» ευλογίας, όταν πρόκειται για άντρες αγίους, έχουμε και το… ρολό, προς απάντηση τους (βάλε το εκεί που ξέρεις), όταν είναι εικονογραφημένες οι άγιες γυναίκες! Τι να πεις!


Δάχτυλο, εξοχικό… Ευάερο και ευήλιο: Τώρα, και με κάθετη κατεύθυνση... («καρφωτό»)


Πάρτι ομοφυλόφιλων μεγαλοπαπάδων της ελληνορθοδοξίας; (προσοχή: ανάγνωση κειμένου αυστηρώς ακατάλληλη)


Θα μπορούσε να ήταν φωτο από ένα τέλειο πάρτι, αν κάποιος καρναβαλιστής της παρέας της τοπικής μητρόπολης, είχε την έμπνευση να μεταμφιεστεί και σε μούμια του Βησσαρίωνα!


Καλό ξημέρωμα! (φωτο: Η Παναγία του Ακάθιστου Ύμνου (1700). Έργο του Κρητικού αγιογράφου Στέφανου Τζαγκαρόλο. Φυλάσσεται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Κεφαλλονιάς. Οι μικρές παραστάσεις στην κορνίζα αναφέρονται στις 24 στάσεις του ύμνου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: