Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Φίλης: Ειδωλολατρία η μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στα νοσοκομεία (Video)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
11.5.2015 
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Φίλης: Ειδωλολατρία η μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στα νοσοκομεία (Video)
Για αναχρονισμό και τακτική ειδωλολατρίας μίλησε ο Νίκος Φίλης στο Mega, με αφορμή τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.
Σχολιάζοντας τη μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας  στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ο Νίκος Φίλης είπε πως πρόκειται για εμπόριο λειψάνων ενώ επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας:
«Η Αγία Βαρβάρα  -βοήθειά μας- δεν έχει ανάγκη τον κύριο Καμμένο για να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους. Αυτό είναι συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό».
«Να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών», είπε ο Κώστας Καραγκούνης της Νέας Δημοκρατίας. «Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα», απάντησε ο Νίκος Φίλης.
Και συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα», κατέληξε.


http://www.topontiki.gr/article/128322/filis-eidololatria-i-metafora-ton-leipsanon-tis-ag-varvaras-sta-nosokomeia-video

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί», αλλά… (Ξεβρακώνονται οι ταλιμπάν μητροπολίτες μας, με αφορμή το παπικής προέλευσης κόκκαλο που μας έφεραν –σε κουτί, για 15θημερη προσκύνηση.)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Νίκος Φίλης μιλάει σωστά, εκφράζει τον γνήσιο Χριστιανισμό, διατυπώνει απόψεις θεολογικότερα, σωστότερα, ευσεβέστερα και ευλαβικότερα από πολλούς δήθεν ευσεβείς, στην πραγματικότητα "θρησκόληπτους" και ακατήχητους! Συγχαρητήρια!

Επισκέπτης.

P. MICHALOPOULOS είπε...

NAI
Συγχαρητήρια!

P. MICHALOPOULOS είπε...


ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παρουσία αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην τελετή υποδοχής του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας

Στην επίσημη υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου, παρέστη την Κυριακή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προερχόμενο από την Βενετία της Ιταλίας, όπου και φυλάσσεται από το έτος 1003, θα παραμείνει στο Προσκύνημα έως την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Στην τελετή παρέστη το σύνολο των Αξιωματικών Πυροβολικού που υπηρετούν σε μονάδες στο λεκανοπέδιο Αττικής, τιμώντας με την παρουσία τους την προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού.
kathimerini.gr