Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Θαύμα – θαύμα! Ήταν τρεις η ώρα τα ξημερώματα… Άγρυπνος ο γέροντας Παΐσιος, τι να κάνει; Καθόταν και το έπαιζε για να περάσει η ώρα… Οπότε ο θεός του έστειλε -ατάκα και επί τόπου, ένα… Νεφελίμ, για να του εξηγηθεί αλμυρό καβουρδισμένο φιστίκι, του γέροντα… (διαβάστε στην «Αθέατη γνώση» το σχετικό ντοκουμέντο, το νέο αγιορείτικο χειρόγραφο.)

 
Αθἐατη Γνὠση
13 hrs ago

Διαβάζω στην atheatignosi:
Νέο αγιορείτικο χειρόγραφο με αφηγήσεις του γέροντα Παΐσιου που θα σας αφήσει άφωνους.

Είκοσι χρόνια μετά από την κοίμηση του γέροντα Παϊσίου, σε αυτό το κείμενο που η Αθέατη γνώση και ο Δημήτρης Παπαδούδης δημοσιεύει για πρώτη φορά στο διαδύκτιο, θα διαπιστώσετε ότι ο γέροντας είχε δει Νεφελίμ κάτι που αποτελεί και ακόμα μια αποδείξη για την ύπαρξη αυτών των όντων.
Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι ένα μέρος από τα σημαντικότερα από το χειρόγραφο της ομάδας των αγιορειτών ασκητών που εμπιστεύτηκαν στον Δημοσθένη Λιακόπουλο (τον οποίο ευχαριστώ για όλα όσα μου έχει μάθει) με τίτλο:
Το Άγιον Όρος , ο Πατήρ Παίσιος και εμείς.

Καθώς μας διηγήθη ο Π. Παίσιος κατά την τρίτην ώραν μετά το μεσονύκτιον, παρουσιάσθη κάποιος ομιλών εκτός της καλύβης ζητών να ειπή κάτι πρός τον γέροντα.
Όταν δε μετά από λίγο ήνοιξε αυτός (ο γέροντας) την θύραν, τότε εθεάθη εις Νεφελείμ Γίγαντας τεραστίου αναστήματος 12 μέτρων. 

Εθαύμασε ο γέρων και συγχρόνως προσηύχετο, αλλά ο γιγαντόσωμος δεν έφευγε και κοιτώντας τον άγρια, μέσα από τα κόκκινα μάτια του και με πρασινωπό πρόσωπο.

http://atheatignosi.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: