Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Με τη νέα («αριστερή» τάχα) κυβέρνηση (τι άλλαξε ρε πούστη;) θα έχουμε και νέο σόου -μετά την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους στο «άγιο φως»… Τώρα το νέο καρναβαλικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει υποδοχή λειψάνου από το Βατικανό (με έξοδα του κράτους, ρε μαλάκα!), με φιέστα που θυμίζει βαριετέ και τσίρκο Μεντράνο! (Γαμώτο! Στο χοντρό βρακί του μέσα, σε έχει ο Καμμένος, καημένε Τσίπρα!)

Όπως μαθαίνω 
από το «orthodoxia.info»…
1. «Σε ειδική τελετή στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία την Κυριακή το πρωί, θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, το ιερό λείψανο το Αγίας Βαρβάρας.» (σ.σ. οι δήθεν ορθόδοξοι δικοί μας, θα μπουν σε αιρετικό ναό οι μαγαρισμένοι, και θα παραλάβουν, θα δανειστούν ένα από τα συντηρημένα πτώματα του παπισμού, λείψανο τάχα της αγίας Βαρβάρας!)
2. «Το ιερό λείψανο που θα μεταφέρουν από την Βενετία στην Αθήνα ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται ένοπλο άγημα αλλά και αντιπροσωπεία του Πυροβολικού του οποίου η Αγία θεωρείται Προστάτιδα.» (σ.σ. το βαρύ πεπόνι, ο Καμμένος, δεν θα είναι στην υποδοχή;)
3. «Στην συνέχεια το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Αιγάλεω, όπου στην συμβολή της Ιεράς Οδού με την Ελευθερίου Βενιζέλου, ο μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ο Κλήρος και ο λαός θα υποδεχθούν την Αγία.» (σ.σ. «αφήστε τους νεκρούς να θάβουν τους νεκρούς τους», και το μουμιο-παπαδαριό μας -το χρυσοστόλιστο, να υποδέχεται -σαν σε σκυταλοδρομία, τις μούμιες του Βατικανού!)
4. «Ενδεικτικό της σπουδαιότητας του γεγονότος είναι το ότι κατά τη διάρκεια της λιτανείας από το σημείο της υποδοχής έως και τον ναό όπου θα φιλοξενηθεί, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου.» (σ.σ. το καρναβάλι της Βενετίας!)
5. «Τέσσερις επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κρατούν τις κορδέλες περιμετρικά του κιλλίβαντα…» (σ.σ. οι οποίοι επίσκοποι θα φορούν εκείνο το μοβ φόρεμα με την μακριά ουρά, την οποίαν θα τους την κρατούν οι νεαροί διάκοι τους! Σαν τη μακριά γαϊδούρα θα μοιάζει το θέαμα!)
6. «…ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής αξιωματικοί του Πυροβολικού θα συνοδεύουν το ιερό σκήνωμα της Προστάτιδας Αγίας τους.» (σ.σ. Α, ρε «αριστερέ» Τσίπρα! Στο χοντρό βρακί του μέσα, σε έχει ο Καμμένος!)


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Μετά από τις παντόφλες του αγίου Παϊσίου, πλαστικές μεν αλλά ορθόδοξες, νέα ξευτίλα: Έρχεται τσιφ στον Πειραιά, αποστολή από τους παπικούς -από το Βατικανό, το λείψανο λέει, της αγίας Βαρβάρας (ρε, μήπως είναι η πάπισσα Ιωάννα), …γκαστρωμένης! (φωτο)… Μετά λέει, από παραγγελία της «Αποστολικής Διακονίας»… Η οποία σε παλαιότερο αντιαιρετικό φυλλάδιο της, χαρακτήριζε ως πρώτη και χειρότερη αίρεση τον παπισμό!


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Ακούσατε, ακούσατε: «Κώλος και βρακί, λες και γίναμε ξαφνικά με τους αιρετικούς παπικούς!.. Από σκέτη Εκκλησία του κώλου που ήμασταν, εμείς οι «ορθόδοξοι»!!!..»

4 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Το λείψανο της αγίας Βαρβάρας παραδόθηκε στον εκπρόσωπο του Πάπα στη Βενετία, το 1003, από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Β΄Βουλγαροκτόνο, αυτόν, που σύμφωνα με τις επιταγές (;) της Εκκλησίας (τρομάρα του!) τύφλωσε τους Βούλγαρους αιχμαλώτους. Αυτός λοιπόν, για να έχει την εύνοια του Πάπα, το δώρησε στο Βατικανό.

Παρόμοια ενέργεια έκανε και ο αδελφός του αυτοκράτορα Κων/νου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, Θωμάς Παλαιολόγος, δεσπότης του Μορέως, που δώρησε, λίγο πριν πέσει η Πόλη, την κάρα του αγίου Ανδρέα, στον Πάπα και μάλιστα τον αναγνώρισε, ως αρχηγό της Εκκλησίας!

Τα ίδια και χειρότερα έκανε ο αδελφός του, ο αυτοκράτορας, όταν στις 12 Δεκεμβρίου (αγίου Σπυρίδονα), μαγάρισε την αγία Σοφία, με την επίσημη ουνίτικη λειτουργία, την ανάγνωση της προδοτικής ένωσης της Φλωρεντίας του 1439 και την αναγνώριση του πρωτείου του Πάπα Ρώμης!

Αυτά, για να μην ξεχνάμε την εκκλησιαστική μας ιστορία.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση, φίλτατε κ. Καρδάση!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα πώς βρέθηκαν κάποια λείψανα στα χέρια των παπικών, μία δε εξειδικευμένη δίνεται στο πρώτο σχόλιο. Είτε από δωρεές είτε κυρίως από αρπαγές και κλοπές, μέσω των σταυροφοριών και της φραγκοκρατίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις στο ερώτημα αν οι εξυπνότατοι και ενίοτε παμπονηρότατοι Βυζαντινοί δώρησαν ή άφησαν τους σταυροφόρους να αρπάξουν τα γνήσια λείψανα ή είχαν φροντίσει προηγουμένως να τα... αλλάξουν με "μαϊμού" (κοινά οστά τάφων εμποτισμένα με αρώματα) ή αν οι ίδιοι οι σταυροφόροι επιστρέφοντας, πάνω στη λειψανομανία τους, εκόμιζαν συνειδητά και "πλαστά" οστά από κοινούς τάφους, για να τα μοσχοπουλήσουν ως λείψαν αγίων.

Επίσης δεν υπάρχουν πάντοτε απαντήσεις στο μεγαλύτερο ερώτημα: Όχι ποια και τι είδους (γνήσια ή maimou) λείψανα έκλεψαν οι παπικοί, αλλά... τι λείψανα μας δίνουν ! Επιστρέφουν τα γνήσια που άρπαξαν (ή τους "δωρίσαμε" (!)) ή maimou !

ΧΑ !

Ποιος μας πείθει ότι δεν κρατάνε τα "κατά τη γνώμη τους" γνήσια και μας δίνουν κάποια μαϊμού;

Θυμόμαστε προ ετών ότι θα μας έδιναν το λείψανο του Αγ. Γρηγορίου του θεολόγου, αλλά ... αυτό το ευλογημένο βρισκόταν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας! Και τότε, θυμήθηκαν, ότι ... ναι δεν είχαν όλο το σκήνωμα αλλά μερικά οστά!

Ποιος δε ο σκοπός των τόσων επιστροφών; Γίναμε φιλαράκια; Από πότε;

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Ποιος δε ο σκοπός των τόσων επιστροφών; Γίναμε φιλαράκια; Από πότε;»
Έλα ντε!
Κώλος και βρακί λες και γίναμε ξαφνικά με τους αιρετικούς παπικούς!
Από σκέτη Εκκλησία του κώλου που ήμασταν εμείς οι «ορθόδοξοι»!
Πάντως, την αγία Βαρβάρα (ας πούμε), μας την δανείζουν -από ότι διάβασα.
Μετά, θα την βάλουμε πάλι σε πολεμικό πλοίο και θα την επιστρέψουμε! Χα!