Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μακάριοι, οι ξανθοί, γαλανομάτες, ακούρευτοι και αξύριστοι… Εβραίοι! Αμήν!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1470609893180440&set=pb.100006943299255.-2207520000.1430031361.&type=3&theater

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Κάποιες παρατηρήσεις:

1/ Ποτέ δεν μπορεί να είναι μακάριοι (κατά το θρήσκευμα) οι Εβραίοι, ας είναι ξανθοί, ας είναι γαλανομάτηδες (δηλ. Ρώσοι), ας είναι ακούρευτοι, ας είναι αξύριστοι.

2/ Οι Εβραίοι (κατά το θρήσκευμά τους) πρέπει να είναι κουρεμένοι, αλλά με γένια.

3/ Ο Χριστός, ως Εβραίος σημιτικής καταγωγής πρέπει να ήταν μαυριδερός κουρεμένος, αλλά με γένια. Κατά τον Δαβίδ ήταν "ο ωραιότερος από όλους" (ψ 45.3). Κατά τον Ησαϊα ήταν κακάσχημος: "Ελκυστικός δεν ήταν, ουτ' ωραίος, ώστε να τον προσέξουμε..... έτσι που να γυρίζουν απ' αλλού οι άνθρωποι το πρόσωπό τους" (53. 2-3).

4/ Ένας κλάδος των Εβραίων (των Εσσαίων), οι λεγόμενοι Ναζαρινοί είχαν τρεις βασικούς κώδικες: α/ Δεν χρησιμοποιούσαν ξυράφι παντελώς και έτσι είχαν μακρυά μαλλιά και γένια. β/ Δεν έπιναν ποτέ κρασί και οινοπνευματώδη και γ/ Δεν ακουμπούσαν πτώμα.

5/ Ο Χριστός δεν είχε μακρυά μαλλιά, γι' αυτό ήταν δεκτός στις συναγωγές, έπινε κρασί και μάλιστα το ευλόγησε και ανέστησε πτώματα. Άρα, δεν μπορεί να ήταν Ναζιραίος.

6/ Οι Χριστιανοί, όπως και οι Εβραίοι, πρέπει να είναι κουρεμένοι και να έχουν γένια, σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας.

7/ Ειδικά, για τους κληρικούς (και σύμφωνα με τους Κανόνες), πρέπει να έχουν πολύ κοντά μαλλιά. Αν έχουν έστω και μικρό κότσο, θεωρείται ότι τρέφουν μακρύ μαλλί, δηλ. έχουν κάλλυμα στην κεφαλή, πράγμα απαράδεκτο για τους άνδρες (κατά τον απ. Παύλο).

8/ Ειδικώτερα οι μοναχοί, στα ερημητήριά τους μπορούν να μη βάζουν ξυράφι σε μαλλιά και γένια, αλλά όταν επισκέπτονται τις πόλεις πρέπει να είναι κουρεμένοι τελείως, οι δε Αρχιμανδρίτες στις Εκκλησίες πρέπει να είναι κουρεμένοι τελείως και μάλιστα "εν χρω", δηλ. γουλί (πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας).

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά!