Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σε κακούργημα μετατράπηκαν οι κατηγορίες για τους υπεύθυνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό

ΜΗΝΥΜΑ
Σήμερα στις 1:46 μ.μ.
Από: News247 Newsletter
info@news247.gr
Προς: ιστολόγιο «Χαίρετε»
ΘΕΜΑ: Σε κακούργημα μετατράπηκαν οι κατηγορίες για τους υπεύθυνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό

Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα- παρκ στο Ελληνικό. 
Την Παρασκευή η απολογία τους

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.
Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. 

Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι το παιδικό πάρκο σφραγίστηκε σήμερα.
 

news247
Απρίλιος 29 2014 - 12:46


ΣΧΟΛΙΑ:

Δημος - Ν.Σμυρνη

3 ώρες πριν
Καλώς αλλά να μην μείνουν μόνο στους ιδιοκτήτες/επιχειρηματίες. δεν μπορεί να λειτουργεί επι τόσο μεγάλο διάστημα ένα Λουνα Παρκ σε κεντρικό δρόμο πάνω σε κοινόχρηστο χώρο και να μην έχει ζητήσει ουτε ένας αρμόδιος να δει τα χαρτιά του. Εκτός κι αν είχαν λόγους να κάνουν τα στραβά μάτια. Σκίστε τους όλους. Σε τέτοια θέματα δεν σηκώνει πολλές συζητήσεις. Πιάστε τους και σκίστε τους

Βελισσάριος

3 ώρες πριν
Οι πραγματικοί ένοχοι δηλαδή είναι οι υπάλληλοι από το Μπαγκλαντές ή οι υπεύθυνοι δημοτικοί υπάλληλοι και οι προϊστάμενοι τους;

george tz προς Βελισσάριος

2 ώρες πριν
Το δεύτερο, 100%.

george tz

2 ώρες πριν
Η κατηγορία για "κακούργημα" πρέπει να απαγγελθεί εναντίον ΚΑΙ των υπευθύνων-αρμοδίων του Δήμου που χορήγησε την άδεια και εισέπραττε το ενοίκιον.

 news247 

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΦΩΤΗΣ ΝΑΚΟΣ
news247
Απρίλιος 29 2014 - 14:28

ΝΑ, Γιατί η ανακρίτρια κατηγορεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο τους υπεύθυνους του λούνα παρκ

Η εικόνα του παιδικού πάρκου στο Ελληνικό όπως την μετέφερε με την κατάθεσή του αστυνομικός που είδε τον χώρο του δυστυχήματος, ήταν αυτή που οδήγησε την ανακρίτρια της υπόθεσης Ιωσηφίνα Βιοπούλου στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο, όχι μόνο χωρίς οργάνωση, κάνοντας λόγο για "προχειροδουλειά", αλλά και που δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Κατά την κρίση της ανακρίτριας, η όλη περιγραφή του αστυνομικού για τον επίμαχο χώρο και την αντιμετώπιση των υπευθύνων, βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που προϋποθέτει γνώση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο πρόκλησης θανάτου, από πράξεις ή παραλείψεις του και αγνόηση αυτού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό: «Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Δ. Ελληνικού- Αργυρούπολης: Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ- τι απαντάει ο δήμος

Χωρίς την απαραίτητη άδεια από τον δήμο λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 13χρονου και τον τραυματισμό της αδελφής του την Κυριακή.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός διέταξε άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ, χωρίς ωστόσο, σε δεύτερο στάδιο να κατατεθεί αίτηση από την εταιρεία, με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε ποτέ.

Πιο αναλυτικά ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης αναφέρει τα εξής:
«Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

Το ερώτημα είναι, αφού ο δήμος γνώριζε ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ, γιατί δεν προχώρησε σε άρση της παραχώρησης;
Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης αρνείται να προβεί σε δηλώσεις, ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σιωπούν.

Ευθύνες ωστόσο, φαίνεται να βαραίνουν όχι μόνο τον δήμο, αλλά και την κεντρική εξουσία, καθώς μέχρι το 2012 για οποιαδήποτε τέτοια εγκατάσταση, ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας έπρεπε να καταθέσει τεχνική έκθεση στην οικεία Πολεοδομία και μετά την έγκρισή της να χορηγηθεί η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας (άρθρο 19 του ΓΟΚ ΄85).

Πηγή:
Αftodioikisi.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
29/04/2014 - 08:08
Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την τργωδία

Επίθεση Άδωνι στον Δήμαρχο Ελληνικού: Κρύβεται για να αποφύγει τις ευθύνες του

«Ο Δήμος δεν έκανε την δουλειά του και ο Δήμαρχος κρύβεται για να αποφύγει τις ευθύνες του» έγραψε στο Τwitter του ο υπουργός Υγείας
Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί από το μεσημέρι της Κυριακής την τραγωδία με τον θάνατο του 13χρονου αγοριού στο λούνα πάρκ του Ελληνικού.

Το λούνα παρκ, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε με σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Νοέμβριο του 2012.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είχαν παραχωρήσει το παρκάκι στην εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ», αλλά δεν είχαν δώσει άδεια για να λειτουργεί λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο!

Βαριές οι ευθύνες της εταιρείας, που δεν είχε ζητήσει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λουνα παρκ, όμως όχι λιγότερες από όσες ίσως βαρύνουν το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που θα έπρεπε να έχει εντοπίσει την παράνομη λειτουργία της εγκατάστασης. Μέχρι στιγμής ο δήμαρχος του Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, είναι... εξαφανισμένος καθώς δεν έχει παρέμβει προκειμένου να δώσει μία απάντηση στα όσα τραγικά συνέβησαν την Κυριακή.

Επίθεση Άδωνι

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Κορτζίδη κατηγορώντας τον ότι κρύβεται: «Ο Δήμαρχος Κορτζίδης κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα. Λάβρος κατά κάθετί ιδιωτικού και "ευαίσθητος" από προχθές απλά κρύβεται... ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Άδωνις συνεχίζοντας:
«Ο Δήμος δεν έκανε την δουλειά του και ο Δήμαρχος κρύβεται για να αποφύγει τις ευθύνες του».

http://www.protothema.gr/greece/article/374333/epithesi-adoni-ston-dimarho-ellinikou-kruvetai-gia-na-apofugei-tis-euthunes-tou-/