Σάββατο 18 Απριλίου 2015

γέροντας Πορφύριος Μπαϊρακτάρης, ο Μαλακασιανός: Δόγμα του ήταν, το «σκύψε ευλογημένη», και το «έλα όπως είσαι, με γυμνό τον κώλιο προς στον μητροπολίτη μας»! Και η Εκκλησία τον έκανε άγιο!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=743090229116080&set=gm.722312944522869&type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Maria Schroeder
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ
Panagiotis Michalopoulos

Ναι Μαρία μου! Τον επισκέφτηκα εκεί στη Μαλακάσα όσο ζούσε ακόμα, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’80. Ήμασταν μια παρέα 5 ατόμων. Ο οδηγός μας με τη σύζυγο του (Αποστόλης Τουλουμίδης, φίλος μου από το πολεμικό ναυτικό), ένας κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος (ανάπηρος απόστρατος, και Καντιωτικός) που οργάνωσε την επίσκεψη, και εγώ με μια ενδιαφερομένη κοπελίτσα (Ελένη υπομηχανικό, που ο ίδιος μου προξένευε), και ο οποίος κ. Μιχαλόπουλος μας προειδοποίησε ότι πρέπει να αφήσουμε κάποια χρήματα όταν πάμε εκεί διότι έτσι γίνεται!
Πήγαμε λοιπόν πρωί -εκεί στη Μαλακάσα, και διαπιστώσαμε ότι γενικός δερβέναγας ήταν η αδελφή του. Αυτή φαίνεται ότι κανόνιζε τα ραντεβού του με τους επισκέπτες ανάλογα με τα χρήματα που θα είχαν φέρει ο καθένας από αυτούς. Εκεί, βρήκαμε και μια παρέα από άλλους 5 , με 10 χριστιανούς να περιμένουν τον γέροντα. Κάποια στιγμή βγήκε ο γέροντας από το δωμάτιο του, μας προσπέρασε αμίλητος, και κατευθύνθηκε προς τα δέντρα. Θα πηγαίνει για να προσευχηθεί, είπαν κάποιοι. Η αλήθεια ήταν ότι ο γέροντας φυγαδεύτηκε από την αδελφή του (κάποιος τον περίμενε με αυτοκίνητο πιο κάτω στο δημόσιο δρόμο) ίσως διότι έκρινε ότι δεν είχαμε ακουμπήσει αρκετό χρήμα για να μας δει κι εμάς, να μας μιλήσει, έστω να μας πει μια καλημέρα!
Εμείς βέβαια δεν ξέραμε, και περιμέναμε! Από μακριά, από τα δικά της διαμερίσματα ακουγόταν συχνά η αδελφή του να στριγκλίζει, να δυσφορεί για την παρουσία μας, να λέει ότι θα έπρεπε να φύγουμε διότι είμαστε ενόχληση για τον γέροντα.
Η ώρα περνούσε -με την κουβέντα με άλλους προσκυνητές που διηγούνταν σημεία και τέρατα σχετικά με τον γέροντα αυτό. Από ότι κατάλαβα όμως δεν ήταν οι ίδιοι μάρτυρες κάποιων θαυμάτων του, αλλά έτσι λέει είχαν ακούσει. Ρώτησα κάποιους αν κάποια από αυτά ήταν χριστιανικά ή σατανικά (διότι σατανικά φαίνονταν) και κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα. Ο κόσμος έφυγε σιγά - σιγά, και στο τέλος είχαμε μείνει μόνο εμείς οι 5 εκεί, ακούγοντας πάντα την αδελφή του να ουρλιάζει.
Βράδιασε πια, όταν επέστρεψε εκεί ο γέροντας. Μπήκε στο κελί του, και μας έκανε τη χάρη να μας δει για 5 με 10 δευτερόλεπτα τον καθένα! Να μας σταυρώσει δηλαδη, και να προφητεύει ότι όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν. Έτσι φύγαμε, και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα.
Τα δικά του προβλήματα όντως λύθηκαν, και της αδελφής του βέβαια. Το μικρό αυτό εξοχικό στέκι του γέροντα και της αδελφής του έγινε ένα τεράστιο θέρετρο πολυτελείας, με ένα μεγαθήριο κτιριακό συγκρότημα τύπου Χίλτον μέσα, που ονομάστηκε… ησυχαστήριο του γέροντα!
Και βέβαια ο γέροντας αυτός αγιοποιήθηκε πρόσφατα από τον Βαρθολομαίο (με πόσους ράβδους χρυσού σαν αντάλλαγμα άραγε;), αγιοποιήθηκε με τον τίτλο του… καυσοκαλυβίτη! Του ασκητή δηλαδη που μια καλύβα είχε μόνο και που την έκαψε κι αυτήν και ήταν άστεγος!
Καλύβα το μεγαθήριο; Το έκτισε λένε με ένα θησαυρό που βρήκε, διότι είχε και τη φήμη «αγίου» μάγου, γέροντα διορατικού και προορατικού που μπορούσε πάντα να ξέρει τι βρίσκεται θαμμένο κάτω από τα πόδια του! Χα!

Maria Schroeder
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/875831869146160 
Μέγαρο Πορφυρίου - Μήλεσι Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: