Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Θαύμα – θαύμα: Η Πελαγία γιόρταζε χθες, αλλά… την παπική εικόνα της Παναγίας έβγαλαν στους δρόμους -παγανιά, στην Τήνο! Χα!

Ο χρήστης Orthodoxia Info, κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. 
2 ώρες πριν
 Θαύμα – θαύμα: 
Η Πελαγία γιόρταζε χθες, αλλά… την παπική εικόνα της Παναγίας έβγαλαν στους δρόμους -παγανιά, στην Τήνο! 
Χα!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κείμενο, από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου
Τήνος: Λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης στην μνήμη της Αγίας Πελαγίας
Στον Ναό της Αγίας Πελαγίας, στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου συνιερούργησαν χθες ο Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β”, συμπαραστατούμενοι από Ιερείς της Τήνου και εξ άλλων εκκλησιαστικών Επαρχιών.

Ενωρίτερα πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή της αγίας Εικόνος, από τον Ναό της Μεγαλόχαρης, την οποίαν παρηκολούθησαν χιλιάδες πιστών, με επικεφαλής τους Αρχιερείς και τον ιερό Κλήρο, τον χορό των Ιεροψαλτών, τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Τήνου, Δημοτικούς Συμβούλους, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τον Γ. Γραμματέα και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, την Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής.

Ω, ρε πούστη, μπιχλιμπίδια! 
Ούτε η βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου Λαλαούνη, να ήταν!

Μετά ταύτα η αγία Εικόνα φερομένη επί των ώμων των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και των προσκυνητών, επανήλθε και ενεθρονίσθη, δια χειρών του Σεβ. κ. Χαρίτωνος στον Πανίερο Ναό της.

https://www.facebook.com/orthodoxiainfo/posts/806830882757262

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 

Γιορτάζει σήμερα! (Επίκαιρη ερώτηση: Εκεί στα παπικά, της Τήνου τα μέρη… Αυτήν την εικόνα βρήκε; Αυτήν με το γαμημένο το περιστέρι μόνο του… Ή την άλλη, αυτήν με τον άγγελο να κρατάει και τον κρίνο του γκαστρώματος;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: