Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αντί λοιπόν να λες ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο τάχα, κοίταξε να υπακούσεις στον Ποιμένα, στην Εκκλησία, ή αλλιώς άντε τράβα και άλλαξε εκκλησία, πίστη, και θρησκεία, και μη μας ζαλίζεις! Άντε μπράβο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Το Xωνί
8 hrs ago

νέο κρούσμα
https://www.facebook.com/www.toxwni.gr/posts/829629393716453

Ηλεία: Σάλος από την απαγόρευση βάπτισης σε γραφικό χωριό!
Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλεί η απαγόρευση της βάπτισης, με τη μητέρα του μωρού να ξεσπάει και να ζητάει από τη Μητρόπολη να δώσει λύση...

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην περιοχή του κάμπου «Παπαδούς» του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων η απαγόρευση τέλεσης μιας βάπτισης η οποία έχει προγραμματιστεί το ερχόμενο Σάββατο αν και ο ιερέας της περιοχής αρχικά είχε συμφωνήσει.
Όπως αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» η μητέρα του παιδιού, την απαγόρευση επέβαλε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με το αιτιολογικό ότι υπάρχει σχετική απόφαση να μην τελούνται μυστήρια σε εξωκκλήσια. Η μητέρα ανέφερε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στο ξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου είχαν γίνει και γάμοι και μνημόσυνα κατά καιρούς, πήγαινε ιερέας και λειτουργούσε όπως φυσικά και στην ημέρα της εορτής του Αγ. Δημητρίου.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι εξήγησε στους αρμοδίους εκκλησιαστικούς φορείς ότι η οικογένειά της δεν έχει μεταφορικά μέσα για να μεταβεί στον πλησιέστερο ενοριακό ναό που απέχει 3 χιλιόμετρα και το κυριότερο –όπως είπε- είναι το ότι έχει τάξει το παιδί της για τη βάπτιση επειδή αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα προ και κατά την κύηση.
Από τη στιγμή που μόλις προχθές της είπαν ότι απαγορεύεται η τέλεση μυστηρίων στα ξωκλήσια, η νεαρή μητέρα επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή από την οποία της απάντησαν ότι το θέμα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οικείου Επισκόπου.
Επικοινώνησε εκ νέου με την Μητρόπολη Τριφυλίας αλλά επέμειναν στην απαγόρευση και της είπαν, όπως η ίδια ανέφερε, ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαθέσουν αυτοκίνητο για τη μεταφορά της οικογένειας σε άλλη εκκλησία. 

Τώρα, όπως δηλώνει, είναι σε απόγνωση καθώς έχει προγραμματίσει τη βάπτιση και βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Πηγή: patrisnews.com
http://www.toxwni.gr/kosmos/item/22104-ileia-salos-apo-tin-apagorefsi-vaptisis-se-grafiko-xorio
 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «ΧΑΙΡΕΤΕ»:
«Έχει προγραμματίσει τη βάπτιση και βρίσκεται σε αδιέξοδο», λέει η μητέρα του παιδιού…
Να της απαντήσει κανείς, ότι…
Και η Εκκλησία μαντάμ, έχει τους δικούς της προγραμματισμούς, τους νόμους και τους κανόνες της, την τάξη της…
 Οφείλεις λοιπόν να τα σεβαστείς όλα αυτά, αν πράγματι πιστεύεις στο μυστήριο και όχι στον χαβαλέ που γίνεται στις βαφτίσεις όλων των κοσμικών που τις θεωρούν ένα παρτάκι, και τίποτε άλλο ιερό.
Αντί λοιπόν να λες ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο τάχα, κοίταξε να υπακούσεις στον Ποιμένα, στην Εκκλησία, ή αλλιώς άντε τράβα και άλλαξε εκκλησία, πίστη, και θρησκεία, και μη μας ζαλίζεις! Άντε μπράβο!
http://www.toxwni.gr/kosmos/item/22104-ileia-salos-apo-tin-apagorefsi-vaptisis-se-grafiko-xorio

Δεν υπάρχουν σχόλια: