Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βάπτισμα και Νηπιοβαπτισμός (Γιατί μόνο από την βρεφική ηλικία, και όχι... νωρίτερα;)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας shared a link.
20 mins ago
Βάπτισμα και Νηπιοβαπτισμός

«Έχεις νήπιον; μη δίδεις καιρόν εις την κακίαν, βάπτισέ το από την βρεφικήν ηλικίαν, αφιέρωσέ το εις το Πνεύμα από την ήλικίαν των μαλακών ονύχων» (Γρηγ. Θεολ. Λόγος , 17, ΕΠΕ 4,311).
Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχρηστιανικών ομάδων
π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος
Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας
http://imverias.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4317.html


Σχολιάζω:
Γιατί από την βρεφική, και όχι νωρίτερα; Γιατί όχι από την… εμβρυακή ηλικία; Αφού η Εκκλησία πρεσβεύει ότι το κυοφορούμενο είναι άνθρωπος -με ψυχή- από την στιγμή της σύλληψης, από τη στιγμή που το ανδρικό σπέρμα γονιμοποίει το γυναικείο ωάριο!
Από τότε λοιπόν που βάζει ο άντρας την ευλογημένη ουρά του για να γεννηθεί ένας άνθρωπος, πρέπει η Εκκλησία να μη δίνει κανένα χρονικό περιθώριο στον Διάβολο να βάλει και εκείνος την ουρά του-την καταραμένη- στην ψυχή του εμβρύου…
Ας γίνεται λοιπόν η βάπτιση -για λογαριασμό του παιδιού, με την έγκυο μητέρα να μπαίνει στην κολυμπήθρα (σε ειδικό κτιστό βαπτιστήριο, μάλλον), αμέσως μετά το πρώτο υπερηχογράφημα…

Ή το αργότερο, τη στιγμή της γέννας, ...η οποία σε συνεργασία γιατρών και ιερέων μπορεί να γίνει σε κάποια μικρή πισίνα, όπου μαζί με την έξοδο του παιδιού από τη μήτρα, και πριν ακόμα να κοπεί ο ομφάλιος λώρος, να τελείται ταυτόχρονα και το μυστήριο της βάπτισης, κατάλληλα φωτογραφούμενο και βιντεοσκοπούμενο σαν αναμνηστικό για την οικογένεια!
Ε;


ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έξυπνη η πρόταση, ακούγεται και πολύ λογική -για τη "λογική" τους (ιερά μυστήρια επ' αμοιβή και πολυέξοδα (δωρεάν ελάβετε, επ αμοιβή δότε) δυσβάστακτου κόστους για τους πτωχούς χριστιανούς).
Θα όφειλαν οι θεωρητικοί και εφαρμογείς του νηπιοβαπτισμού να κοκκινίζουν από ντροπή που δεν την σκέφτηκαν πρώτοι.

Εκτός αν, σας αντιπροτείνουν κάτι άλλο που επίσης εφαρμόζουν : Άσε πρώτα να γεννηθεί το νήπιο και να μεγαλώσει λίγο, κι έπειτα το βαπτίζουμε παράλληλα με το γάμο των γονέων του ... ΓΑΜΟΒΑΠΤΙΣΗ !!!