Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κατάθεση-κόλαφος αστυνομικού για το λούνα παρκ του «θανάτου»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τρίτη 29/04/14 - 16:22
Κατάθεση-κόλαφος αστυνομικού για το λούνα παρκ του «θανάτου»

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση του αστυνομικού υπαλλήλου, που πραγματοποίησε αυτοψία στο αυτοσχέδιο λούνα παρκ στο Ελληνικό, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι.
Οι εικόνες που περιέγραψε ο εν λόγω αστυνομικός ήταν αυτές που ανάγκασαν την ανακρίτρια της υπόθεσης, Ιωσηφίνα Βιοπούλου, να μετατρέψει τις κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων από πλημμέλημα σε κακούργημα.


Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο χωρίς καμία οργάνωση και κανένα κανόνα ασφαλείας ή υγιεινής, κάνοντας λόγο για "προχειροδουλειά".

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη.
Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας»
ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

http://www.kontranews.gr/koinonia/item/4249-katathesi-lunapark

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νωρίτερα, στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR, ακούσαμε -σε σχετικό ρεπορτάζ, την δικαιολογία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ελέγχους, διότι λέει καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία!
Στο μεταξύ, επέτρεπαν το παράνομο αυτό λούνα Παρκ, να λειτουργεί, με μια βεβαίωση καταλληλόλητας που είχε προηγούμενα, όταν ήταν στον Ασπρόπυργο, μια βεβαίωση όμως για άλλο παιχνίδι (όχι αυτό με τα φονικά φουσκωτά), μια βεβαίωση που είχε ήδη λήξει!

Δεν είχε λέει Δημοτική Αστυνομία ο κ. Δήμαρχος, οπότε πώς να ελέγξει ότι το πάρκο αυτό ήταν ένα μπαζωμένο ρέμα, ένας χώρος που ανήκει στην ΕΥΔΑΠ.
Άρα, μας ενέπαιζε χθες η Δημοτική Αρχή, όταν ισχυριζόταν ότι τάχα ζητούσε δικαιολογητικά από τους διευθύνοντες την επιχείρηση για να τους χορηγήσει άδεια λειτουργίας!

Πώς θα έδινε άδεια ο Δήμαρχος για έναν χώρο που δεν του ανήκει;
Στο μεταξύ όμως, είσπραττε... κανονικά τα νοίκια από το λούνα Παρκ αυτό της συμφοράς!

Και αφού βέβαια δεν θα έδινε ποτέ άδεια ο Δήμος, έκανε και τα στραβά μάτια στη λειτουργία του, και δεν έβλεπε ότι η ηλεκτροδότηση του χώρου (είχε 8 παιχνίδια να λειτουργούν, και με φαντασμαγορική μάλιστα παρουσία το βράδυ), ήταν παράνομη κι αυτή, αφού οι άνθρωποι εκεί έκλεβαν ρεύμα από τον Δημοτικό φωτισμό!

Αυτά μάθαμε πριν, από το δελτίο του STAR, δημοσιογράφος του οποίου απορούσε πώς λειτουργούσαν όλα αυτά τα παιχνίδια, η πισίνα, το καρουζελ, τα τρενάκια, τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα κλπ… Με ποιους υπαλλήλους; Μόνο με αυτόν τον Ιταλό και τους δυο άλλους από το Μπαγκλαντές, που μόνο αυτοί συνελήφθηκαν;