Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σάλος στην Κρήτη: Συνελήφθη ιερέας και πρεσβυτέρα για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Kontra Channel
4 hrs ago

Σάλος στην Κρήτη: Συνελήφθη ιερέας και πρεσβυτέρα για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από την αποκάλυψη ότι ιερέας και η πρεσβυτέρα εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται μετα τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου στην Αθήνα και κατάσχεσης ποσότητας χασίς περίπου 150 κιλών.
Με αυτη τη σύλληψη άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στο χωριό Βορίζια στη Μεσαρά του Ηρακλείου Κρήτης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η προσαγωγή ιερέα μαζί με δεκάδες άλλους υπόπτους για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης όπλων και ναρκωτικών από την Κρήτη προς την Αθήνα και άλλες περιοχές, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, σύμφωνα με το candianews, προσήχθησαν μια παπαδιά και ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας. Κατά τις έρευνες αλλά και την προσαγωγή του ο ιερέας, που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά.
Επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη κατάσχει ένα σημαντικό αριθμό όπλων και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως έχουν βρεθεί και 115.000 ευρώ από το παράνομο εμπόριο.
Από το πρωί έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και αγροτικές κατοικίες για τον εντοπισμό παράνομου οπλισμού και ναρκωτικών. Η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά την ολοκλήρωση της αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

http://www.kontranews.gr/koinonia/item/20920-papas-papadia-opla
ΣΧΟΛΙΑ:
Δημητρα Γιαννικοπουλου 
Αυτοι όλοι διώχνουν τον κοσμο απο την Εκκλησιά! Και μετα δεν κανουν τα μυστήρια!!! Προσπαθούν να ταπεινώνουν κ την Πίστη μας!!!!
Πάνος Καββαδίας 
666... ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΔΕΣ...ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΥΡΑ..ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ.. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ.... ΟΥΣΤΟΔΙΑΟΥΛΟ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ.....
bre tous eulogimenous kai meta lene oi papades einai agioi
ευλογησον !!!!!!!!!
Akis Kazas  
Εύγε παππούλη !!! 

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Εξελίξεις στην υπόθεση των ναρκωτικών της Κρήτης:Βρήκαν μέχρι και εκρηκτικά σε βραχονησίδα !
O ιερέας(!),η παπαδιά και τα 150 κιλά χασίς!
Σάλος από σύλληψή τους για υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών!

Νέες εξελίξεις και αποκαλύψεις στην υπόθεση ναρκωτικών που αποκαλύφτηκε χθές στην Κρήτη και η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Εκτός από την μεγάλη ποσότητα χασίς που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την αστυνομία και τις συλλήψεις τριών ατόμων στη Κρήτη, μεταξύ των οποίων ένας παπάς με την παπαδιά, σήμερα έγινε γνωστό ότι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση έκρυβαν σε βραχονησίδα δυναμίτιδα αλλά και εκρηκτική ύλη ΤΝΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των ερευνών σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν σε Βραχονησίδα επιμελώς κρυμμένα (κάτω από κοίλωμα βράχου) και κατασχέθηκαν :
• 2.222 γραμμάρια ποσότητα εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα),
• 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
• 11 πυροκροτητές,
• 11 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως 8 εκατοστά

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα αστυνομικές επιχειρήσεις, που εξελίχτηκαν από το πρωί της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που διερευνούσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό σημερινό Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε οικίες, οχήματα, αποθήκες, καταστήματα, σε λοιπούς βοηθητικούς και περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου :

• (2) ξύλινες εικόνες άγνωστης χρονολογικής προελεύσεως (στη μία απεικονίζεται η γέννηση και στην δεύτερη η ανάσταση του Κυρίου),
• (5) παλαιά νομίσματα με διάφορες αναπαραστάσεις,
• (3) καραμπίνες (εκ των οποίων από τη μία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας),
• (206) φυσίγγια,
• (7) μαχαίρια και (3) σουγιάδες,
• καταγραφικό μηχάνημα, καμερών ασφαλείας,
• (20) ρολόγια χειρός,
• γεμιστήρας και ξιφολόγχη πολεμικού όπλου,
• διάφορα είδη καθαρισμού όπλων και
• το χρηματικό ποσό των (670) ευρώ.

Με βάση τα ευρήματα των ερευνών συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 61, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της αρχαιοκαπηλίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και προσωπικών δεδομένων. Αναζητούνται ακόμη δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 39 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν σε βραχονησίδα επιμελώς κρυμμένα (κάτω από κοίλωμα βράχου) και κατασχέθηκαν :

• (2.222) γραμμάρια ποσότητα εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα),
• (494) γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
• (11) πυροκροτητές,
• (11) τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως 8 εκατοστά

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

http://zeidoron.blogspot.gr/2014/10/blog-post_715.html