Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αγαπητή κ. Τσολάκογλου, βλέποντας τη φωτογραφία στο προφίλ σας, από το γάμο σας υποθέτω, αναρωτιέμαι αν αυτό το φόρεμα σας είναι νυφικό, αν με αυτό πήγατε στην εκκλησία, στον παπά και σας ευλόγησε, με αυτό που μοιάζει με... κομπινεζόν! Αλλά και το πιπίνι δίπλα σας, είναι… κόλαση! Πώς;

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Ω, ρε πούστη! Και τι δεν της έχουν κρεμάσει, της αγίας Παρασκευής! Καραγκιόζη μπερντέ, την έκαναν την εικόνα της! Πού να την ασπαστεί κανείς, ρε γαμωτο;


Panagiotis Michalopoulos
Ω, ρε πούστη!
Και τι δεν της έχουν κρεμάσει, της αγίας Παρασκευής!
Καραγκιόζη μπερντέ, την έκαναν την εικόνα της!
Πού να την ασπαστεί κανείς, ρε γαμώτο;
Andreas Diamantides

Τούς άλλους τους λέμε ειδωλολάτρες.
Σοφία Κατωμέρη

Στην Αγια ειρηνη την χρυσοβαλαντω καλουν χρυσοχοους και παιρνουν προσφορες γιατι τα υπογεια ειναι γεματα σεντουκια απο τα κοροιδα.
Cleo Tsolakoglou-williams 

Κύριε Μιχαλόπουλε ! 
η διαφορετικότητα των γνωμεων σας, ειναι σεβαστή, αλλα γιατι χρεισιμοποιητε ύβρεις, και βωμολοχίες;
Panagiotis Michalopoulos

Ποιον έβρισα; Αν μιλάμε λαϊκά, το κάνουμε για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενα! Το ίδιο έκανε και ο Κύριος, όταν απευθυνόταν στους γραμματείς και στους φαρισαίους, και όχι μόνο! Όσο δε για τους πούστηδες, έχουμε σχετικές αναφορές από τον ίδιο τον απόστολο Παύλο!
Cleo Tsolakoglou-williams

Απλά, εξέφρασα μια παρατηρήση, τα λεγόμενα σας ισως να γίνωτανε περισσότερο σεβαστά, εαν ηταν διατυπωμένα, με έναν πιο λόγιο τροπο!
Panagiotis Michalopoulos

Διαβάζω στο μπλογκ «Χιουμοριστικά»:
Το σατιρίζειν είναι όντως ψυχαγωγικό, προκαλεί ευθυμία, ραπίζει τη σκληρότητα της ψυχής, αναδεικνύει τα κακώς κείμενα με πρόθεση να απαλειφθούν αυτά. Γνωρίζουμε, ιστορικά, ότι είναι ένα όπλο του πολίτη απέναντι
στην αυθαιρεσία των εξουσιών και στην αχαλιναγώτητη παραφροσύνη της. Η σάτιρα είναι μια λαϊκή επαναστατική πράξη, η μόνη ίσως δυνατή όταν η σοβαρότητα έχει εκλείψει από τις κοινωνίες, ή όταν επικρατούν σοβαροφανείς τινές, που, όμως, είναι θλιβερά καθεστωτικοί.
Cleo Tsolakoglou-williams

Απλά εξέφρασα, άλλο το humor και άλλο η βωμολοχία, τουλάχιστον για εμένα !
Panagiotis Michalopoulos

Η σάτιρα, έχει τον δικό της κώδικα! Χρησιμοποιεί λέξεις, όχι για να προβάλει το άσεμνο αλλά για να το ελέγξει. Εσείς, μένετε στις λέξεις και δεν βλέπετε την πραγματική βωμολοχία, την ασέβεια π.χ. στο να μετατρέπονται οι εικόνες σε λατέρνες, σε βιτρίνες κοσμημάτων, σε επίδειξη από λογίς – λογίς κοσμήματα και χαϊμαλιά που πολλές φορές σκεπάζουν όλη την εικόνα, όπως π.χ. στην περίπτωση της «θαυματουργής» -παπικής- «Μεγαλόχαρης» στην Τήνο!
Η σάτιρα, δεν έχει όρια και φραγμούς λεκτικούς όταν η οργή ξεχειλίζει και το σκάνδαλο πρέπει να μαστιγωθεί τόσο, όσο πρέπει!
Ακόμα και ο Κύριος χρησιμοποίησε μαστίγιο! Και εκείνος χρησιμοποίησε βαρύ λεξιλόγιο όταν έπρεπε! Αποκάλεσε διάβολο, ένα μαθητή του. Χαρακτήρισε δε τάφους γεμάτους σκουλήκια, και έχιδνες, τους γραμματείς και τους φαρισαίους.
Λέξεις λοιπόν και φράσεις σημερινές όπως «αυτά είναι μαλακίες», «όχι ρε πούστη», «όχι ρε γαμώτο», όταν χρησιμοποιούνται σε έκφραση ιερής αγανάκτησης και οργής, δεν είναι κατακριτέες φράσεις.
Περίεργες ωστόσο ακούγονται κάποιες φράσεις του ευαγγελίου και της θ. λειτουργίας, όταν λένε πχ ότι ο Ιησούς έκλασε, ότι ο Ιησούς θεράπευε την μαλακία, ότι στον παράδεισο δεν γαμάνε ούτε γαμιούνται, όταν ο απόστολος Παύλος μιλάει για αρσενοκοίτες, για πόρνους, μοιχούς και μαλακούς, κλπ!
Αυτά, δεν σας σκανδαλίζουν;

Panagiotis Michalopoulos

Αγαπητή κ. Τσολάκογλου, βλέποντας τη φωτογραφία στο προφίλ σας, από το γάμο σας υποθέτω, αναρωτιέμαι αν αυτό το φόρεμα σας είναι νυφικό, αν με αυτό πήγατε στην εκκλησία, στον παπά και σας ευλόγησε, με αυτό που μοιάζει με... κομπινεζόν! Αλλά και το πιπίνι δίπλα σας, είναι… κόλαση! Πώς;
Φωτογραφία -προφίλ, της Cleo Tsolakoglou-williams.
Alabai Dogstyle
σεβασμος στα πιστευω των αλλων παιδια, ειτε πιστευουμε ειτε οχι ,ειτε στο χριστο ειτε στο βουδα ειτε πουθενα,ο σεβασμος δειχνει το πνευμα και τον πολιτισμο μας
Panagiotis Michalopoulos
Τι λέτε κύριε! Στα πρόσωπα μόνο, οφείλουμε σεβασμό, και όχι στις όποιες ιδέες τους! Την κυρία ιατρό πχ την σεβόμαστε σαν πρόσωπο σαν επιστήμονα -ιατρό, σαν φίλη μας στο facebook, αλλά δεν μπορούμε να σεβόμαστε την συμπεριφορά της στον πιο πάνω διάλογο μας, την συμπεριφορά της σαν χαμηλοβλεπούσα θρήσκα γυναικούλα, σαν την μαντάμ που ανέχεται να βεβηλώνονται οι εικόνες με όλα αυτά τα τάματα –χαϊμαλιά, ενώ παράλληλα έρχεται από το Λος Άντζελες για να μας μαλώσει που λέμε τάχα κακά λόγια διαμαρτυρόμενοι για πολύ μεγαλύτερα κακά!
Δεν μπορείς λοιπόν να σέβεσαι πχ τις απόψεις των εμπόρων της θρησκείας, ή των παιδεραστών, ή των φασιστών, ή των τρομοκρατών, κλπ.
Καταλάβατε κύριε;
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/923961164333230

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτή είναι η αξιότιμη φίλη μου στο facebook, κ. Cleo Tsolakoglou-williams:
Medical Doctor στην εταιρεία Asclepion Family Medical Group Incorporated
Σπούδασε Ιατρική στο University of Salamanca, Spain; Barnes Hospital, Washington University, and USC
Τόπος διαμονής: Πασαντίνα
Τόπος καταγωγής: Néa Orestiás, Evros, Greece •
Έζησε σε Ávila, Castilla y León, Spain
Παντρεμένη από 1 Ιουλίου 1990