Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς): Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας από το 1998. Στις 31 Μαΐου 2015, χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεφαλληνίας. Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα (ώρα 03:00 περίπου), σε ηλικία 64 ετών!!!..

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Έτσι θα τον θάψουν;

Διαβάζω: 
«Θρήνος και λυγμοί κατά την πορεία του σκηνώματος του μακαριστού μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου προς τον μητροπολιτικό ναό του Αργοστολίου.» 
Σχολιάζω: 
Αν είναι μακαριστός, ζηλευτός για εκεί που πήγε, στον παράδεισο δηλαδη, τότε προς τι ο θρήνος; Αυτή η θρηνωδία δεν δικαιολογείται χριστιανικά… Εκτός κι αν ο μακαρίτης –και όχι μακαριστός, έχει κολαστεί, έχει χαθεί για πάντα για το θεό και την Εκκλησία!
 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων Καλαφατάκης: Πάει κι αυτός!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία κακία:
Πρώτα απο όλα Αιωνία η Μνήμη του
Θα γίνω κακός αλλά αληθινά χθές σκέφτηκα τι κάνει ώρες ώρες ο Θεός..
Θα θυμάσαι τα γεγονότα με τον Μακαριστό Λευκάδος Νικηφόρο και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ,τότε που δεύτερος πίεζε να παραιτηθεί ο πρώτος.
Πέθαναν μεν την ίδια μέρα αλλά ο αρχιεπίσκοπος πρώτος..
Τώρα ο μακαριστός Γεράσιμος όντας πριν πρωτοσύγγελος επιθυμούσε διακαώς την θέση του Μακαριστού Σπυρίδωνα...
Την πήρε βέβαια αλλά δεν πρόλαβε -κυριολεκτικά-να καθίσει...
Μεγάλη αμαρτία μου αυτά που λέω ,Μακαρία και Αιώνια η μνήμη τους ,αλλά χθες ακούγοντας την είδηση έκανα αυτόν τον συνειρμό..
Ο Θεός ας μας συγχωρέσει όλους μας...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Φαίνεστε άνθρωπος με ειλικρινές ενδιαφέρον για την Εκκλησία μας... Άνθρωπος που την πονάει και που θλίβεται για την κατάντια της, για την αρχομανία, την επιδειξιμανία, την δεσποτοκρατία της.
Δεν είναι λοιπόν κακία, το να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τα σχέδια του θεού!
Σε μια τέτοια εκκλησία γεμάτη θαυματουργές εικόνες, θαυματουργά κομποσκοίνια, θαυματουργά λείψανα και τίμια ξύλα που σε κάνουν άτρωτο… Με αγίους δρακοκτόνους και άλλα παραμύθια… Γιατί να μη πιστέψουμε και κάτι αληθινό -όπως αυτό που λέτε εσείς τώρα… Ότι δηλαδη, ναι, κάποτε επεμβαίνει και ο θεός στα εκκλησιαστικά πράγματα, και κυνηγάει με εκείνο το φραγγέλιο και κάποιους σύγχρονους εμπόρους, όπως αυτούς με τις μίτρες και τους θρόνους, και τους εκθρονίζει, και βάζει μια τάξη στον οίκο του!

Ανώνυμος είπε...

Και μια άλλη αμαρτία -απορία-κακία(με βάση αυτά που μου απαντήσατε)
Έχει καταντήσει τραγικό έως γελοίο να το πω αυτό με τον Μακαριστό όσιο Παίσιο τον Ιωσήφ των Βατοπαιδινό κλπ :
Κάθε λίγο και λιγάκι φανερώνονται νέες "προορήσεις" και
"προφητείες" είχε πει για αυτό που έγινε αυτό ,το άλλο το δείνα...Μια καινούργια προόρηση-προφητεία...
Η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος γιατί δεν σταματά αυτό το κακό.
Έλεος πλέον κάποιος απο του Ιεράρχες πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα...
άγιος ήταν μοναχός όχι μέντιουμ...
Αυτά τα πράγματα είναι τελείως ξένα με την Εκκλησία του Ιησού Χριστού.
Εκτός εαν 'ολα αυτά καθοδηγούνται με σκοπό απο την διοικούσα Εκκλησία..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Φαίνεται ότι είστε και πολύ ρομαντικός, φίλτατε! Χα!
Ποια Εκκλησία, ποιος ιεράρχης; Χα!
Τα σκατά;
Και βέβαια "όλα αυτά καθοδηγούνται με σκοπό, από την διοικούσα Εκκλησία"... Από αυτήν την μαφία! ΣΚΟΠΟΣ:
1. Να αγιοποιηθεί ένα χουντόμουτρο, ο Παΐσιος, με βάση όλα αυτά τα γελοία που προπαγάνδιζαν σαν τάχα θαυμαστά σχετικά με αυτόν… Και τα κατάφεραν! Και
2. Να αγιοποιηθεί τώρα και ο άλλος, αυτός ο Ιωσήφ (που καταγγέλλεται και ως πορνόγερος), αυτός ο γέροντας της διαβόητης μονής του Βατοπαιδίου, που ως γνωστόν πέθανε πρόσφατα!
Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Και… ο «Αλ Καπόνε» (έτσι υπέγραφε προχθές, στο τελευταίο απειλητικό του μήνυμα) αυτός ο τύπος που με απειλεί από το Σικάγο, μοιάζει σαν να είναι ένας απλός πρόσκοπος μπροστά τους! Χα!

Ανώνυμος είπε...

O Φθιώτιδος και ο Τελέβαντος έχουν διαφορετική άποψη για τον Μακαριστό....

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2015/06/blog-post_538.html
Μήπως τελικά πρέπει να Αγιοποιηθεί;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ, τι να σας πω;
Αν πράγματι συμφωνούν αυτοί οι δυο, ο Φθιώτιδος και ο Τελέβαντος, όπως λέτε, ότι τελικά πρέπει να αγιοποιηθεί και αυτός, ο μητροπολίτης που πέθανε χτες, ο Άγιος Μεμάς –ας τον πούμε…
Εγώ σαν τρίτος, δεν θα προβάλω καμία άρνηση! Πάω πάσο! Χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός
(26 αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/KALOGEROS-IOSIF-VATOPAIDINOS

P. MICHALOPOULOS είπε...

γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης (22 Aναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/%CE%99%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82%20%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω: «Έπειτα από καιρό μας εφέρανε άλλον παπαγάλο, αυτόν που έχομε τώρα. … Είναι εγωιστής, όμως, και θέλει να τον προσέχεις, να του μιλάεις με γλυκύτητα, να μην τον περιφρονείς.» (γέροντας Πορφύριος, ο Μαλακασιανός)
Σχολιάζω:
Καλοπερνούσε ο παπούλης εκεί στο εξοχικό του, στο κτήμα στη Μαλακάσα Αττικής! Είχε την άνεση να βλέπει τη φύση, την ανατολή του ηλίου από τη θάλασσα… Μάσες, ξάπλες, κλπ!
Ουρά, οι οπαδοί που τον επισκέπτονταν, φέρνοντας μαζί τους και το κάτι τις, για να μη φάνε πόρτα από τη μέγαιρα την αδελφή του που διαφέντευε στο κτήμα!
Είχε και τον παπαγάλο του… Βρήκε και εκείνες τις θαμμένες λίρες ο γνήσιος αυτός Σαμάνος της φυλής μας, και έφτιαξε και εκείνο το τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα (ο… καυσοκαλυβίτης! Χα!) αυτό το μεγαθήριο, στο κτήμα του στη Μαλακάσα! Ξανά, Χα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1519135928338178&set=a.1393058857612553.1073741829.100007253557640&type=1&theater

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μετά το παντεσπάνι (της αγιοποίησης του σκελετού του/της Εφραίμ στη νέα Μάκρη), μετά την κρέμα σοκολάτα που περιχύθηκε από πάνω (με την αγιοποίηση του μάγου της Μαλακάσας), ήρθε τώρα και το κερασάκι από πάνω (με την αγιοποίηση του σκατο-κωλόγερου Παΐσιου), …και έτοιμη η τούρτα για να φάνε και να γλυκαθούν οι Έλληνες της οικονομικής κρίσης! Χα!
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_529.html