Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Δεν παραδεχόταν την ύπαρξη «προαδαμιαίων ανθρώπων» ο μακαρίτης θεολόγος Νίκος Σωτηρόπουλος, για να μη ταυτιστεί με τους άθεους στο θέμα της εξέλιξης! (ηχητικό)


2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι διάφοροι άθεοι υλιστές. Μας ενδιαφέρει τι λέγει η Εκκλησία, δια των αγίων της (Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης, Ι. Χρυσόστομος, Μάξιμος Ομολογητής, Ι. Δαμασκηνός, Σεραφείμ του Σάρωφ, κ.ά.).

Αυτοί λοιπόν ομιλούν, λέγουν και καταγράφουν, ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξελίξεως (Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος Νύσσης).

Ο Γρηγόριος Θεολόγος αποκαλεί τον άνθρωπο: "ζώον θεούμενον".

Ο Ι. Χρυσόστομος λέγει, ότι : "άνθρωπος δεν είναι ένας που έχει χέρια και πόδια, αλλά αυτός που έχει μέσα του το άγιο Πνεύμα".

Ο Μάξιμος Ομολογητής προχωρεί ακόμη παρακάτω και λέγει: "ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα, γιατί αν δεν προερχόταν από τα ζώα δεν θα μπορούσε να γίνει μεσίτης μεταξύ Θεού και κόσμου και έτσι δεν θα μπορούσε να συμβάλει στη σωτηρία του κόσμου"!

Επιπλέον, η σύγχρονη επιστήμη δεν παραδέχεται, ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο, αλλά ούτε και ο Δαρβίνος το υποστήριξε ποτέ.

Αυτά γνωρίζουμε εμείς τώρα. Ασφαλώς θα μάθει και ο μακαριστός Σωτηρόπουλος εκεί που βρίσκεται, γιατί εκεί που βρίσκεται μαθαίνει κανείς "πάσαν την αλήθειαν".

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ασφαλώς θα μάθει και ο μακαριστός Σωτηρόπουλος εκεί που βρίσκεται, γιατί εκεί που βρίσκεται μαθαίνει κανείς "πάσαν την αλήθειαν".