Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τάδε έφη… Αυτή η κουφαλίτσα ο Καζαντζάκης (κουφαλίτσα στα βουδιστικά, θα πει… Σεβασμιότατος!) Έτσι που λέτε, κ. Ιωάννη μας! Έτσι που λες, Σταυρούλα μας! Χα, χα!

https://www.facebook.com/193445760752532/photos/pb.193445760752532.-2207520000.1414177850./700049920092111/?type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης»…
Επεισόδιο που προβλήθηκε σε επανάληψη για πολλοστή φορά και προχθές…
Ο Κωνσταντίνος έχει μασκαρευτεί σε ινδό φακίρη, μεγάλο Γκουρού και πνευματιστή, η δε Ελένη σε μέντιουμ Ζαΐρα.

Όταν ο ινδός μιλώντας σε μια πελάτισσα (με σπαστά ελληνικά) κάνει μια πουστιά, αποκαλείται αυθόρμητα ως «Κουφαλίτσα», από την Ζαΐρα. H πελάτισσα, απορεί για την φράση αυτή, και τότε Ζαΐρα για να διορθώσει, της εξηγεί ότι στα ινδικά το «Κουφαλίτσα», σημαίνει… «Σεβασμιότατος»

9 σχόλια:

stavroula είπε...

Ουσιαστικα εαν δεν αρεσει καποιος συγκραφεας ας μην τον διαβαζουν.
Στο σχολειο διδαχτηκαμε μια φορα Καζαντακη.

Καλο Σαββατοκυρικο :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλο Σαββατοκυρικο :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μετά ο Καζαντζάκης, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη! Είδε τη φάτσα του, και νόμισε ότι είναι δημιούργημα του θεού, εικόνα Του… Και αναφώνησε: Τοιούτος, είσαι κι εσύ, Κύριε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης»…
Επεισόδιο που προβλήθηκε σε επανάληψη για πολλοστή φορά και προχθές…
Ο Κωνσταντίνος έχει μασκαρευτεί σε ινδό φακίρη, μεγάλο Γκουρού και πνευματιστή, η δε Ελένη σε μέντιουμ Ζαΐρα.
Όταν ο ινδός μιλώντας σε μια πελάτισσα (με σπαστά ελληνικά) κάνει μια πουστιά, αποκαλείται αυθόρμητα ως «Κουφαλίτσα», από την Ζαΐρα. H πελάτισσα, απορεί για την φράση αυτή, και τότε Ζαΐρα για να διορθώσει, της εξηγεί ότι στα ινδικά το «Κουφαλίτσα», σημαίνει… «Σεβασμιότατος»!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

"Τέτοιος είσαι Κύριε σαν τους ανθρώπους;".

Δεν ξέρω αν την έλυσε την απορία του ο Κ.
Πάντως ο Κύριος δεν ήταν σαν τους ανθρώπους. Ήταν άνθρωπος. Ήταν και άνθρωπος. Δεν ξέρω αν το ήξερε ο Κ. Και γι' αυτό είχε την απορία, γιατί, ως μονοφυσίτης θεωρούσε, ότι ο Χριστός ήταν μόνο Θεός. Και όταν κατανόησε (;) ότι ο Χριστός εκτός από Θεός ήταν και σαν άνθρωπος εξεπλάγη. Δεν το περίμενε.
Ο Κ. σαν πρώην βουδδιστής, μπορεί να ήταν και "κουφαλίτσας", σαν πρώην κομμουνιστής μπορεί να ήταν και προδότης, σαν πρώην μασόνος μπορεί να ήταν στο μαύρο πίνακα, σαν πρώην άθεος μπορεί να ήταν ρίψασπις, σαν πρώην μονοφυσίτης μπορεί να αλλοιθώριζε στην Ορθοδοξία.
Τελικά τι ήταν; Πάντως πίστευε στην αποκατάσταση των πάντων (δίκαιοι και αμαρτωλοί θα αγκαλιαστούν στη β΄παρουσία).

Εκεί, πιστεύω να δούμε τελικά τι ήταν. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Ούτε για τον Ιούδα.
Ο Ωριγένης λέγει ότι ο Ιούδας μεταμελήθηκε, αλλά δεν μετανόησε και επειδή ήξερε ότι ο Χριστός θα κατέβει στον Άδη, για να σώσει τους αμαρτωλούς, γι' αυτό έτρεξε να κρεμαστεί, για να προλάβει τον Κύριο στον Άδη και εκεί να μετανοήσει!
Λέτε, να μας προκύψει και άγιος;
ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Λέτε ότι ο Καζαντζάκης… «ως μονοφυσίτης θεωρούσε, ότι ο Χριστός ήταν μόνο Θεός.»
Και προσθετό εγώ: Αναρωτιόταν να πούμε ο Καζαντζάκης αν ο Χριστός ήταν «τέτοιος» θεός, σαν τους «τέτοιους» ανθρώπους που έπλασε και που ο Καζαντζάκης -αυτούς ειδικά (και τον εραστή του τον ιερέα, στη βίλα της Κηφισιάς;) τους… μελετούσε!

2. Λέτε… «Και όταν ο Καζαντζάκης κατανόησε (;) ότι ο Χριστός εκτός από Θεός ήταν και σαν άνθρωπος εξεπλάγη. Δεν το περίμενε.»
Ρωτώ: Πότε το κατανόησε αυτό; Όταν έγραψε τον «τελευταίο πειρασμό» στον οποίον παρουσίαζε το Χριστό πάνω στο σταυρό να έχει πόθους για την Μαγδαληνή;

Συμπέρασμα:
Ε, λοιπόν τότε… Αν μιλάμε για μια «τέτοια» εκκλησία… Με άγιο ακόμα και τον Ιούδα, όπως μας λέτε… Τότε αυτή, δεν είναι η εκκλησία του Χριστού, αλλά της μασονίας, φυσικά.
Είναι η Στοά! Της οποίας ο καλός σας φίλος ο Καζαντζάκης (λιγότερο φίλος της Σταυρούλας, περισσότερο του Μουστάκη, κλπ) ήταν επίλεκτο μέλος.

Υπάρχει λένε και Στοά, που τον Ιούδα, τον έχει ήδη σε τοιχογραφία, πάνω από τον βωμό όπου λειτουργεί ο Σεβάσμιος του 33ου βαθμού!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

1/ Υπάρχει μια μικρή διαφορά:

Αν ο Κ. θεωρούσε το Χριστό μόνο σαν Θεό, τότε επεφτε σε αίρεση, που είναι βλασφημία του αγίου Πνεύματος.

Αν ο Κ. είχε εραστή, τότε έπεφτε σε αμάρτημα και τότε παραβαίνει τον σχετικό κανόνα της Εκκλησίας, αλλά δεν είναι βλασφημία του αγίου Πνεύματος.

2/ Δεν γνωρίζω πότε κατανόησε, ότι ο Χριστός είναι και άνθρωπος. Πιθανόν τότε να έγραψε και τον "Τελευταίο πειρασμό".
Αλλά τι να κάνουμε; Ορισμένα "απόκρυφα ευαγγέλια" κάνου και κακό.
[...]

Και όπως φαίνεται, ο Κ. είχε τέοια σχέση με τη μασονία, όσο και εγώ με τους Μάρτυρες του Ιεχωβα!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναφέρθηκε (Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006) σε «λίστα των μασόνων» με «ονόματα 244 επιφανών ελευθεροτεκτόνων από το 1800 ως το 1950 όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Στοάς». Μεταξύ των ονομάτων αναφέρονται δικτάτορες, αλλά και αντίχριστοι (όπως ο Καζαντζάκης).

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καζαντζάκης: «Ο Θεός μου δεν είναι πάνσοφος. Το μυαλό του είναι ένα κουβάρι από φως και σκοτάδι και πολεμάει να το ξετυλίξει μέσα στο λαβύρινθο της σάρκας».

Αυτός λοιπόν (ο Καζαντζάκης) δεν τον είχε το «θεό» στη κοιλιά του (όπως λέει ο τραγουδοποιός), αλλά αλλού: Στο μαλλιά, ή «μυαλά κουβάρια» μυαλό του. Ένα «θεό» όμοιό του, προφανώς, χαμένος και αυτός σε ένα λαβύρινθο της «σάρκας».