Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σόκιν ανέκδοτο: η… «πατσαβούρα»!

Από σεμνοτυφία, δεν έβαλα την ροζ εικόνα του ανέκδοτου, για να μην προκαλέσω…
https://www.facebook.com/1593810004223444/photos/a.1596221443982300.1073741830.1593810004223444/1611286425809135/?type=1&theater
Σόκιν ανέκδοτο: η… «πατσαβούρα»!
Ένα ζευγάρι, λιάζεται στην παραλία. 
Ξαφνικά περνά από μπροστά τους μια πολύ όμορφη κοπέλα. Ο σύζυγος για να σνομπάρει τη κυρία του -που είχε μερικά κιλά πάρα πάνω, είπε δυνατά: Αυτό είναι πράγμα ρε γυναίκα, εργαλείο ντελικάτο, και όχι το δικό σου το… πλυντήριο! 
Εκείνη δεν απάντησε. 
Σε λίγο πέρασε μια άλλη τέτοια κοπέλα, μετά και τρίτη κλπ, και ο κύριος το βιολί του για το… «πλυντήριο»! 
Το βραδυ που έπεσαν να κοιμηθούν, ο σύζυγος άρχισε τα τρυφερά με την σύζυγο! Εκείνη ενοχλημένη τον ρώτησε τι συμβαίνει. "Ε, δεν βλέπεις;", της απαντά αυτός. 
Εκείνη κοιτάζει χαμηλά, και του λέει: 
Βλέπω! Άλλα δεν θα βάλω ολόκληρο πλυντήριο για αυτό το πράμα! Πάρε την πατσαβούρα σου και πήγαινε να την πλύνεις στο χέρι! 
ΝΕΑ ΑΣΧΕΤΗ ΦΩΤΟ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: 
Εικονοστασι ΜΑΡΩ Κριτακη
ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΙΣΣΑΡΙΩΝΑ!!
 
Panagiotis Michalopoulos  
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ... 2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΙΟΣ !
Εικονοστασι ΜΑΡΩ Κριτακη
(25 Αυγούστου στις 6:07 μ.μ.)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ..

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΙ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ..
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1624113837859727&id=1593810004223444 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ευχές της Εκκλησίας είναι να λιώσει το πτώμα, να αποσυντεθεί εις τα εξ ών συνετέθη, ενώ τα αδιάλυτα πτώματα ενίοτε είναι "κακό σημάδι" κατάρας ή αφορισμού. Ανησυχία επικρατεί, στους συγγενείς, σε κάθε εκταφή οστών προσφιλούς τους προσώπου. που γίνεται υποχρεωτικά μετά από 4-5 χρόνια ενταφιασμού στα κοιμητήρια μεγάλων πόλεων, λόγω έλλειψης χώρου. Ανησυχία, μήπως ο προσφιλής νεκρός είναι άλιωτος, και αυτό συμβαίνει ενίοτε, για διάφορους λόγους π.χ. ασθένεια, λήψη κάποιων φαρμάκων, συντηρητικών ουσιών των τροφών που μεταφέρονται στο σώμα, ακατάλληλου pH και κορεσμένο έδαφος, αναερόβιες συνθήκες κ.λπ. Και οι Δήμοι στους οποίους ανήκουν τα κοιμητήρια, σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουν εντολές η ταφή να γίνεται ρηχά, να μην σκεπάζεται ο τάφος με μάρμαρο αλλά το νερό της βροχής να περνάει στο έδαφος. Μέριμνα όλων να λιώσει το πτώμα! Και ανησυχία μήπως δεν λιώσει.

Μόνο οι σύγχρονοι θρησκευόμενοι λειψανολάτρες και μουμιολάτρες ούτε λίγο ούτε πολύ εύχονται (ή και κάνουν το παν) να μείνουν "άφθαρτα" τα πτώματα των γεροντάδων τους, διότι ... θεωρούν ότι τα "άφθαρτα" σώματα νεκρών (μουμιοποιημένα, δήθεν μουμιοποιημένα κ.λπ.) είναι σημεία αγιότητος! Πόθεν προκύπτει; Ποιος το πρωτοάρχισε; Δηλαδή τους κλέφτες ... χελιών που τους καταράστηκε ο πατριάρχης και τα σώματά τους έμειναν αδιάλυτα μετά θάνατον, θα πρέπει να τους θεωρούμε αγίους!

Στο παρακάτω λινκ, υπάρχει μια σχετική αναφορά:

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/5671/2010-03-23.html

Διαβάζουμε: " Πατριαρχικοί αφορισμοί για τα χέλια!

Οι εγκαταστάσεις όπου ψαρεύονται τα χέλια, και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αρκετές φορές αποτέλεσαν στόχο κακόβουλων ανθρώπων που θέλησαν να προξενήσουν ζημιές σε αυτές, είτε καταστρέφοντας τες, είτε κλέβοντας τα χέλια που είχαν αλιευθεί.
Έχει πολύ μεγάλη ιστορική αξία μία επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία (τέλη του 19ου αι.) προς τον επίσκοπο Βόνιτσας, με αντικείμενο τον... αφορισμό όσων καταστρέφουν τα βιβάρια ή τα κλέβουν. Γράφει συγκεκριμένα:

«...ει δε και φανώσιν ενάντια αυτού (σ.σ. του Μοναστηρίου) και φανερώς ή κρυφίως κινηθώσι και θελήσωσι βλάβην προξενήσαι αυτώ και δούναι τέλος ει το αποσπάσαι τα βιβάρια εξ αυτού, έχει αυτούς αφωρισμένους η μετριότης ημών και κατηραμένους και ασυγχωρήτους και μετά τον αυτών θάνατον ασυγχωρήτους και ΑΔΙΑΛΥΤΟΥΣ »!

Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά, φίλτατε!