Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Να ρε πούστη, η κατάντια της («χεσμένης πατόκορφα») εκκλησίας: Μετά την αγιοποίηση από προχθές του κωλόγερου Παΐσιου, έβγαλαν χθες για λατρευτική προσκύνηση μια φανέλα του, και ένα σώβρακο του!

Ο χρήστης esperinos.gr κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
12 ώρες πριν
Διαβάζω:
Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες βράδυ, στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, αγρυπνία με την ευκαιρία της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Παϊσίου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από πλήθος ιερέων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Τα ψαλτήρια κοσμούσαν η χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» και οι ψάλτες του ναού. 

Οι πιστοί κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν προσωπικά αντικείμενα του Γέροντος και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του.
Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να βιώσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός και ευχήθηκε όπως αποκτήσει ο καθένας μας έστω και λίγη από την μεγάλη αγάπη που είχε ο Γέροντας Παίσιος. 

Επίσης ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2014 θα τελεστούν τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος από τούδε και στο εξής και στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.
esperinos wordpress com


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Αν δεν είναι φάρσα: Σήμερα, «Tρίτη και 13», μετονομάστηκε λέει και επίσημα (από το οικονομικό πατριαρχείο Ιστανμπούλ), η πρώην «Ορθόδοξη Εκκλησία», σε… νυν «Εκκλησία του Κώλου»! (Αν αληθεύει αυτό, τότε εγώ από τη στιγμή αυτή, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτήν την κωλο-κυρία! Την έχω πατόκορφα χεσμένη! Χα!)

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Εσείς πήγατε στην Κόνιτσα, στο πατρικό σπίτι του γ. Παΐσιου… Για να προσκυνήσετε ένα δικό του ζευγάρι κάλτσες που βρίσκονται στο μέσον του δωματίου, πίσω από ένα κλειδωμένο τζάμι… Για να προσκυνήσετε και τη φανέλα του (από τότε που ήταν στρατιώτης) που κρέμεται στον τοίχο του σπιτιού αυτού;

http://xairete.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2810.html

3 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού δεν είναι εκείνος, που μαζί με τον μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινό συκοφάντησαν τον γ. Παϊσιο, ότι τους προέτρεψε να φύγουν στην Κύπρο το 1978 και ο ίδιος τους προέτρεψε να γυρίσουν πίσω το 1981;
Ποιός τα λέει όλα αυτά; Μα, ο ίδιος ο γ. Παϊσιος σε ιδιόχειρη επιστολή του προς τον (νυν ιστολόγο) Π. Τελεβάντο.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
(Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008)
Τι γίνεται ρε σεις; …Της «επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα»;
http://xairete.blogspot.gr/2008/10/blog-post_2826.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
(Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011)
Συγκλονιστικό 1.: Η νύφη του Παΐσιου, μιλά για τον Παΐσιο!!!.. Συγκλονιστικό 2.: Ο Λεμεσού Αθανάσιος, στο σπίτι του Παΐσιου!!!
http://xairete.blogspot.gr/2011/10/blog-post_9092.html