Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης: Θα τον γράψει η ιστορία ως την σκατόφατσα εκείνη που φιλούσε παπικούς κώλους για να του δανείζουν κάθε φορά και από ένα κοκαλάκι, ιερό λείψανο τάχα, αμφιβόλου προέλευσης και γνησιότητας! Και ο κόσμος θα λέει για αυτόν: «σκατά στον τάφο, του παλιο-πούστη!


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης: 
Θα τον γράψει η ιστορία ως την σκατόφατσα εκείνη που φιλούσε παπικούς κώλους για να του δανείζουν κάθε φορά και από ένα κοκαλάκι, ιερό λείψανο τάχα, αμφιβόλου προέλευσης και γνησιότητας! 
Και ο κόσμος θα λέει για αυτόν: «σκατά στον τάφο, του παλιο-πούστη!
 
Σε δηλώσεις του αφού προσκύνησε τα ιερά λείψανα στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας ανέφερε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει προσωπικά αυτά που λέγονται από επίσημους και μη, καθώς «γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία».
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε λόγο, όχι λόγια
Με τη φράση «αυτή την εποχή χρειαζόμαστε λόγο και όχι λόγια» τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με αφορμή το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο εκτίθεται σε προσκύνημα από την περασμένη Κυριακή.
Σε δηλώσεις του αφού προσκύνησε τα ιερά λείψανα στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας, συνοδευόμενος από μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ανέφερε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει προσωπικά αυτά που λέγονται από επίσημους και μη, καθώς «γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία».
Σημείωσε ωστόσο ότι οι επικρίσεις που ακούγονται προέρχονται κυρίως από «ανθρώπους των λόγων» για να προσθέσει ότι «τα λόγια μας έχουν κουράσει». «Τα λόγια έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση που είναι, γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια», παρατήρησε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα, πρότυπα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους».
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τα περί διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που θέλει πολλή συζήτηση και συμπλήρωσε πως «αυτοί που σκεφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».
http://www.naftemporiki.gr/story/952414/ieronumos-xreiazomaste-logo-oxi-logia


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

Νέα εκκλησιαστική σελίδα, με το ίδιο (της σκουράδας) χρώμα!!

Κάτι παρόμοιο συνέβη και τώρα με τον Ιερώνυμο, ο οποίος επισκέφτηκε την Λεόντειο σχολή (των παπικών) στην οποία ήταν παλιά καθηγητής και συμμετείχε σε παπική λειτουργία εκεί, παίρνοντας έτσι σαν φιλοπαπικός το χρίσμα για την αναρρίχησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει στενούς δεσμούς με τον οικουμενιστή Βαρθολομαίο ο οποίος έπαιξε παρασκηνιακά ένα πολύ σκληρό παιχνίδι υπερ αυτού, για να γίνει ο Θηβών αρχιεπίσκοπος!
http://ieronymosb.blogspot.gr/2008/07/blog-post_1394.html 

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Κόκαλα (αμφιβόλου γνησιότητος) προελεύσεως (εκ του παμπόνηρου) Βατικανού

http://ieronymosb.blogspot.gr/2008/09/blog-post.html
ΣΧΟΛΙΑ:
Aggeliki Niti
Σίγουρα η θρησκεία και το θρησκευτικό συναίσθημα δεν καθορίζεται από τους εκάστοτε αρχιερείς και φαρισαίους!!! (Βέβαια και εδώ υπάρχουν οι εξαιρέσεις.. ).
Δεν θα πρέπει όμως να τα μπερδεύουμε σε καμία περίπτωση!!!!

Panagiotis Michalopoulos

Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση αγαπητή Αγγελική στο παπαδαριό, εφ όσον αυτό σήμερα δεν συγκροτεί ποιμένες της Εκκλησίας του Χριστού αλλά έμμισθους, αλλά τεμπελχανάδες υπάλληλους, αλλά διεφθαρμένους επαγγελματίες…
Και, δημόσιους υπάλληλους, και, με τα τυχερά τους…
Με δυο κατηγορίες από αυτούς: 

1. την άρχουσα τάξη των 80 χρυσοστόλιστων μητροπολιτών, και...
2. τις χιλιάδες απλούς ιερείς που είναι και τα χανουμάκια των πρώτων.
Διαπλεκόμενοι δε όλοι τους, με τα σάπια αφεντικά τους, -με το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.
Panagiotis Michalopoulos

Είναι όλοι αυτοί, -η κακιά φάρα να πούμε, είναι αυτή που καθορίζει τη σημερινή θρησκεία, είναι αυτή που ελέγχει και κατευθύνει, και, το θρησκευτικό συναίσθημα!
Είναι λοιπόν –όπως βλέπεις αγαπητή Αγγελική, αλληλένδετα όλα αυτά!
Τυφλοί (ποιμένες), οδηγούν τυφλούς (το ποίμνιο), όπως είπε ο Κύριος, ...και όλοι μαζί πάνε κατά το γκρεμό!

Μαργαρίτα Ιωαννίδου
 Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑTI TO ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ !!!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ !!!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos

Ναι πράγματι, η πίστη είναι κάτι το πολύ προσωπικό, αγαπητή Μαργαρίτα!
Και σαν ορθόδοξοι, δεν θέλουμε κάποιοι- αυτήν την πίστη μας, να μας την βγάζουν στο πεζοδρόμιο με περιφορές κάποιου οστού προερχόμενου μάλιστα από παπικό –αιρετικό ναό… Και να το περιφέρουν σαν λείψανο της αγίας Βαρβάρας τάχα, και με στρατιωτικές τιμές αρχηγού κράτους, σε μια φιέστα στην οποία είναι πρωταγωνιστής ένας δήθεν ορθόδοξος, ένας ψηφοθήρας ορθόδοξων, ο δεξιός στην αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Πάνος Καμμένος!
Όσοι λοιπόν βλέπουμε σε αυτό το πανηγύρι τσαντιριού, το αγκάλιασμα κράτους και επίσημης εκκλησίας, όσοι βλέπουμε την γελοιοποίηση της θρησκείας και του θρησκευτικού συναισθήματος, διαμαρτυρόμαστε έντονα!
Και η πίστη αγαπητή Μαργαρίτα, η αληθινή θρησκεία, δεν έχει καμιά σχέση με τους χρυσοστόλιστους δεσποτάδες, με τα αμφιβόλου προέλευσης και γνησιότητας οστά που ο φιλοπαπικός Ιερώνυμος μας φέρνει τακτικά… Δεν έχει να κάνει ούτε και με ιερές παντόφλες που μας φέρνουν να προσκυνήσουμε, και άλλα πολλά τέτοια!
Άντε, καληνύχτα Μαργαρίτα!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=436382009855157&id=100004500858346

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Kostas Kapa
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Η ΑΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ!! 
Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΛΟΓΗ! 
ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Panagiotis Michalopoulos

Αληθώς Ανέστη, φίλε Κώστα!
Να απαντήσω στο σχόλιο σου και να πω ότι δεν χρειάζεται ο θρησκευτικός τουρισμός για να καλλιεργήσουμε το θρησκευτικό μας συναίσθημα, δεν χρειάζεται να γίνουμε Ιντιάνα Τζόουνς αναζητώντας στα πέρατα της γης (βηθλεέμ, Βατικανό, κλπ) κάποιο θαύμα, τη χαμένη κιβωτό, τη χαμένη πίστη μας!
Καραβάνια σου λέει, από πιστούς που έρχονται με όλα τα μέσα από όλη την Ελλάδα, φτάνουν στο Αιγάλεω για να προσκυνήσουν έναν μικρό τεμάχιο οστού, της αγίας τάχα!
Να σημειώσουμε δε, ότι ο συγκεκριμένος ναός είχε από καιρό πάρει και φυλάει εκεί κι άλλο τέτοιο οστό (μικρότερο) της αγίας Βαρβάρας εγγυημένο για την τάχα γνησιότητα του από τον προηγούμενο πάπα. Τώρα, με το μεγαλύτερο κομμάτι που ήρθε, αναμενόμενο θα είναι και κάπως μεγαλύτερο! Βέβαια στην αρχή διαφήμιζαν ότι θα έρθει το σκήνωμα, δηλαδη το άφθαρτο σώμα της άγιας (θαύμα –θαύμα!), οι αγύρτες, και στο τέλος είδαμε ένα κουτί που έχει λέει μέσα κάποιο οστό!
Όπως διαβάζω, πολλά άλλα οστά της αγίας είναι διάσπαρτα σε διάφορα μέρη, η δε κάρα (το κρανίο) στο Βατικανό και αυτό!
Έλεγα λοιπόν αδελφέ στην αρχή, ότι δεν χρειάζεται να ταξιδεύουμε, να τρέχουμε και να κυνηγάμε κόκκαλα εδώ και εκεί! Αν κάποιος θέλει να ζητήσει την μεσιτεία της αγίας σε κάποιο αίτημα του, μπορεί να το κάνει με την προσευχή του, όπου κι αν βρίσκεται! Αν θέλει δε, ας βοηθηθεί στην προσευχή του και από κάποια εικόνα της αγίας στο σπίτι του ή στην εκκλησία. Και ο θεός, μέσω της αγίας θα τον βομβίσει! Τόσο απλό!
Η προσκύνηση όμως ενός αντικείμενου, όσο ιερό κι αν θεωρείται αυτό, με την πεποίθηση ότι αυτό έχει την δύναμη να θαυματουργήσει και όχι ο θεός μέσα από αυτό, είναι ειδωλολατρία!
Και μάλιστα έτσι ανέμελα, ακόμα και αν έχει την υποψία ότι αυτό που είναι μέσα στο παπικό κουτί μπορεί και να μην είναι κάτι το γνήσιο… Και με την θεωρία μάλιστα -τη δική σας, ότι ο θεός θα θαυματουργήσει στον πιστό μέσα από αυτό, ότι κι αν είναι… Ακόμα και… σκατά!
Έλεος, ρε φίλε!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=774505035997712&set=a.345822158866004.78459.100003146685759&type=1&permPage=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: