Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Την «ξέσχισαν» πάλι απόψε, και την ορθοδοξία, και την Παναγία, στους χαιρετισμούς… χοροστατούντος (στο «ξεπαρθένεμα») του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. κ. Συμεών!

Τους  χαιρετισμούς (Δ΄ στάση) μετέδωσε απόψε το κρατικό κανάλι, από την εκκλησία του αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. 
Γκεστ σταρ, ο τοπικός μητροπολίτης ο κ. Συμεών...
Mε εκείνη την μπέρτα με τις χρυσές οριζόντιες λουρίδες σε φόντο πορφυρό, κάτι που θύμιζε τη Μάγια τη μέλισσα…
Με την μακριά ουρά του βέβαια την οποίαν κρατούσε ένας από τους δυο διάκους του που τον εξυπηρετούσαν στις κινήσεις του μέσα στο ναό. Πλαισιωμένος ακόμα και από τρεις παπάδες του ναού. 
Απάγγελε λοιπόν μέσα σε αυτήν του την λαμπρότητα τους χαιρετισμούς, ενώ είχε και παραστάτες μικρά παιδιά, παπαδάκια, που τα είχαν ντυμένα με άμφια και αυτά, αλλά που δεν τους είχε μάθει κανείς να κάνουν σωστά τον σταυρό τους!
Αλλά και από το εκκλησίασμα ήταν παρόμοια η εικόνα γενικά, με άντρες και γυναίκες να κάνουν τον σταυρό τους σαν να ράβουν κάποιο κουμπί τους! Λαμπρή εξαίρεση μια πανέμορφη ξανθιά κοπέλα με τα μαλλιά δεμένα πίσω ψηλά σε κότσο, η οποία, ω του θαύματος, έκανε με ξεχωριστή ευλάβεια κανονικά το σημείο του σταυρού…
«Ω Πανύμνητε Μήτερ!», ξεφώνησε κάποια στιγμή ο Δεσπότης… Τρεις φορές, και η αντιφώνηση κάθε φορά από τους ψάλτες ήταν… «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!»
Μετά, από το εικόνισμα της Παναγίας στο κέντρο του ναού, ο Δεσπότης οδηγήθηκε εν πομπή στο θρόνο του, στο Δεσποτικό! Από εκεί έκανε και το κήρυγμα του με το οποίο επιβεβαίωσε ότι ασπάζεται πλήρως κι αυτός τις αιρετικές αντιφωνήσεις των ψαλτάδων.  

Είπε:
Η Παναγία είναι η μάνα μας. Και σε αυτήν απευθυνόμαστε για όλα τα προβλήματα μας.
Απευθυνόμαστε σε αυτήν ακόμα και για την ίδια τη σωτηρία μας. «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!», αναφωνούμε!
Μετά από το κήρυγμα, εντυπωσιακό ήταν και εκείνο το σόλο του Αναγνώστη με την πολλαπλή επανάληψη του «Κύριε ελέησον», στο τέλος του οποίου, τρίτωσε η αιρετική ομολογία με εκείνο το…
«Και σώσον ημάς Παναγία Παρθένε!»

Συμπέρασμα: 

Με όλα αυτά τα βλάσφημα, κατάφεραν -όσο περνάει από το χέρι τους, να ξεφτιλίσουν και την ίδια την Παναγία...
Tόσο ώστε να ακούγεται πλέον σαν ανέκδοτο εκείνο το «Παρθένε»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: