Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης «παύεται» από τον Οκτώβριο

ΔΙΑΒΑΖΩ:
e-kefalonia.net
1 hr ago

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης «παύεται» από τον Οκτώβριο
Του Παναγή Φωκά
Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις από τον Οκτώβριο και μετά τη σύγκληση της νέας ΔΙΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-kefalonia.net, ο συμπατριώτης μας Κεφαλλονίτης Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωστναντίνος (στο επίθετο Φαραντάτος) παύεται από τη θέση του μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. 

Έτσι, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει την επιτροπή των ιατρών και στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. 
Αυτό σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια ότι θα έχουμε αλλαγή στη συγκεκριμένη Μητρόπολη.

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014
Ιερά Κατήχησις
shared a link
Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας,
k. Κωνσταντίνος.
Διαβάζω:
Ατελείωτα τα σκάνδαλα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Γιατί η Ιεραρχία σιωπά; Να επέμβουν άμεσα οι εισαγγελείς.

Ο κατάλογος μακρύς, πολύ μακρύς...θα έλεγε κανείς πως δεν έχει τέλος. Έχει πάρει χαμπάρι η Ιεραρχία τα όσα γίνονται σε απόσταση αναπνοής από το Συνοδικό Μέγαρο, όπου οι "άγιοι" συσκέπτονται για το μέλλον της Εκκλησίας μας;
Έχουν πάρει μήπως χαμπάρι πως ο οδηγός του Μητροπολίτη κ. Γρηγόριος Σταμούλης δικαιώθηκε τελεσιδίκως, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα όσα κατήγγελλε τόσα χρόνια δεν ήταν ψέματα; 
Γνωρίζουν πως η Μητρόπολη παρόλα αυτά συνεχίζει παρανόμως να του παρακρατεί μέρος του μισθού του; Γνωρίζουν πως ο άνθρωπος αυτός απειλείται προκειμένου να μην προσέρχεται στην εργασία του; 
Γνωρίζουν για τους τόνους καταγγελιών που έχουν υποβληθεί και συνεχίζουν να υποβάλλονται; (πάντοτε με στοιχεία και αποδείξεις!!!) 
Γνωρίζουν πως ακόμα και σήμερα ο μητροπολίτης με αγωγές ζητά να αρπάξει το βιός φτωχών ανθρώπων μόνο και μόνο για εκδίκηση; Γνωρίζουν οι Εισαγγελικές και Διωκτικές Αρχές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα άτομα της...
Η συνέχεια, εδώ:
http://www.euaggelistria.com/2014/05/n.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:  
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας


Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
του οδηγού του και του εφημερίου
του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου
Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Α Γ Ω Γ Η
Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.
Κ Α Τ Α
  1. Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας - Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
  2. Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου - Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.
Αθήνα 10-04-2008
«..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του». Η μείωσή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στο ορθόδοξο ποίμνιο, στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο, την Μητρόπολή μου και την κοινωνία της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας Αττικής ειδικά, και γενικά στην Ελλαδική κοινωνία είναι τεράστια. Τα πικρόχολα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Έχω περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας. Έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η ιερατική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή από τους ισχυρισμούς και διαδόσεις των εναγομένων, το περιεχόμενο των οποίων αναπαράγεται από πλείστες όσες ιστοσελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στο διαδύκτιο, όταν κάποιος αναζητήσει το λήμμα Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ή Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας..»
«..Εδημιούργησαν σ' εμένα υπαίτια βαρύτατο ψυχικό κλονισμό, επέφεραν δε εις εμέ τεράστια ηθική βλάβη, διότι εκ των εναντίον μου αδίκων πράξεών τους διασύρεται το όνομά μου, ο τίτλος μου ως Αρχιερέως και ως ατόμου, ταλαιπωρούμαι εις τον τόπο όπου ασκώ το λειτούργημά μου και το οποίον ασκώ εντίμως και αξιοπρεπώς από δεκαετιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου δημιουργήσουν βαθύτατο ηθικό πλήγμα, μελαγχολία και τάσεις αναστολής από την εν γένει εργασία μου..»
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση! Smile

Δεν υπάρχουν σχόλια: