Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σχόλια στο θέμα: "Πού να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας..."

Σχόλια στο θέμα: 
Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Πού να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας, αυτήν την Ιεροσολυμίτισσα! Απάτη το «Άγιο Φως», μούσι το «Τίμιο Ξύλο»… Και τώρα, τρίτο και φαρμακερό, το νέο πλήγμα: «Η Παναγία, δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της»!


«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, πιστός φύλαξ των Παναγίων Προσκυνημάτων και της Ορθοδόξου εν αυτοίς πίστεως, πληροφορεί  ότι η εικών της Θεοτόκου, η φυλασσομένη εις το προσκύνημα όπισθεν του παρεκκλησίου των Κλαπών εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως "δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια", ως ωρισμένοι πιστοί ενίοτε διατείνονται και ως προσφάτως διεδόθη. Ανταύγειαι του φωτός δυνατόν να δημιουργήσουν τοιαύτην απατηλήν εντύπωσιν.»

Ο Εκλεκτός Σχολιαστής μας, είπε:
Σχεδόν απίστευτο ότι υπήρξε επίσημη ανακοίνωση ότι "η εικόνα δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια".
Παρήγορο...
Οι κυνηγοί θαμάτων κι οραμάτων κάτι άλλο θα βρουν, αν δεν έχουν βρει ήδη.
8 Αυγούστου 2014 - 5:54 μ.μ.
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
Φαίνεται ότι μετά το ξεφώνισμα, μετά από την κατακραυγή αμέτρητων σχολιαστών των συγκεκριμένων ιστοσελίδων (εγώ, μόνο μερικές απόψεις αναγνωστών παρουσίασα -χαρακτηριστικά) των ιστοσελίδων που πρόβαλλαν εργολαβικά το «θαύμα»…
Φαίνεται λοιπόν ότι μετά, ζητήθηκε από αυτούς, μάλλον από τον Θεοχάρη του «αγιορείτικου βήματος», η υποστήριξη του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με μια δήλωση συμπαράστασης…
Έτσι, απάντησε το πατριαρχείο, και -προς απογοήτευση τους, όχι για να τους στηρίξει, αλλά για να τους αδειάσει…
Για να διαψεύσει τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα (δεν αναφέρεται ονομαστικά στην ανάρτηση του Θεοχάρη), και να απευθυνθεί έτσι και σε όλους τους χριστιανούς ώστε να μην παραπλανόνται.
8 Αυγούστου 2014 - 6:23 μ.μ.
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
Και τι σύμπτωση! 

Η καθιερωμένη ελληνική ταινία του παλιού κινηματογράφου που πρόβαλε σήμερα το απόγευμα η νέα κρατική τηλεόραση, ήταν εκείνη η υπέροχη (σενάριο, ηθοποιία, κλπ), με τον ευρηματικό τίτλο «εταιρία θαυμάτων».
Την είδα και σήμερα, για πολλοστή φορά στη ζωή μου… Και αυτήν την φορά, -επηρεασμένος φαίνεται από τα τελευταία γεγονότα (με τα «θαύματα» και τις «αγιοποιήσεις») έκλαψα πολλές φορές, αν και την πρόλαβα από τη μέση και μετά…
Την ταινία αυτήν με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο ρόλο του ευσεβούς, αγαθού και ευκολόπιστου Ιλάριου, και με τον νεοφανή «Άγιο Βαλάντιο»!
Ναι φίλτατε! Λίγο γέλασα απόψε, και πολύ – πιο πολύ έκλαψα!


http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_72.html 


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Ο Εκλεκτός Σχολιαστής μας, μου είπε: Βιβλικότατο το ερώτημά σας "ΠΟΥ να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας...".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε κε Παναγιώτη.

Βιβλικότατο το ερώτημά σας "ΠΟΥ να πιστέψουμε πια; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας...".

Αυτό νομίζω ότι διερωτήθηκε και Κύριος, γνωρίζοντας τα καμώματα των "θρησκευτικών ανθρώπων": «Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γής;» (Λουκ.18,8). Θα βρει τη σωστή πίστη ή κάποια άλλη "θρησκεία;". Ασφαλώς και όπως βεβαιώνει ο λόγος του Θεού (Μαρκ.13,31, Λουκ.12,32 κ.λπ.) θα υπάρχει πάντοτε η ορθή Πίστις, οι Λόγοι του Θεού, το μικρόν ποίμνιον, έστω κι αν διώκεται σωματικά ή πνευματικά όχι μόνο από αιρετικούς, αθέους, αλλοθρήσκους, αλλά κυρίως από την επίσημη θρησκεία εκείνων που καταδίκασαν σε εξορία -και έμμεσα σε θάνατο- τον ιερό Χρυσόστομο, τους οποίους δεσποτάδες αγιοποίησε μάλιστα η επίσημη θρησκεία και τους προσκυνάμε σαν αγίους!!!.

Συμφωνώ ότι, αν και είναι να γελάς με τα καμώματά τους, κατά βάθος είναι να κλαις για την παρθένο που θέλουν να την μετατρέψουν σε πόρνη της αποκαλύψεως με το δισκοπότηρο στο χέρι να πίνει βδελύγματα ... (Αποκ. κεφ. 17)... Αλλά είναι προφητευμένο κ. Παναγιώτη. Όμως "ουαί τω ανθρώπω δι ού το σκάνδαλον έρχεται" (Ματθ.18,7) .

Εμείς τω Θεώ δόξα, είχαμε σε παλαιότερες εποχές κατηχητάς και ιεροκήρυκας που μας δίδαξαν την Ορθόδοξη Πίστη στον Κύριο και μας απάλλαξαν από τις θρησκοληψίες και τα ξόανα.

Λόγω προσωπικών ζητημάτων και διασπάσεων της φιλίας των ιεροκηρύκων ή και ημών ίσως να μην έχουμε προσωπική επικοινωνία με εκείνους και μεταξύ μας. Αλλά, παραμένουμε στην ορθή Πίστι που διδαχθήκαμε στη νεότητά μας: "είπεν ο Κύριος, είπαν οι Απόστολοι, λέει ο λόγος του Θεού στο Ευαγγέλιο, δογμάτισε η Εκκλησία διά των Οικ. Συνόδων" ενώ, με την πάροδο του χρόνου, η διδασκαλία που επικρατεί πλέον στην σύγχρονη εκκλησιαστική πραγματικότητα, έντυπη από άμβωνος και ηλεκτρονική, είναι ... "είπεν ο γέροντας".

Συνεπώς το ερώτημά σας παραμένει "ουσιαστικό" και αφορά, τους νέους πιστούς αλλά κι εμάς, όχι για την προσωπική πίστι μας αλλά για την κάθε φορά που θέλουμε να μιλήσουμε σε κάποιον για το Χριστό! Θα του μιλήσουμε για το Χριστό, για το Ευαγγέλιο, ... κι έπειτα; Πρέπει να τον παραπέμψουμε στην Εκκλησία, στην αδελφότητα των πιστών, εκεί που θα πρέπει να να ακούσει την υγιαίνουσα διδασκαλία... εκεί που θα πρέπει να γνωρίσει την χριστιανική ζωή της αγάπης, αδελφοσύνης, κοινοκτημοσύνης (Πραξ. 2,42-Πραξ.4,32) αλληλεγγύης, ορθοπραξίας και ορθοδοξίας. ΠΟΥ να τον παραπέμψουμε; εκεί που θα του μιλάνε για ανατολικά και ειδωλολατρικά; Να βλέπει περιφορές λειψάνων και ιερών υφασμάτων με "καλαθάκια" για τον οβολό, να τον βάλουν να προσκυνά ... τρίχες από τα γένια του Προδρόμου και "δώρα" των μάγων που προσκύνησαν τον Χριστό; Και .. ουρές; και χρυσές μίτρες και τάματα οκάδων σε ζωγραφισμένες εικόνες όταν έμψυχες εικόνες του Θεού, συνάνθρωποί μας αδελφοί εν Χριστώ υποφέρουν από την πείνα, την ανεργία και την υπερβολική φορολόγηση του Κράτους; ΠΟΥ; Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από την Αγία Ορθοδοξία μας.



Επισκέπτης